در اینجا در مورد نحوه مشاهده حکم مطالباتی تامین اجتماعی یا همان ابلاغیه تامین اجتماعی صحبت کرده ایم. در صورتی که می خواهید به بدهی تامین اجتماعی اعتراض کنید یا آن را پرداخت کنید، ابتدا می بایست حکم مطالباتی تامین اجتماعی را مشاهده کنید تا بعد از آن نسبت به اعتراض، پرداخت یا تقسیط بدهی تامین اجتماعی اقدام کنید.
فهرست

حکم مطالباتی تامین اجتماعی چیست
هر وقت که پرونده کارگاه یا کارفرما توسط سازمان تامین اجتماعی مورد بررسی قرار بگیرد و مبلغی پیرو این رسیدگی برای کارفرما به صورت بدهی در نظر گرفته شود، این بدهی به صورت اعلامیه حکم مطالباتی تامین اجتماعی به کارفرما ابلاغ می شود.
منظور از مفاد ابلاغ حکم مطالباتی تامین اجتماعی، جزئیات ابلاغیه تامین اجتماعی است که در این صفحه در مورد نحوه مشاهده ریز و جزئیات (مفاد) حکم مطالباتی تامین اجتماعی توضیح داده ایم.
انواع حکم مطالباتی تامین اجتماعی
مطابق بخشنامه جامع ابلاغ احکام و اوراق تامین اجتماعی، احکام مطالباتی و ابلاغیه های تامین اجتماعی شامل موارد زیر می باشند:
- احکام اعلام بدهی تامین اجتماعی (صورتحساب دوره ای و...)
- رای هیات بدوی تشخیص مطالبات تامین اجتماعی
- رای هیات تجدیدنظر تشخیص مطالبات تامین اجتماعی
- دعوت به جلسات هیات ها
- بازداشت نامه اموال مدیرعامل و شخص ثالث تامین اجتماعی
احکام مطالباتی تامین اجتماعی به دلایل زیر می تواند ایجاد شوند:
- عدم پرداخت به موقع حق بیمه
- ارسال نادرست لیست بیمه
- مغایرت لیست بیمه با بازرسی
- عدم دریافت ردیف پیمان برای قراردادهای پیمانکاری
- محاسبات اشتباه حق بیمه قراردادهای پیمانکاری
- و...
نحوه مشاهده ابلاغیه حکم مطالباتی کارگاه
بعد از ایجاد حکم مطالباتی کارگاه توسط سازمان تامین اجتماعی، ابلاغیه الکترونیکی بیمه تامین اجتماعی در سامانه تامین اجتماعی کارفرما ثبت شده و پیامکی مشابه پیامک زیر به کارفرما ارسال می شود:
کارفرمای محترم خواهشمند است نسبت به مشاهده مفاد ابلاغ حکم مطالباتي به شماره ….. مورخ ...... به آدرس اینترنتی eservices.tamin.ir مراجعه فرمایید.
منظور از مفاد ابلاغ حکم مطالباتی، جزییات ابلاغیه تامین اجتماعی است. روش مشاهده مفاد ابلاغ حکم مطالباتی به شرح زیر است:
- به سایت eservices.tamin.ir تامین اجتماعی وارد شوید.
- از منوی کارفرمایان>مکاتبات و ابلاغ ها را انتخاب کنید.
- سپس گزینه مشاهده مکاتبات و ابلاغ های انجام شده توسط سازمان را انتخاب کنید.
- در لیست باز شده، ردیفی که در ستون موضوع آن نوشته: صورتحساب بدهي كارگاه، مربوط به حکم مطالباتی است که می بایست مشاهده شود.
- بر روی گزینه عملیات کلیک کنید و سپس رویت مکاتبه را انتخاب کنید.
- در صفحه ای که باز می شود، بر وی تب پی دی اف ضمیمه کلیک کنید تا صورتحساب بدهی کارگاه یا دیگر مفاد ابلاغیه تامین اجتماعی را مشاهده کنید.
برخی از ابلاغیه های تامین اجتماعی مانند دعوتنامه حضور و رای هیات های تشخیص مطالبات تامین اجتماعی، به صورت نامه فیزیکی به محل کارفرما ارسال می شود، لذا در صورت تغییر آدرس کارگاه، کارفرما می بایست نسبت به اعلام تغییر آدرس به شعبه تامین اجتماعی اقدام کند. در صورت عدم حضور کارفرما، ابلاغیه به صورت نامه به درب محل کارگاه نصب می شود. اگر به مدت ۱۰ روز اقدامی توسط کارفرما صورت نگیرد، آن ابلاغ به منزله ابلاغ قانونی در نظر گرفته می شود.
