پیگیری امور مالیاتی
توسط وکیل مالیاتی
وکیل مالیاتی کیست؟
وکیل مالیاتی به صورت تخصصی پرونده های کاهش جریمه های مالیات (عملکرد، ارزش افزوده، حقوق، ارث، املاک و...)، هیات حل اختلاف مالیاتی، دیوان عدالت اداری و... را قبول می کند.
وکلا در حوزه های مختلف مانند: امور خانواده، کیفری، مالیاتی، بیمه، اداره کار و... فعالیت می کنند. همین فعالیت مداوم چند ساله در یک حوزه، باعث متخصص شدن آنها می شود. وکیل مالیاتی نیز با فعالیت حداقل ۵ ساله در هیات های اداره مالیات و دیوان عدالت اداری، نیز متخصص این حوزه می باشد.
خدمات و وظایف وکیل مالیاتی
وکیل مالیاتی می تواند صفر تا صد کار شما را در اداره مالیات پیگیری کند. همچنین، برای کنترل و کاهش هزینه می توانید از سایر خدمات وکیل مالیاتی که در زیر آمده است نیز استفاده کنید:
- تنظیم لایحه مالیاتی
- دفاع در هیات های حل اختلاف مالیاتی و دیوان عدالت اداری
- مشاوره تلفنی مالیاتی
- مشاوره حضوری مالیاتی
- مشاوره آنلاین مالیاتی
تفاوت وکیل مالیاتی و وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری، پرونده های مالیاتی را قبول می کند ولی به این نکته توجه داشته باشید که از آنجا که وکیل پایه یک دادگستری بیشتر در حوزه های خانواده/کیفری/حقوقی پرونده قبول می کند، حوزه شکایت مالیاتی برایشان جذابیت کمتری دارد. همین موضوع باعث این میشود که تخصص کمتری در حوزه مالیات پیدا کنند. اگرچه وکلای پایه یک دادگستری بعضا با اصرار موکلین یا برای گرفتن پرونده بیشتر، ممکن است پرونده های مالیات را هم قبول کنند، ولی اکثرا تخصص و پیگیری مناسبی برای پرونده های مالیات ندارند.
از طرف دیگر، وکیل مالیات به صورت تخصصی در حوزه مالیات فعالیت می کند. از آنجا که برای قبول وکالت در حوزه مالیات نیاز به پروانه وکالت نیست، لذا هر شخصی با هرگونه پیشینه ای می تواند ادعا کند که وکیل مالیات است. لذا برای اینکه شخصی بتواند به خوبی پرونده شما را جلو ببرد بهتر است حداقل لیسانس حقوق یا حسابداری را داشته باشد و حداقل ۵ سال سابقه در حوزه مالیات و حسابداری را نیز داشته باشد.
همچنین عضویت در انجمن های مالیات و حسابداری مانند: مشاورین رسمی مالیاتی، انجمن حسابداران خبره نیز می تواند نشان دهنده تخصص وکیل مالیاتی باشد.
هزینه وکیل مالیاتی
ممکن است شما ترجیح دهید متن لایحه توسط یک وکیل مجرب مالیاتی تنظیم شود، و پیگیری امور مالیاتی و حضور در هیات های اداره مالیات را بدون وکیل پیش ببرید. هزینه تنظیم لایحه مالیات توسط وکیل متخصص مالیاتی در سال ۱۴۰۳ متفاوت می باشد ولی حدود ۵۰۰ تا یک میلیون تومان می باشد. البته برای پرونده های پیچیده تر و دیوان، هزینه تنظیم لایحه می تواند تا ۳ تا ۷ میلیون تومان نیز شود.
در صورتی که شما بخواهید ۰ تا ۱۰۰ اعتراض به جریمه مالیاتی را به وکیل متخصص مالیات بسپارد، هزینه وکیل با توجه به نوع پرونده متفاوت است. برای این موارد، وکلا معمولا هزینه ثابتی را در اول قرارداد به عنوان پیش پرداخت دریافت می کنند. همچنین، در پرونده های جریمه مالیاتی، درصدی از مبلغ کاهش یافته مالیات نیز بعد از رای هیات اداره مالیات یا دیوان عدالت اداری مطالبه می شود.
معمولا حق الوکاله برای پرونده های کاهش مالیات، ۷ تا ۱۰ درصد مبلغ کاهش یافته است. به عنوان مثال در صورتی که مبلغ بدهی ۱ میلیارد تومان باشد و به ۳۰۰ میلیون تومان تقلیل یابد، در واقع ۷۰۰ میلیون تومان کاهش یافته است که مبلغ حق الوکاله بین ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان می شود.
