تلفن پشتیبانی: ۰۲۱۹۱۰۲۳۷۸۴ ثبت نام / ورود

اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی + نمونه متن نامه 1403

در اینجا در مورد نحوه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی، نمونه متن اعتراض به بدهی تامین اجتماعی و نحوه پیگیری صحیح جریمه بیمه تامین اجتماعی صحبت کرده ایم. عدم آگهی از روش صحیح اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی می تواند همراه با جریمه بیشتر و مسدودی حساب برای کارفرما یا بیمه شدگان شود. در این صفحه از بیدبرگ به طور کامل روش صحیح اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی توضیح داده شده است.

اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی

بدهی بیمه تامین اجتماعی چیست

بدهی بیمه تامین اجتماعی مبلغی است که کارفرما یا بیمه شده اختیاری به دلایل مختلف از جمله:

  • عدم پرداخت به موقع حق بیمه
  • ارسال نادرست لیست بیمه
  • مغایرت لیست بیمه با بازرسی
  • عدم دریافت ردیف پیمان برای قراردادهای پیمانکاری
  • محاسبات اشتباه حق بیمه قراردادهای پیمانکاری
  • و...

به سازمان تامین اجتماعی بدهکار می شود. این بدهی شامل اصل حق بیمه (که به آن حق بیمه معوقه گفته می شود) و جریمه دیرکرد پرداخت حق بیمه می باشد. عدم ثبت اعتراض یا عدم پرداخت بدهی بیمه تامین اجتماعی می تواند منجر به اعمال جرايم بیشتر، مسدودی حساب و قطع خدمات درمانی پرسنل شود.

انواع بدهی بیمه تامین اجتماعی

بدهی بیمه تامین اجتماعی به دو نوع برآوردی و قطعی تقسیم می شوند. بدهی برآوردی مبلغی است که سازمان تامین اجتماعی به صورت تخمینی و براساس اطلاعات موجود مانند لیست بیمه های قبلی، گزارش حسابرسی برای کارفرما در نظر می گیرد و آن را در اولین ابلاغ به کارفرما اعلام می کند. این بدهی طی اعلامیه بدهی برآوردی تامین اجتماعی به کارفرما ابلاغ می شود. بدهی برآوردی بعد از اعتراض توسط کارفرما ممکن است تغییر کند یا حتی صفر شود.

نوع دیگر بدهی بیمه تامین اجتماعی،‌ بدهی قطعی است. بدهی قطعی بدهی است که از مدت اعتراض به آن در هیات تامین اجتماعی گذشته است. البته امکان اعتراض به بدهی قطعی تامین اجتماعی همچنان وجود دارد که در همین صفحه از سایت بیدبرگ به توضیح آن پرداخته ایم.

مهلت اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی

در مواردی که بدهی از نوع برآوردی می باشد، مهلت اعتراض کارفرما به اعلامیه های صادره از سوی شعب (احکام مطالباتی تامین اجتماعی)، ۳۰ روز است. مطابق ماده ۴۴۵ قانون آیین دادرسی مدنی، روز ابلاغ و روز اقدام جزو مهلت مقرر در نظر گرفته نمی شود. همچنین، اگر روز پایان مهلت اعتراض، روز تعطیل باشد، روز موعود یک روز بعد از روز تعطیلی خواهد بود.

نکته ای که در مورد نحوه ثبت اعتراض به ابلاغیه تامین اجتماعی وجود دارد این است که سامانه تامین اجتماعی گهگاه همراه با اختلال است، لذا توجه داشته باشید اعتراض به احکام مطالباتی تامین اجتماعی را به روزهای پایانی مهلت اعتراض موکول نکنید.

فرصت اعتراض روی رای هیات بدوی تشخیص مطالبات تامین اجتماعی جهت طرح در هیات تجدید نظر ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ می باشد.