مشاهده ریز حکم مطالباتی تامین اجتماعی
در صورتی که حکم مطالباتی تامین اجتماعی شامل صورتحساب بدهی کارگاه باشد، برای مشاهده ریز بدهی به روش زیر اقدام کنید:
- به سایت eservices.tamin.ir تامین اجتماعی وارد شوید.
- از منوی کارفرمایان>مطالباتی کارگاه را انتخاب کنید.
- سپس گزینه مشاهده جزييات محاسبه گردش حساب بدهی را انتخاب کنید.
- در صفحه ای که باز می شود، کارگاه خود را انتخاب کنید.
- در قسمت لیست بدهی های کارگاه، بدهی مربوطه را انتخاب کنید.
- در قسمت اسناد مطالباتی، از ستون عملیاتی که فعال می باشد، گزینه عملیات را انتخاب کنید و بر روی مشاهده جزئیات محاسبه کلیک کنید.
- صفحه ای باز می شود که مغایرت های محاسبه آورده شده است.
بدهی تامین اجتماعی بعد از حسابرسی، محاسبه مکانیزه پرونده و... می تواند ایجاد شود. منظور از محاسبه مکانیزه پرونده این است که این بدهی به صورت سیستمی با بررسی لیست بیمه و گزارش بازرسی ایجاد شده است.
علت بدهی تامین اجتماعی به دلایل مختلف از جمله دیرکرد پرداخت حق بیمه، مغایرت بازرسی با لیست بیمه و... می باشد. علت بدهی بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد و بیمه های اختیاری نیز معمولا به دلیل دیرکرد پرداخت حق بیمه اختیاری می باشد.
اعتراض، پرداخت و تقسیط حکم مطالباتی تامین اجتماعی
بعد از مشاهده بدهی بیمه تامین اجتماعی، در مورد اینکه می خواهید نسبت به اعتراض یا پرداخت یا تقسیط حکم مطالباتی تامین اجتماعی می بایست تصمیم گیری کنید. در واقع می توانید:
- نسبت به بدهی فوق اعتراض کنید. برای آموزش نحوه اعتراض به بدهی فوق، به صفحه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی بیدبرگ مراجعه کنید.
- بدهی فوق را پرداخت یا تقسیط کنید. برای آموزش نحوه پرداخت یا تقسیط بدهی فوق، به صفحه تقسیط و پرداخت بدهی تامین اجتماعی بیدبرگ مراجعه کنید.
مهلت اعتراض به حکم مطالباتی تامین اجتماعی
مهلت اعتراض به احکام مطالباتی تامین اجتماعی ابلاغ شده در مواردی که بدهی از نوع برآوردی می باشد، ۳۰ روز است. مطابق ماده ۴۴۵ قانون آیین دادرسی مدنی، روز ابلاغ و روز اقدام جزو مهلت مقرر در نظر گرفته نمی شود. همچنین، اگر روز پایان مهلت اعتراض، روز تعطیل باشد، روز موعود یک روز بعد از روز تعطیلی خواهد بود.
نکته ای که در مورد نحوه ثبت اعتراض به ابلاغیه تامین اجتماعی وجود دارد این است که سامانه تامین اجتماعی گهگاه همراه با اختلال است، لذا توجه داشته باشید اعتراض به احکام مطالباتی تامین اجتماعی را به روزهای پایانی مهلت اعتراض موکول نکنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی، به صفحه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی بیدبرگ مراجعه کنید.
فرصت اعتراض روی رای هیات بدوی تشخیص مطالبات تامین اجتماعی جهت طرح در هیات تجدید نظر ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ می باشد.
نحوه پرداخت حکم مطالباتی تامین اجتماعی
در صورتی که ظرف مهلت اعتراض به بدهی تامین اجتماعی در بالا به آن اشاره شد (۳۰ روز برای بدهی برآوردی و ۲۰ روز برای اعتراض به رای هیات تشخیص مطالبات تامین اجتماعی )، کارفرما نسبت به ثبت اعتراض اقدام نکند، حکم مطالباتی تامین اجتماعی قطعی می شود و به واحد اجرائیات تامین اجتماعی ارجاع می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه پرداخت یا تقسیط بدهی فوق، به صفحه تقسیط و پرداخت بدهی تامین اجتماعی بیدبرگ مراجعه کنید.
سوالات دیگر در مورد حکم مطالباتی تامین اجتماعی
چنانچه در رابطه با حکم مطالباتی تامین اجتماعی یا قوانین آن سوال دیگری دارید، میتوانید با دریافت مشاوره تلفنی از متخصصین بیدبرگ اقدام کنید. متخصصین بیدبرگ با سال ها تجربه، مورد شما را با حوصله کامل به صورت دقیق بررسی می کنند و مواردی که در مورد حکم مطالباتی تامین اجتماعی ممکن است برای شما مشکل ایجاد کند را به شما گوشزد می کنند و راهکارهای تخصصی ارائه می کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید