تلفن پشتیبانی: ۰۲۱۹۱۰۲۳۷۸۴ ثبت نام / ورود

تقسیط و پرداخت بدهی تامین اجتماعی

عدم پرداخت یا تقسیط به موقع بدهی تامین اجتماعی می تواند منجر به جریمه بیشتر یا مسدودی حساب کارفرما شود. لذا پرداخت یا تقسیط بدهی تامین اجتماعی در اسرع وقت می تواند جلوی جریمه بیشتر را بگیرد. در این صفحه از بیدبرگ در مورد نحوه پرداخت یا تقسیط بدهی تامین اجتماعی صحبت کرده ایم. در صورتی که نسبت به بدهی تامین اجتماعی اعتراض دارید، توضیحات کامل آن در صفحه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی بیدبرگ آمده است.

تقسیط و پرداخت بدهی تامین اجتماعی

مهلت پرداخت یا تقسیط بدهی بیمه تامین اجتماعی

در صورتی که ظرف مهلت اعتراض به بدهی تامین اجتماعی (۳۰ روز برای بدهی برآوردی و ۲۰ روز برای اعتراض به رای هیات تشخیص مطالبات تامین اجتماعی )، کارفرما نسبت به ثبت اعتراض یا پرداخت یا تقسیط بدهی تامین اجتماعی اقدام نکند، بدهی قطعی می شود و به واحد اجرائیات تامین اجتماعی ارجاع می شود.

پرداخت بدهی تامین اجتماعی

طریقه پرداخت بدهی تامین اجتماعی به صورت آنلاین از طریق سایت تامین اجتماعی می باشد. در گذشته می بایست به صورت حضوری به شعبه برای دریافت فیش پرداخت بدهی مراجعه می شد که اکنون از طریق سامانه تامین اجتماعی به راحتی امکان پذیر است.

نحوه پرداخت بدهی بیمه تامین اجتماعی در زیر آمده است:

  1. به سایت eservices.tamin.ir تامین اجتماعی وارد شوید.
  2. از منوی کارفرمایان>مدیریت بدهی را انتخاب کنید.
  3. گزینه پرداخت غیرحضوری بدهی های ابلاغ شده را انتخاب کنید.
  4. کارگاه مد نظر خود را انتخاب کنید. (در صورتی که بدهی مربوط به ردیف پیمان قراردادهای پیمانکاری را می خواهید انتخاب کنید، ردیف پیمان مربوطه را انتخاب کنید)
  5. از قسمت بدهی های حائز شرایط پرداخت غیرحضوری،‌ بدهی مربوطه را از لیست انتخاب کنید. اولین ستون،‌ شماره بدهی تامین اجتماعی است.
  6. سپس از قسمت لیست بدهی انتخابی، در ردیف مربوط به بدهی بر روی گزینه عملیات کلیک کنید و گزینه پرداخت را انتخاب کنید.
  7. سپس به صفحه پرداخت بانک هدایت می شوید تا از طریق درگاه پرداخت خود را انجام دهید.

در صورت مراجعه حضوری به شعبه و دریافت قبض، برای پرداخت قبض بدهی بیمه تامین اجتماعی می توانید از طریق خودپرداز بانک رفاه پرداخت را انجام دهید.

اگرچه پیشنهاد می کنیم از طریق خود سامانه به صورت مستقیم پرداخت بدهی تامین اجتماعی را انجام دهید، ولی برخی بدهی ها در لیست بدهی که گفته شد ظاهر نمی شود. برای این موارد با داشتن شناسه پرداخت می توانید از طریق درگاه بانک ملت یا درگاه پرداخت اینترنتی بانک سامان، پرداخت بدهی را نیز انجام دهید.

تقسیط بدهی بیمه تامین اجتماعی

در صورتی که به دلایل مختلف قادر به پرداخت یکجای جریمه یا بدهی بیمه تامین اجتماعی نیستید، می توانید از امکان تقسیط بدهی بیمه تامین اجتماعی استفاده کنید. سازمان تامین اجتماعی طبق ماده 46 قانون تامین اجتماعی، امکان تقسیط بدهی را تا سقف ۳۶ ماه فراهم کرده است. در اینصورت، ۱۲ درصد بهره سالانه به بدهی فوق اضافه می شود. توجه داشته باشید در صورت عدم پرداخت هر یک از اقساط، بدهی باقیمانده به صورت یکجا توسط سازمان تامین اجتماعی مطالبه می شود.