مراحل اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی

نحوه اعتراض به بدهی و جریمه بیمه تامین اجتماعی به طور خلاصه در زیر آمده است:

  1. مشاهده بدهی بیمه تامین اجتماعی
  2. مشاهده علت بدهی بیمه تامین اجتماعی
  3. تنظیم متن اعتراض به بدهی تامین اجتماعی
  4. ثبت اعتراض به بدهی تامین اجتماعی در سامانه تامین اجتماعی
  5. حضور در هیات تشخیص مطالبات تامین اجتماعی (بدوی)
  6. در صورت عدم حصول نتیجه، حضور در هیات تجدید نظر تامین اجتماعی
  7. در صورت عدم حصول نتیجه، اعتراض به تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری

مراحل فوق در زیر توضیح داده شده اند:

نحوه مشاهده بدهی تامین اجتماعی

بدهی بیمه تامین اجتماعی تحت عنوان حکم مطالباتی تامین اجتماعی به کارفرما ابلاغ می شود. روش مشاهده مفاد ابلاغ حکم مطالباتی به شرح زیر است:

  1. به سایت eservices.tamin.ir تامین اجتماعی وارد شوید.
  2. از منوی کارفرمایان>مکاتبات و ابلاغ ها را انتخاب کنید.
  3. سپس گزینه مشاهده مکاتبات و ابلاغ های انجام شده توسط سازمان را انتخاب کنید.
  4. در لیست باز شده، ردیفی که در ستون موضوع آن نوشته: صورتحساب بدهي كارگاه، مربوط به حکم مطالباتی است که می بایست مشاهده شود.
  5. بر روی گزینه عملیات کلیک کنید و سپس رویت مکاتبه را انتخاب کنید.
  6. در صفحه ای که باز می شود، بر روی تب پی دی اف ضمیمه کلیک کنید تا صورتحساب بدهی کارگاه را مشاهده کنید.

در صورتحساب بدهی کارگاه لیست بدهی های برآوردی و قطعی بیمه تامین اجتماعی آورده شده است. شماره بدهی بیمه تامین اجتماعی در ستون اول جدول قابل مشاهده است.

مشاهده علت بدهی تامین اجتماعی

برای اعتراض به بدهی تامین اجتماعی، مهمترین قدم این است که صورت مسئله و دلیل ایجاد بدهی تامین اجتماعی مشخص شود. بسیار پیش می آید که کارفرمایان بدون دانستن دلیل بدهی و صرفا با فرضیات خود نسبت به ثبت لایحه اعتراض خود اقدام کرده اند، ولی دلیل بدهی چیز دیگری بوده است و فرصت پیگیری صحیح بدهی تامین اجتماعی را از خود گرفته اند.

برای مشاهده ریز حکم مطالباتی تامین اجتماعی به روش زیر اقدام کنید:

  1. به سایت eservices.tamin.ir تامین اجتماعی وارد شوید.
  2. از منوی کارفرمایان>مطالباتی کارگاه را انتخاب کنید.
  3. سپس گزینه مشاهده جزييات محاسبه گردش حساب بدهی را انتخاب کنید.
  4. در صفحه ای که باز می شود، کارگاه خود را انتخاب کنید.
  5. در قسمت لیست بدهی های کارگاه، بدهی مربوطه را انتخاب کنید.
  6. در قسمت اسناد مطالباتی، از ستون عملیاتی که فعال می باشد،‌ گزینه علمیات را انتخاب کنید و بر روی مشاهده جزئیات محاسبه کلیک کنید.
  7. صفحه ای باز می شود که مغایرت های محاسبه آورده شده است.

بدهی تامین اجتماعی بعد از حسابرسی، محاسبه مکانیزه پرونده و... می تواند ایجاد شود. منظور از محاسبه مکانیزه پرونده این است که این بدهی به صورت سیستمی با بررسی لیست بیمه و گزارش بازرسی بیمه تامین اجتماعی ایجاد شده است.

علت بدهی تامین اجتماعی به دلایل مختلف از جمله دیرکرد پرداخت حق بیمه، مغایرت بازرسی با لیست بیمه و... می باشد. علت بدهی بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد و بیمه های اختیاری نیز معمولا به دلیل دیرکرد پرداخت حق بیمه اختیاری می باشد.

متن نامه اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی

اولین قدم در تهیه متن نامه اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی که به آن لایحه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی گفته می شود،‌ دانستن دلیل و علت بدهی تامین اجتماعی است. در واقع برای حل مسئله، ابتدا می بایست صورت مسئله مشخص شود. بسیار پیش می آید که تامین اجتماعی به دلیلی متفاوت از دلیلی که کارفرما متن خود را برای اعتراض به بدهی تامین اجتماعی آماده کرده است، کارفرما را جریمه کرده است. برای مشخص شدن علت بدهی تامین اجتماعی، از روشی که در قسمت مشاهده علت بدهی تامین اجتماعی همین صفحه از بیدبرگ آورده شده است مراجعه کنید.

