در این مقاله در زمینه نحوه اعتراض به رای هیات تشخیص و حل اختلاف اداره کار در مرحله بدوی و تجدید نظر و فرایند و اجرای رای اداره کار پرداخته ایم. همچنین با ارائه نمونه متن اعتراض به رای هیات حل اختلاف اداره کار، نحوه اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری را توضیح داده ایم.
فهرست

رای اداره کار
بعد از اتمام رسیدگی به شکایت در جلسه اداره کار، کارگر و کارفرما منتظرند تا از رای صادر شده باخبر شوند. حال این سوال مطرح می شود که صدور رای اداره کار چند روز طول میکشد. بر اساس ماده ۱۰۱ آیین دادرسی کار پس از خاتمه رسیدگی، مرجع رسیدگی کننده، در همان جلسه یا حداکثر ظرف یک هفته مبادرت به صدور رای خواهد کرد. رای شامل موارد زیر می باشد:
- مرجع صادرکننده و شماره و تاریخ صدور رای.
- نام و نام خانوادگی اصحاب دعوا و نمایندگان آنها.
- موارد خواسته به تفکیک و اعلام نظر مستدل مرجع راجع به هر یک از آنها.
- در مورد محکوم به مالی مبلغ به جز و به کل باید به عدد و به حروف نوشته شود.
- مستندات قانونی صدور رای به تفکیک هر یک از موارد خواسته.
- قابل اعتراض بودن و مهلت اعتراض.
- اسامی و سمت اعضای مرجع رسیدگی کننده و امضای آنها.
در زیر یک نمونه رای هیات اداره کار آورده شده است:
دادنامه شماره : ……
تاریخ : ۱۳۹۸/۰۱/۲۰
کلاسه پرونده : ……..
مرجع رسيدگي : شعبه تشخیص ۳ هیات تشخیص اداره کار شمیرانات
خواهان : سعید ………. به نشاني :استان تهران – خیابان فرجام ……….. .
خوانده : تعمیرگاه و نمایندگی مجاز ………. به نشاني خیابان دولت……….. .
خواسته : بازگشت به کار- حقوق معوقه – مرخصی استحقاقی – عیدی و پاداش – سنوات خدمت – حق بیمه
گردش کار:
خواهان طی تسلیم دادخواستی به طرفیت خوانده تقاضای رسیدگی به شرح خواسته شکایت را نموده است که پرونده در وقت مقرر در هیات تشخیص اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شمیرانات مطرح واعضای هیات بدوی پس از استماع اظهارات اصحاب حاضر در جلسه رسیدگی وملاحظه اوراق به استناد ماده ۱۰۰ و ۱۰۱ آیین دادرسی کار به اتفاق آرا مبادرت به صدور رای به شرح ذیل می نماید .
متن رای هیات – بازگشت به کار و حقوق کارگر
درخصوص رسیدگی به دعوی خواهان اقای سعید ….. به طرفیت خوانده تعمیر گاه و نمایندگی مجاز ……… به کارفرمایی امیر حسین ……. به خواسته بازگشت به کار- پرداخت مطالبات – حق بیمه هیات تشخیص در اجرای ماده ۱۵۸ قانون کار پس از استماع اظهارات نمایندگان طرفین دعوی و بررسی اوراق و محتویات پرونده و رویت لایحه دفاعیه خواهان و ملاحظه دادخواست اقامه شده از سوی خواهان و مداقه در ادله اثبات دعوی مضبوط در پرونده موضوع ماده 82 آیین دادرسی کار پس از احراز رابطه کارگری و کارفرمایی از تاریخ ٩۰/۸/۱ لغایت ۹۷/۱۱/۱۵ موضوع مواد ۲ و۳ و۴ قانون کار طبق سابقه بیمه وی در تامین اجتماعی با آخرین مزد روزانه ۴۴۶/۴۳۷ ریال (بعد از اعمال پایه سنوات روزانه) و احراز قطع رابطه همکاری از سوی خواهان، ادعاي خواهان را
۱- در خصوص بازگشت به کار با توجه به موافقت خوانده با بازگشت به کار خواهان و عدم تمایل خواهان با ادامه همكاري با خوانده و تقاضاي صریح وي در جلسه رسيدگي مبني بر انجام تسویه حساب با خوانده مردود اعلام مي گردد ولیکن
۲-در خصوص مطالبات مورد ادعا به شرح خواسته شکایت از قبیل حقوق معوقه ۱/۵ماه- عيدي- حق سنوات- ذخیره مرخصي، نظر به عدم ارایه مدارك و اسناد مثبته از سوي خوانده دال بر تادیه آن در وجه خواهان مقرون به صحت اعلام مي نماید لذا اعضاي هیات به اتفاق اراء کارفرمای موصوف را به استناد مواد ۳۴ و ۶۶ قانون کار و مصوبه ۷۰/۱۲/۶مجلس شورای اسلامی و آرا مورخه 95/12/17 هیات عمومی دیوان عدالت اداری مکلف می نماید جمعا مبلغ ۲۸۹/۷۴۶/۳۹۸ ریال به حروف دویست و هشتاد و نه میلیون و هفتصد و چهل و شش هزارو سیصد و نود و هشت ریال به شرح ذیل در وجه خواهان پرداخت و تسویه حساب کامل نماید . ضمنا در خصوص عدم واریز حق بیمه طبق حقوق دريافتي با توجه به اينکه اسناد مربوط به واریز هاي بانكي با میزان دستمزد ارسالي کارفرما به تامين اجتماعي مغایرت دارد، لذا کارفرمای موصوف را به استناد ماده 148 قانون کار مکلف می نماید نسبت به پرداخت حق بیمه خواهان طبق حقوق های واریز شده بر اساس قانون تامین اجتماعی نزد سازمان تامین اجتماعی اقدام نماید.
- مبلغ ۵۹/۰۰۰/۰۰۰ ریال بابت حق السعی معوقه از تاریخ ۹۷/۱۰/۱ لغایت ٩۷/۱۱/۱۵
- مبلغ ۲۱/۸۰۵/۹۲۰ ریال بابت عیدی ۹۶ و مبلغ ۲۳/۴۳۷/۹۴۲ریال بابت عیدی ٩۷
- مبل ۸۷/۸۳۳/۴۳۲ ریال بابت ۶۷ روز مرخصی ذخیره شده
- مَبلغ ۹۷/۶۵۸/۰۹۳ ریال بابت حق سنوات از تاریخ ۹۰/۸/۱ لغایت ۹۷/۱۱/۱۵
این رای به استناد ماده ۱۵۹ قانون کار ظرف پانزده روز قابل تجدید نظر خواهی در هیات حل اختلاف می باشد و در صورت عدم اعتراض هر یک از طرفین و قطعی و لازم الاجرا شدن رای مزبور به استناد تبصره ۲ ماده ۱۶ قانون تشکیلات و آیین دادرسی اداری ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ برای اشخاص داخل کشور و ظرف شش ماه از تاریخ بلاغ برای افراد مقیم خارج از کشور قابل فرجام خواهی در دیوان عدالت اداری خواهد بود.
مقالات مرتبط با اعتراض به رای هیات اداره کار
فرآیند و مراحل اعتراض به رای اداره کار
چنانچه هر یک از طرفین به رای هیات تشخیص اعتراض داشته باشند، باید با تکمیل فرم دادخواست تجدیدنظرخواهی از طریق سامانه جامع روابط کار، در مهلت 15 روزه اعتراض خود را در اداره کار ثبت کنند. سپس وقت جلسه تجدیدنظر تعیین شده و به هر یک از طرفین دعوتنامه حضور ابلاغ می شود.
در جلسه اول هیات تجدیدنظر، به پرونده رسیدگی شده و در صورت امکان رای صادر می شود. در غیر اینصورت، هیات تجدید نظر، تجدید جلسه شده و از طرفین برای حضور در جلسه دوم دعوت به عمل می آید. در نهایت هیات حل اختلاف رای را صادر می نماید. رای هیات حل اختلاف اداره کار قطعی و لازم الاجرا می باشد، مگر اینکه در دیوان عدالت اداری به آن اعتراض شود و درخواست توقف اجرا شود.
اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار
همانطور که مطرح شد مرجع صالح رسیدگی به دعاوی بین کارگر و کارفرما، هیات تشخیص و هیات حل اختلاف اداره کار می باشد. پس از اتمام مرحله بدوی رسیدگی، می توان به رای هیات تشخیص اداره کار اعتراض نمود. در این قسمت از مقاله بیدبرگ، اعتراض به رای هیات تشخیص را بررسی می کنیم.
هر یک از طرفین دعوا می توانند با ثبت اعتراض به رای هیات تشخیص در سامانه جامع روابط کار، اعتراض و تجدیدنظرخواهی به رای هیات تشخیص را خواستار شوند. برای اعتراض به رای اداره کار علاوه بر ثبت دادخواست، لازم است دلایل و مدارک مربوطه نیز ارائه شود. بعد از ثبت دادخواست اعتراض، پرونده به مرجع رسیدگی تجدید نظر که همان هیات حل اختلاف اداره کار است، ارجاع داده می شود.
نحوه اعتراض به رای اداره کار در سامانه جامع روابط کار
مانند ثبت دادخواست شکایت اداره کار، سامانه اعتراض به رای هیات بدوی اداره کار نیز سامانه جامع روابط کار می باشد. برای ثبت اعتراض به حکم اداره کار، پس از ورود به سامانه مراحل زیر را انجام دهید:
- بر روی پنجره واحد خدمات کلیک کنید.
- در کادر پنجره خدمات بر روی دکمه «نمایش» کلیک کنید.
- در باکس اداره کل روابط کار و در ردیف «دادخواست تجدیدنظرخواهی - ثبت دادخواست» بر روی دکمه شروع کلیک کنید.
- در اینجا فرم بروزرسانی حساب کاربری جهت ثبت دادخواست را ملاحظه می کنید. در صورتی که اطلاعات فرم مورد تایید شما می باشد، مانند تصویر زیر تیک «مورد تایید است، ثبت دادخواست» را بزنید و بر روی دکمه ارسال کلیک کنید.

- در صفحه بعد ابتدا دادنامه ای را که نسبت به آن اعتراض دارید، انتخاب و سپس بر روی دکمه "ارسال" کلیک نمایید. برای انتخاب دادنامه، مانند تصویر زیر در کادر «ورود دادنامه» گزینه «انتخاب از لیست دادنامه مورد اعتراض» را انتخاب کنید و در کادر «دادنامه مورد اعتراض» دادنامه را انتخاب کنید.

- شرح خواسته و مدارک مربوطه را برای دادخواست تجدید نظر تکمیل کنید و دادخواست خود را ثبت کنید. پس از تکمیل و ثبت دادخواست علاوه نمایش اعلان موفقیت آمیز بودن ثبت دادخواست در سامانه، این موضوع طی پیامکی به شما اطلاع داده می شود.
متن اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار
در متن اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار، باید دلایل و مستندات تجدیدنظرخواهی به طور دقیق و مستند بیان شود. همچنین، باید به موارد مغایرت رای صادره با موازین قانونی اشاره شود.
در شرح اعتراض به دادنامه هیات تشخیص اداره کار، باید به طور دقیق و مستند، دلایل و مستندات تجدیدنظرخواهی بیان شود. به عنوان مثال، اگر به نحوه رسیدگی هیات بدوی اعتراض دارید، باید به موارد نقض آیین دادرسی کار در رای صادره اشاره کنید. همچنین، اگر به نتیجه رای صادره اعتراض دارد، باید به دلایل قانونی و حقوقی خود اشاره نمایید. در صورتی که دادخواست اعتراض به حکم اداره کار، دارای دلایل و مستندات کافی باشد، می تواند منجر به نقض رای صادره از هیات تشخیص شود.
مهمترین دلایل برای نقض رای اداره کار عبارتند از:
- عدم توجه به مستندات و مدارک ابرازی
- عدم رعایت موازین قانونی
- اشتباه در تعیین موضوع یا طرفین دعوی
- اشتباه در نحوه رسیدگی
- اشتباه در نتیجه رسیدگی
در اینجا یک نمونه متن اعتراض به حکم هیات تشخیص اداره کار آمده است:
با سلام و احترام،
اینجانب .... به عنوان خواهان در پرونده کلاسه ....، به استناد دادنامه شماره … صادره از هیات تشخیص اداره کار، نسبت به رای صادره، تجدید نظر خواهی می نمایم. دلایل تجدیدنظرخواهی به شرح زیر است:
- عدم توجه به مستندات و مدارک ابرازی:
اینجانب در پرونده مطروحه، مدارک متعددی از جمله قرارداد کار، فیش حقوقی، گواهی اشتغال به کار و سایر مستندات را ابرازی نموده است که حاکی از اشتغال بنده به کار در کارگاه خوانده می باشد. با این حال، هیات تشخیص اداره کار به این مستندات توجهی نکرده و رای به بی حقی اینجانب صادر نموده است. - عدم رعایت موازین قانونی:
رای صادره از هیات تشخیص اداره کار، مغایر با موازین قانونی است. به عنوان مثال، هیات تشخیص در رای خود، به ماده ۲۴ قانون کار استناد نموده است. این در حالی است که ماده 24 قانون کار، مربوط به پرداخت حق سنوات پایان کار به کارگر می باشد. در پرونده مطروحه، اینجانب به دنبال دریافت حقوق و مزایای خود از خوانده می باشم. بنابراین، استناد هیات تشخیص به ماده ۲۴ قانون کار، صحیح نمی باشد.
بنابراین، با توجه به دلایل فوق الذکر، تقاضای نقض رای صادره و ارجاع امر به هیات حل اختلاف اداره کار جهت رسیدگی مجدد را دارم.
علاوه بر دادخواست اعتراض، هر یک از طرفین شکایت می توانند، لایحه اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار را نیز به مرجع رسیدگی کننده ارائه نمایند. در واقع کارگر یا کارفرما می توانند لایحه اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار را همراه با ثبت اعتراض و به پیوست آن ارائه نمایند. همچنین در صورتی که پس از ثبت اعتراض به رای هیات تشخیص موارد و مدارکی برای هر یک از طرفین بدست آمد که نیاز به ارائه به هیات حل اختلاف داشت، هر یک از طرفین می توانند طی لایحه اعتراض به رای هیات تشخیص موارد را نوشته و در پرونده درج نمایند.
در زیر یک نمونه رای اعتراض به رای اداره کار آمده است:
موضوع: اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار مبنی بر انجام تسویه حساب توسط کارفرما
باسلام و احترام
به استحضار می رساند : اینجانب. از تاریخ... تا تاریخ...در کارگاه... مشغول به کار می باشم. علی رغم اثبات رابطه کارگری و کارفرمایی مطابق رای شماره... مورخ... هیات تشخیص اداره کار شهرستان...، کارفرما از پرداخت حقوق و مزایا خودداری می نماید و برای توجیه ، به برگه تراضی با اینجانب مبنی بر دریافت تمامی حقوق و مزایا و برگ تسویه حساب استناد می نماید و هیچ دلیلی مبنی بر پرداخت حق و حقوق اینجانب وجود ندارد . این در حالی است که مستفاد از ماده ی 37 قانون کار مصوب 29/8/69 و برابر رای ایجاد رویه ی شماره 17-20 مورخ 21/1/97 هیات عمومی دیوان عدالت اداری، صرف ارائه ی برگ تسویه حساب به تنهایی دلالت بر برائت ذمه ی کارفرما نمی نماید؛ درخواست نقض رای معترض عنه را دارم.
مدارک پیوست: تصویر مصدق مدرک معتبر احراز هویت – دلیل ذی حق و یا ذی سمت بودن – رای مورد اعتراض –گواهی ابلاغ رای و سایر مستندات
برای مشاهده نمونه متن های دیگر اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار، به قسمت اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری همین مقاله بیدبرگ مراجعه کنید.