وکیل مالیات بگیرم یا نه؟
امکان پیگیری کامل پرونده مالیات توسط خود شما وجود دارد، اما وجود وکیل مالیاتی که مسلط به قوانین است بسیار به شما کمک می کند. حضور در جلسه هیات اداره مالیات بدون آشنایی با قوانین مالیاتی باعث ضایع شدن حقوق شما می شود.
انتخاب بهترین وکیل مالیاتی
برای انتخاب بهترین وکیل مالیاتی موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- در صورتی که از سایت های اینترنتی، شبکه های اجتماعی، پله های اداره مالیات شخصی خود را وکیل مالیاتی معرفی کرد، به وی اعتماد نکنید. متاسفانه فضای کلاهبرداری در این حوزه بسیار زیاد است و از آنجا که پیگیری کلاهبرداری در ایران بسیار سخت و غیراثربخش است، منجر به عدم پاسخگویی کلاهبردار بعد از دریافت پول می شود. لذا اگر شخصی خود را وکیل مالیاتی معرفی می کند، حتما به صورت حضوری به دفتر وی مراجعه کنید تا حداقل از محل دفتر وی مطمئن شوید.
- برخی اشخاصی که در حوزه مالیات فعالیت می کنند، ادعا میکنند با رئیس اداره و ممیز مالیاتی و اعضای هیات مالیاتی آشنا هستند و می توانند پرونده شما را سریع به بهترین وجه جلو ببرند. اکثر این اشخاص کلاهبردار هستند و با انداختن طمع به شما سعی می کنند شما را وسوسه کنند. فرآیندهای کاهش مالیات مشخص است و در صورتی که حق با شما باشد، بدون داشتن آشنا به راحتی می توانید حق و حقوق خود را بگیرید. سعی کنید گول این افراد را نخورید.
نکات عقد قرارداد با وکیل مالیاتی
در زیر به نکات عقد قرارداد با وکیل مالیاتی اشاره شده است:
- کلیه تعهداتی که وکیل مالیاتی به شما می دهد می بایست مستند شود. بعضا به صورت تلفنی یا حضوری صحبتی گفته می شود و در قرارداد قید نمی شود که همین موضوع باعث مشکلات آتی می شود.
- معمولا از مبلغ حق الوکاله، یک سوم در ابتدای قرارداد پرداخت می شود و مابقی بعد از حصول نتیجه اخذ می گردد.
- وکیل حتما می بایست در جلسه هیات اداره مالیات حاضر شود.
- اینکه پیگیری در مرحله تجدیدنظر یا حتی شکایت در دیوان عدالت اداری جزو تعهدات وکیل باشد می بایست در قرارداد قید شود، تا بعدا وکیل مدعی نشود که مبلغ گفته شده فقط مربوط به هیات بدوی اداره مالیات بوده است. البته پیگیری در مرحله تجدید نظر یا دیوان عدالت اداری می تواند از اول در مبلغ قرارداد در نظر گرفته نشود، ولی می تواند از اول مبلغ آن در قرارداد ذکر شود که در آینده اگر نیاز به پیگیری در تجدید نظر یا دیوان عدالت اداری شد مبلغ مشخص باشد.
مشاوره تلفنی با وکیل مالیاتی
در صورتی که می خواهید از وکیل مالیاتی مشاوره تلفنی دریافت کنید، می توانید از طریق سایت بیدبرگ نسبت به ثبت درخواست مشاوره تلفنی خود اقدام کنید. هزینه مشاوره تلفنی از وکیل مالیاتی بیدبرگ ۱۹۸ هزار تومان است که با مبلغ اندکی می توانید سوالات خود در زمینه پرونده مالیات را از متخصص مالیاتی بیدبرگ بپرسید.
وکیل مالیاتی در تهران و کرج
در تمامی شهرهای تهران و کرج امکان پیگیری پرونده توسط متخصصین بیدبرگ وجود دارد. بیدبرگ با سابقه ۱۰ ساله در حوزه مالیات و امور کار از سالن های زیبایی و رستوران گرفته تا کارخانه، صنایع نفت و گاز، برق و... خدمات ارائه کرده است. برای ثبت درخواست خود می توانید از طریق سایت بیدبرگ اقدام کنید یا با پشتیبانی بیدبرگ به شماره 02191023784 تماس بگیرید.
تفاوت مشاوره مالیات با وکالت مالیات
در وکالت مالیات، پیگیری صفر تا صد پرونده مالیات توسط وکیل مالیاتی انجام می شود ولی در مشاوره مالیاتی، مشاور صرفا تخصص و تجربه خود را طی زمان مشاوره در اختیار شما می گذارد تا شما سوالات خود را بپرسید و ایشان نیز نکات کلی و جزیی مسیر پیش روی شما را برای شما مشخص کند.