شرایط و نحوه تقسیط بدهی بیمه تامین اجتماعی

کارفرمایان می توانند بدهی های بیمه ای خود را با پرداخت حداقل ۲۰٪ از مبلغ بدهی به عنوان پیش پرداخت و باقیمانده را حداکثر طی ۲۴ قسط ماهانه پرداخت نمایند. در صورتی که کارگاه با بحران شدید مالی مواجه باشد و امکان پرداخت بدهی معوقه در ۳۶ قسط ماهانه نیز وجود نداشته باشد، مشروط به تایید کمیته بحران استان و صدور مجوز توسط مدیر کل استان، امکان تقسیط بدهی تا ۴۵ قسط فراهم خواهد شد. این تسهیلات مطابق با ماده ۹۷ آیین‌ نامه اجرایی ماده ۵۰ قانون تامین اجتماعی و تنها برای یک‌بار قابل اعمال است.

در مواردی که بحران مالی کارگاه به حدی است که پرداخت بدهی در ۴۵ قسط ماهانه نیز مقدور نباشد و احتمال تعطیلی یا توقف فعالیت کارگاه وجود داشته باشد، کارفرما می‌تواند با ارائه درخواست رسمی مستند به مدارک و اسناد مالی به کمیته استانی مراجعه کند. در صورت تایید کمیته، پرونده جهت دریافت مجوز برای تقسیط حداکثر ۶۰ قسط ماهانه به معاونت بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی ارسال خواهد شد.

مدارک مورد نیاز برای تقسیط بدهی تامین اجتماعی

در مواردی که انجام تقسیط بدهی تامین اجتماعی منوط به ارائه وثیقه معتبر می باشد، مطابق ماده ۹۹ آیین نامه اجرایی ماده ۵۰ قانون تامین اجتماعی و بخشنامه تقسیط بدهی تامین اجتماعی، وثیقه می تواند چک صیادی باشد. در صورتی که کارفرما چک صیادی نداشته باشد، می تواند از ضمانتنامه بانکی یا اموال غیرمنقول (به شرطی که در رهن بانک یا جای دیگر نباشد) نیز به عنوان وثیقه استفاده کند.

نحوه تقسیط بدهی تامین اجتماعی

روش تقسیط بدهی تامین اجتماعی در زیر آمده است:

  1. به سایت eservices.tamin.ir تامین اجتماعی وارد شوید.
  2. از منوی کارفرمایان>مدیریت بدهی را انتخاب کنید.
  3. بر روی گزینه ثبت درخواست تقسیط بدهی کلیک کنید.
  4. کارگاه مد نظر خود را انتخاب کنید. (در صورتی که بدهی مربوط به ردیف پیمان قراردادهای پیمانکاری را می خواهید انتخاب کنید، ردیف پیمان مربوطه را انتخاب کنید)
  5. در کادر بدهی های حائز شرایط تقسیط، بدهی مربوطه را انتخاب کنید.
  6. در کادر لیست بدهی های انتخابی، بدهی مربوطه را انتخاب کنید و بر روی دکمه تقسیط بدهی های منتخب کلیک کنید.

همچنین امکان ثبت درخواست تقسیط بدهی بیمه تامین اجتماعی به صورت حضوری در شعب تامین اجتماعی نیز وجود دارد. برای این موارد می توانید به واحد اجرائیات شعبه تامین اجتماعی مراجعه کنید و درخواست تقسیط بدهی خود را ارائه کنید.

فرم درخواست تقسیط بدهی تامین اجتماعی

همانطور که گفته شد،‌ امکان ثبت درخواست تقسیط بدهی تامین اجتماعی به صورت آنلاین طبق روشی که در بالا گفته شد وجود دارد. ممکن است کارفرمایان بخواهند به صورت حضوری با مراجعه به شعب تامین اجتماعی درخواست تقسیط خود را برای استفاده از امکان تقسیط بیشتر ثبت کنند. در زیر یک نمونه نامه متن درخواست تقسیط بدهی تامین اجتماعی آورده شده است. این نمونه فرم درخواست تقسیط بدهی تامین اجتماعی را می توانید در سربرگ شرکت پرینت بگیرید و به واحد اجرائیات شعبه تحویل دهید.