دلیل جریمه بیمه تامین اجتماعی، به دلایل مختلف می تواند باشد. لذا تهیه لایحه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی با توجه به علت بدهی تامین اجتماعی متفاوت می باشد. اکثر بدهی های تامین اجتماعی به دلیل مغایرت در لیست بیمه با بازرسی بیمه،‌ دیرکرد یا عدم پرداخت حق بیمه، یا موارد مربوط به حق بیمه قراردادهای پیمانکاری می باشد. در زیر به چند دلیل بدهی و نمونه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی اشاره شده است:

  • در صورت فراموشی در ثبت ترک کار پرسنل در لیست بیمه، می توانید با اشاره به فرم تسویه حساب کارگر و مدارک دیگر، درخواست بازرسی مجدد بیمه را اعلام کنید.
  • در صورتی که بدهی بیمه به علت در نظر گرفتن بیمه برای مدیرعامل، رییس هیات مدیره و اعضای هیات مدیره بود، می توانید با اشاره به ماده ۲ قانون کار و ماده ۳ قانون کار، به این اشاره کنید که مدیرعامل و هیات مدیره مزدی دریافت نمی کنند و مشمول قانون کار نیستند. لذا مشمول قانون بیمه تامین اجتماعی نیز نمی باشند.
  • در صورتی که بدهی بیمه به علت مغایرت در تعداد روز کارکرد بیمه شده در کارگاه با بازرسی بیمه بود،‌ می توانید با اشاره به پاره وقت بودن کارگر، درخواست بازرسی مجدد دهید. در این زمینه قرارداد کار‌، فیش حقوقی، مستندات حضور غیاب و... می تواند قابل قبول باشد. در این مورد توجه داشته باشید که مستندات به گونه ای نباشد که پرسنل پاره وقت هر روز به محل کار می آیند ولی پاره وقت می آیند، بلکه به گونه ای باشد که یک روز در میان یا چند روز در هفته می آیند. در واقع اینکه هر روز می آیند ولی پاره وقت ممکن است برای تامین اجتماعی قابل قبول نباشد، ولی اینکه بعضی روزها رو نمی آیند، به عنوان دلیل برای تامین اجتماعی قابل قبول می تواند باشد.
  • در صورتی که بدهی بیمه به علت در نظر گرفتن کل مبلغ قرارداد در ۱۶.۶۷ حق بیمه قراردادهای پیمانکاری بود، می توانید مستند به قرارداد کارفرما، اعلام کنید که بخشی از قرارداد مربوط به خرید و فروش می باشد و بخشی دیگر مربوط به خدمات که فقط به بخش خدمات حق بیمه ماده ۳۸ تامین اجتماعی تعلق می گیرد. به عنوان مثال در قراردادهای خرید و نصب، بخش خرید پروژه مشمول حق بیمه قراردادهای پیمانکاری نیست ولی بخش نصب و خدمات پروژه مشمول ماده ۳۸ تامین اجتماعی است.
  • بعضی فعالیت های عمرانی، خدمات دانش بنیان و فناوری اطلاعات مشمول معافیت حق بیمه قراردادهای پیمانکاری می باشد. در صورتی که بدهی بیمه به علت در نظر گرفتن مبلغ قرارداد در ۱۶.۶۷ حق بیمه قراردادهای پیمانکاری بود و خدمات شما مشمول معافیت از حق بیمه قراردادها مطابق بخشنامه تنقیح و تلخیص بخشنامه های ۱۴سازمان تامین اجتماعی بود، می توانید به بخشنامه فوق اشاره کنید.
  • در صورتی که کارگاه شما در مدت بدهی پلمپ بوده یا بسته بوده، می توانید با ارائه نامه یا گواهی مربوط به توقف فعالیت کارگاه، درخواست حذف بدهی برای دوره پلمپ یا تعطیلی را داشته باشید.

علت های بدهی بیمه تامین اجتماعی بسیار بیشتر و بعضا بسیار پیچیده تر از موارد بالا هستند. لذا پیشنهاد می کنیم با دریافت مشاوره تخصصی از متخصصین بیدبرگ، با آگاهی کامل نسبت به بخشنامه ها و قوانین تامین اجتماعی مربوط به کار خود،‌ اعتراض به بیمه تامین اجتماعی را جلو ببرید.

برای تنظیم لایحه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی می بایست متن نامه اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی را با توجه به مستندات (‌لیست بیمه های ارسالی، آگهی تغییرات شرکت، قراردادها و...) آماده کنید. در زیر یک نمونه متن اعتراض به بدهی تامین اجتماعی برای حالتی که تامین اجتماعی مدیرعامل را مشمول بیمه کرده است آورده شده است:


نمونه متن اعتراض بابت بیمه مدیرعامل

حسب بازرسي با شناسه ....... مورخ ....، نام آقای ... با کد ملي ..... به عنوان بيمه شده با وضعيت اشتغال دارد، براي شركت ....... رد شده است. اين موضوع باعث بدهي با شماره ..... مورخ ...... شده است. از آنجا که مطابق روزنامه رسمي پيوست، ایشان براي دوره بدهي مربوطه مدیرعامل شرکت .... بوده اند و مطابق ماده ۲ قانون کار، مشمول قانون کار و بیمه تامین اجتماعی نمی باشند، لذا خواهشمندم نسبت به حذف بدهي فوق اقدام شود.

با سپاس

چند نمونه دیگر از متن اعتراض به بدهی تامین اجتماعی در زیر آورده شده است:

نمونه متن اعتراض به جریمه بیمه بابت توقف کارگاه

اینجانب...... در تاریخ..... اعلامیه بدهی برآوردی شماره............ را از شعبه محترم............. دریافت نمودم. در این اعلامیه مبلغ............ ریال به عنوان بدهی اینجانب به سازمان تامین اجتماعی قید شده است. 
با بررسی دقیقی این اعلامیه به موارد زیر در خصوص بدهی اعلام شده معترضم:
در اعلامیه بدهی برآوردی، دوره زمانی مورد محاسبه از تاریخ......... تا تاریخ.......... قید شده است. در حالی که در این دوره، فعالیت کارگاه اینجانب به طور کامل به دلیل............. متوقف بوده است. لذا با توجه به عدم فعالیت کارگاه در این دوره، هیچگونه تعهدی برای پرداخت حق بیمه در این خصوص ندارم و تقاضا دارم که سازمان محترم تامین اجتماعی نسبت به حذف حق بیمه مربوط به این دوره از بدهی اینجانب اقدام نماید.

مدارک و مستندات:

  • [کپی پروانه فعالیت کارگاه]
  • [نامه یا گواهی مربوط به توقف فعالیت کارگاه]

نمونه متن اعتراض به جریمه بیمه تامین اجتماعی بابت تعداد کارگران

در اعلامیه بدهی برآوردی، تعداد [تعداد کارکنان] نفر کارگر بیمه شده برای کارگاه اینجانب در نظر گرفته شده است. در حالی که در این دوره، تعداد واقعی کارگران بیمه شده در کارگاه اینجانب [تعداد واقعی کارگران] نفر بوده است.
لذا با توجه به مغایرت تعداد کارگران بیمه شده اعلام شده در اعلامیه با تعداد واقعی کارگران، تقاضا دارم که سازمان محترم تامین اجتماعی نسبت به اصلاح مبلغ حق بیمه مربوط به این بخش از بدهی اینجانب اقدام نماید.

مدارک و مستندات:

  • [لیست حقوق و دستمزد کارکنان مربوط به دوره مورد نظر]
  • [اسناد و مدارک مربوط به بیمه شدن یا فسخ بیمه کارکنان]

نمونه متن اعتراض به بدهی برآوردی تامین اجتماعی بابت نرخ حق بیمه

در اعلامیه بدهی برآوردی، نرخ حق بیمه [نرخ حق بیمه اعلام شده] برای کارکنان اینجانب در نظر گرفته شده است. در حالی که با توجه به نوع فعالیت کارگاه و شرایط شغلی کارکنان، نرخ حق بیمه واقعی [نرخ حق بیمه واقعی] می‌باشد.
لذا با توجه به مغایرت نرخ حق بیمه اعلام شده در اعلامیه با نرخ حق بیمه واقعی، تقاضا دارم که سازمان محترم تامین اجتماعی نسبت به اصلاح مبلغ حق بیمه مربوط به این بخش از بدهی اینجانب اقدام نماید.