ریاست محترم سازمان تامین اجتماعی شعبه ...

با سلام،

احتراماً خواهشمند است دستور فرمایید کل بدهی به شماره .......... مربوط به کارگاه اینجانب .......... با شماره کارگاه ................... به میزان ...................... ریال را در ۲۴ یا ۳۶ قسط مساوی تقسیط فرمایند.

امضاء و مهر کارفرما

تاریخ: ................

پرداخت اقساط بدهی بیمه تامین اجتماعی

نحوه پرداخت بدهی تقسیط شده تامین اجتماعی در زیر آمده است:

  1. به سایت eservices.tamin.ir تامین اجتماعی وارد شوید.
  2. از منوی کارفرمایان>مدیریت بدهی را انتخاب کنید.
  3. سپس گزینه،‌ پرداخت و پیگیری درخواست تقسیط بدهی را انتخاب کنید.
  4. در لیست تقسیط ها، بدهی تقسیط شده خود را انتخاب کنید.
  5. سپس از قسمت پرداخت های انجام شده و برگه پرداخت، قسط فعلی را انتخاب و پرداخت کنید.

ثبت سند حسابداری بدهی بیمه تامین اجتماعی

جریمه و بدهی تامین اجتماعی طبق بند (هـ) ماده ۱۴۸ قانون مالیات های مستقیم، جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی است. ثبت حسابداری بدهی بیمه تامین اجتماعی در صورتی که بدهی برای سال جاری باشد یا سال های قبل به شرح زیر است:

جریمه بیمه برای سال جاری باشد:

ثبت حسابداری بدهی بیمه تامین اجتماعی در صورتی که جریمه بیمه برای سال جاری باشد

حساب بدهکار بستانکار
هزینه ها - هزینه های اداری و تشکیلاتی - سایر هزینه های اداری - جرایم بیمه ****
حق بیمه پرداختنی/تامین اجتماعی ****
بابت جریمه بیمه با شماره بدهی ....

جریمه بیمه برای سال های قبل باشد:

در صورتی که بدهی بیمه برای سال های قبل باشد، در آن سال می بایست در هنگام بستن حساب ها، هزینه ها به حساب سود و زیان انباشته منتقل شده باشند و در سال جاری سند حسابداری به صورت زیر ثبت شود:

ثبت حسابداری بدهی بیمه تامین اجتماعی در صورتی که جریمه بیمه برای سال های گذشته باشد

حساب بدهکار بستانکار
سود و زیان انباشته ****
حق بیمه پرداختنی/تامین اجتماعی ****
بابت جریمه بیمه با شماره بدهی ....

سوالات دیگر در مورد پرداخت بدهی تامین اجتماعی

چنانچه در رابطه با پرداخت بدهی تامین اجتماعی یا قوانین آن سوال دیگری دارید، می‌توانید با دریافت مشاوره تلفنی از متخصصین بیدبرگ اقدام کنید. متخصصین بیدبرگ با سال ها تجربه، مورد شما را با حوصله کامل به صورت دقیق بررسی می کنند و مواردی که در مورد پرداخت بدهی تامین اجتماعی ممکن است برای شما مشکل ایجاد کند را به شما گوشزد می کنند و راهکارهای تخصصی ارائه می کنند.

نوشته شده توسط:

حسین حسینی تبار

مدیر اجرایی بیدبرگ

آخرین بروزرسانی: 13-11-1403

دیدگاه ها

سمیه در 1403/12/14 گفت:

حساب من به علت بدهی شرکتی که من عضو هئت مدیره اش بوده ام را مسدود کرده اند. بدهی پرداخت شده، ولی حسابم باز نشده. چند روز تا بازگشایی حساب طول می کشه؟

دیدگاه خود را ثبت کنید


برای دریافت مشاوره تلفنی بر روی دکمه زیر کلیک کنید:

دریافت مشاوره تلفنی