مدارک و مستندات:

  • [پروانه فعالیت کارگاه]
  • [اسناد و مدارک مربوط به نوع فعالیت کارگاه]
  • [اسناد و مدارک مربوط به شرایط شغلی کارکنان]

لذا با توجه به موارد فوق الذکر، تقاضا دارم که سازمان محترم تامین اجتماعی پس از بررسی دقیق مدارک و مستندات ارائه شده، نسبت به اصلاح و یا حذف بدهی اعلام شده اقدام نماید.

مدارک اعتراض به بدهی تامین اجتماعی

با توجه به نوع بدهی بیمه، مدارک مورد نیاز برای اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی می تواند متفاوت باشد. در زیر به نمونه مدارک مورد قبول برای اعتراض به بدهی تامین اجتماعی اشاره شده است:

  • لیست بیمه
  • آخرین آگهی روزنامه رسمی
  • مدارک رسمی دال بر کارفرمایی کارگاه
  • کارکنان غیر مشمول قانون تامین اجتماعی
  • گواهي خدمت سربازي با ارائه اصل کارت پايان خدمت و فتوکپی مربوطه
  • گواهي فوت با گواهي انحصار وراثت که در آن فوت فرد مورد ادعا درج شده باشد
  • تغيير نام کارگران با ارائه اصل و کپی شناسنامه و توضيحات مندرج در آن
  • شراکت نامه رسمي و محضري که مراتب داشتن حق پیشه کسب و سرقفلي در آن درج گردیده است
  • مدارک مستند دال بر ارسال صورت مزد کارگران شاغل تا حداکثر حقوق و مزايا در کارگاه هاي ديگر
  • مدارک رسمي دال بر خروج از کشور
  • ترک کار کارگراني که در صورت مزد و حقوق درج، ولی در سيستم ثبت نگردیده (با احراز موضوع)
  • گواهي مراجع قضايي در خصوص بازداشت و زندان بيمه شده با ذکر تاريخ بازداشت و آزادي
  • احکام مراجع قضايي و هيئت هاي حل اختلاف و تشخيص وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعي
  • تصوير شناسنامه همسر و والدين کارفرما که ادعاي دريافت دستمزد نداشته باشند
  • تصوير شناسنامه و تنظيم گواهي عدم دريافت مزد توسط فرزند کارفرما
  • مکاتبات اداره کل وصول حق بيمه در خصوص کارگاه مورد اعتراض
  • استراحت پزشکی که منجر به دريافت غرامت دستمزد توسط بيمه شده گرديده (با احراز موضوع)
  • کدهای موقت بيمه شده که پس از اقدامات قانوني تبديل به شماره اصلي گرديده است

توجه داشته باشید که تصویر می بایست در قالب (jpeg) بوده و اندازه آن حداکثر ۵۰۰ کیلو بایت باشد.

ثبت اعتراض به بدهی تامین اجتماعی

برای ثبت اعتراض به بدهی تامین اجتماعی در صورتی که بدهی قطعی نشده باشد، به روش زیر نسبت به تکمیل فرم اعتراض به اعلام بدهی بیمه تامین اجتماعی اقدام کنید. روش اعتراض به بدهی قطعی شده نیز در قسمت بعدی همین صفحه توضیح داده شده است.

  1. به سایت eservices.tamin.ir تامین اجتماعی وارد شوید.
  2. از منوی کارفرمایان>مدیریت بدهی را انتخاب کنید.
  3. گزینه اعتراض به بدهی را انتخاب کنید.
  4. در صفحه جدید، کارگاه مد نظر خود را انتخاب کنید.
  5. در قسمت لیست بدهی های قابل اعتراض،‌ لیست بدهی ها به همراه شماره بدهی در ستون اول آورده شده است.
  6. بدهی که می خواهید به آن اعتراض کنید را انتخاب کنید و از ستون عملیات، گزینه اعتراض به بدهی برآوردی را انتخاب کنید.
  7. در صفحه جدید،‌ نسبت به بارگذاری مدارک خود اقدام کنید و بر روی افزودن مدرک جدید کلیک کنید. توجه داشته باشید که تصویر می بایست در قالب (jpeg) بوده و اندازه آن حداکثر ۵۰۰ کیلو بایت باشد.
  8. در قسمت شرح اعتراض، متن اعتراض خود را با توجه به نکاتی که در قسمت نامه اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی همین قسمت از سایت بیدبرگ آورده شده است ثبت کنید.
  9. گزینه <بدین وسیله اعتراض خود را به بدهی صدرالاشاره و به استناد موارد فوق به میزان حق بیمه ثبت و تقاضای رسیدگی دارم.> را فعال کنید.
  10. بر روی دکمه ثبت و ادامه کلیک کنید تا درخواست شما ثبت شود. در صورتی که برای عکس ها، سیستم خطای بارگذاری عکس در سایت تامین اجتماعی گرفت، توجه داشته باشید که سایز تصویر حداکثر ۵۰۰ کیلوبایت باشد.

پیگیری اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی

بعد از ثبت اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی، از طریق روش زیر می توانید وضعیت اعتراض را مشاهده و پیگیری کنید.

  1. به سایت eservices.tamin.ir تامین اجتماعی وارد شوید.
  2. از منوی کارفرمایان>مدیریت بدهی را انتخاب کنید.
  3. گزینه پیگیری وضعیت اعتراض را انتخاب کنید.
  4. سپس در لیست اعتراض ها، اعتراض خود را انتخاب کنید و از ستون عملیات، گزینه مشاهده اعتراض یا مشاهده پیامک ها را انتخاب کنید.

اعتراض به بدهی قطعی شده تامین اجتماعی

در صورت صدور رای قطعی از سمت تامین اجتماعی، عدم اعتراض در مهلت مقرر به منزله پذیرش بدهی از سوی کارفرما تلقی می شود.

امکان اعتراض به بدهی قطعی شده تامین اجتماعی به دو صورت وجود دارد:

  1. درخواست رسیدگی به بدهی قطعی موضوع ماده 16 آیین نامه هیات های تشخیص مطالبات تامین اجتماعی
  2. اعتراض به بدهی قطعی شده تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری

طبق ماده ۱۶ آیین نامه هیات های تشخیص مطالبات تامین اجتماعی در صورت وجود شرایط خاص، می توان نسبت به اعتراض به بدهی قطعی اقدام کرد. برای ثبت درخواست رسیدگی به بدهی قطعی تامین اجتماعی، بعد از ورود به سامانه تامین اجتماعی، از منوی کارفرمایان، مکاتبات و ابلاغ ها را انتخاب کنید سپس گزینه درخواست رسیدگی به بدهی قطعی موضوع ماده 16 آیین نامه هیئت ها را انتخاب کنید.

در صورتی که شرایط اعتراض به بدهی قطعی تامین اجتماعی مطابق روش اول مقدر نبود یا درخواست رسیدگی به بدهی قطعی موضوع ماده 16 آیین نامه هیئت ها رد شد، در مرحله بعد برای اعتراض به بدهی قطعی شده تامین اجتماعی، می بایست از طریق شکایت در دیوان عدالت اداری اقدام کرد. توجه داشته باشید که اگر یک رای قطعی شده باشد، حتی شکایت در دیوان نیز جلوی اجرای رای قطعی شده تامین اجتماعی را نمی گیرد. اما در صورت درخواست دستور موقت در دیوان عدالت اداری، می توان از اجرای رای قطعی شده جلوگیری کرد.

همچنین توجه داشته باشید که در صورتی که درخواست شما توسط دیوان عدالت اداری نیز رد شود، مشمول جریمه بیشتر می شوید، لذا پیش از اقدام برای ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری مطمئن شوید که مستندات قانونی و معتبر دارید و امکان قبول ادعای شما نیز در دیوان عدالت اداری وجود دارد. در این زمینه می توانید از مشاوره با متخصصین بیدبرگ نیز استفاده کنید.

سوالات دیگر در مورد اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی

چنانچه در رابطه با اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی یا قوانین آن سوال دیگری دارید، می‌توانید با دریافت مشاوره تلفنی از متخصصین بیدبرگ اقدام کنید. متخصصین بیدبرگ با سال ها تجربه، مورد شما را با حوصله کامل به صورت دقیق بررسی می کنند و مواردی که در مورد اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی ممکن است برای شما مشکل ایجاد کند را به شما گوشزد می کنند و راهکارهای تخصصی ارائه می کنند.

نوشته شده توسط:

حسین حسینی تبار

مدیر اجرایی بیدبرگ

آخرین بروزرسانی: 12-12-1403

دیدگاه ها

meisam در 1403/12/21 گفت:

در اعلامیه بدهی برآوردی، نرخ حق بیمه ( بر مبنای دستمزد روزانه 4/777/456 ریال) برای نیروی اینجانب در نظر گرفته شده است. در حالی که با توجه به نوع فعالیت کارگاه و شرایط شغلی نیروی بیمه شده، و لیست های بیمه ماه های بعد از ادعای سابقه، نرخ حق بیمه واقعی (2/388/728 ریال) می باشد. چطور میتونم مبنای محاسبه حق بیمه رو همون 2/388/728 ریال که الان هم داریم رد میکینم، باشه. وقتی هم اعتراض میکنیم میگن طبق قانون میتونیم مبنا رو بیشتر در نظر بگیریم.

قاسم پور در 1403/12/21 گفت:

آیا کارفرمایان میتوانند راسا به بدهی های تامین اجتماعی بدون طرح در هیات های تشخیص مطالبات تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری طرح شکایت کنند یا خیر ؟؟ لطفا پاسخ طبق شماره رای دیوان باشه ممنون میشم

علیرضا مرادی در 1403/12/21 گفت:

من بدهی قطعی دارم. الان باید اعتراض بزنم و مدرک تعطیلی کارگاه را در همان سال اعلام کردم و مدرک تعطیلی کارگاه که توسط تامین اجتماعی ثبت شده موجود و ارایه شده. ولی تامین اجتماعی سه سال بعد از تعطیلی برای کارگاه حق بیمه با یک کد دیگه محاسبه و قطعی کرده و حالا باید اعتراض خود را اعلام کنم. آیا با توجه به اینکه مدرک خود تامین اجتماعی که مهر و ثبت شده را که اعلام تعطیلی کردم مورد قبول واقع میشود

حمید نوباغی در 1403/12/21 گفت:

بله، نامه اعلام تعطیلی کارگاه به تامین اجتماعی که در دبیرخانه شعبه هم ثبت شده مدرک خیلی خوبی برای بدهی شماست، فقط چک کنید که نامه اعلام تعطیلی قبل از دوره بدهی صورتحساب باشه. در واقع دوره صورتحساب بدهی تامین اجتماعی تون قبل از اعلام تعطیلی کارگاه به تامین اجتماعی نباشه.

بی نام در 1403/12/15 گفت:

سلام. خدا خیرت بده برادر. عالی.

محمد واثقی در 1403/12/08 گفت:

119 ماه جریمه برای پرداخت نکردن بیمه کارگر. بالاترین مبلغ رو زدن. بعد از اعتراض به جریمه بیمه تامین اجتماعی، جلسه گذاشتن داخل شعبه به تاریخ 8.12.1403، اگر حد اقل جریمه رو بریدن راهکار چیه؟

علی در 1403/11/28 گفت:

بدهی قطعی تامین اجتماعی دارم ولی در قسمت مدیریت بدهی پیدا نمی کنم. بدهی قطعی ها کجا نمایش داده می شود؟

حمید نوباغی در 1403/11/28 گفت:

توجه داشته باشید نحوه اعتراض به بدهی برآوردی و قطعی تامین اجتماعی با هم متفاوت است. بدهی های قطعی در قسمت کارفرمایان>مدیریت بدهی نمایش داده نمی شوند، بلکه در قسمت مکاتبات و ابلاغ ها>درخواست رسیدگی به بدهی قطعی موضوع ماده 16 آیین نامه هیئت ها نمایش داده می شوند.

abbas در 1403/11/20 گفت:

درود و سپاس. جامع و کامل بود.

دیدگاه خود را ثبت کنید


برای دریافت مشاوره تلفنی بر روی دکمه زیر کلیک کنید:

دریافت مشاوره تلفنی