مهلت ثبت اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار:
طبق ماده 159 قانون کار رای هیات های تشخیص پس از 15 روز از تاریخ ابلاغ قطعی و لازم الاجرا است. بنابراین هر یک از طرفین پس از دریافت ابلاغیه اداره کار جهت اعتراض به رای هیات تشخیص ۱۵ روز مهلت دارند.
در محاسبه مهلت اعتراض به نکات زیر توجه داشته باشید:
- روز ابلاغ جزو این مهلت محسوب نمی شود. شمارش ۱۵ روز از فردای روز ابلاغ آغاز می شود.
- تا پایان روز بعد از ۱۵ امین روز، برای ثبت دادخواست اعتراض فرصت دارید.
- اگر آخرین روز مهلت اعتراض تعطیل رسمی باشد، مهلت اعتراض تا فردای روز تعطیل می باشد.
برای اعتراض به رای هیات حل اختلاف اداره کار لازم است با تکمیل فرم اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری نسبت به رای صادره شکایت کرد.
اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری
درصورتیکه طرفین پرونده به رای قطعی صادره از هیات حل اختلاف اداره کار اعتراض داشته باشند، می توانند مطابق تبصره ۲ ماده ۱۶ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری نسبت به فرجام خواهی در دیوان عدالت اداری اقدام نمایند. این اعتراض در مورد هیات حل اختلاف اداره کار خواهد بود و فرد معترض می تواند به عملکرد هیات حل اختلاف اداره کار و رای صادر شده در این مرجع اعتراض کند. مهلت اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری برای افراد داخل کشور سه ماه، و برای افراد مقیم خارج از کشور شش ماه می باشد.
لازم به ذکر است این اعتراض به دیوان مانع اجرای حکم اداره کار نخواهد بود. بدین معنی که حکم صادره از هیات حل اختلاف اداره کار در هر صورت لازم الاجرا می باشد. مگر در مواردی که دیوان عدالت اداری، رای به توقف اجرای حکم صادره بدهد.
در زیر چند نمونه فرم اعتراض به رای اداره کار در دیوان عدالت اداری را قرار داده ایم:
- متن اعتراض به رای هیات حل اختلاف اداره کار مبنی بر تایید اخراج کارگر به علت عدم ابلاغ تذکر ( دانلود فایل word )
- متن اعتراض به رای هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما مبنی بر تایید اخراج کارگر به علت نداشتن نصاب قانونی شورای اسلامی کارگاه (دانلود فایل word)
- متن اعتراض به رای هیات حل اختلاف اداره کار مبنی بر تایید اخراج کارگر به علت عدم اعلام نظر شورای اسلامی (دانلود فایل word)
- متن اعتراض به رای هیات حل اختلاف اداره کار مبنی بر عدم احراز رابطه کارگری بازاریاب (دانلود فایل word)
- متن اعتراض به رای هیات حل اختلاف کار مبنی بر انجام تسویه حساب توسط کارفرما (دانلود فایل word)
اجرای رای اداره کار
پس از صدور رای اداره کار مرحله اجرای رای می باشد. بر اساس ماده ۱۶۶ قانون کار آراء قطعی صادره از طرف مراجع حل اختلاف کار، لازم الاجرا بوده و به وسیله اجرای احکام دادگستری به مورد اجرا گذارده خواهد شد. آرای اداره کار دو جنبه دارند.
- محکومیت مالی کارفرما به پرداخت حقوق و مزایای کارگر:
در صورتی که کارفرما رای را اجرا نکند، کارگر با درخواست از اداره کار درخواست اجرای رای را می نماید. اداره کار نیز اجرای رای را به واحد اجرای احکام دادگستری ارجاع می کند. در ادامه با معرفی اموال و دارایی کارفرما، رای در اجرای احکام دادگستری اجرا می شود. - الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه سنوات گذشته کارگر:
در صورت شکایت از کارفرما بابت بیمه، برای اجرای رای اداره کار برای بیمه، این موضوع به تامین اجتماعی اعلام می شود تا نسبت به دریافت حق بیمه به همراه جریمه بیمه تامین اجتماعی اقدام شود.
کارفرما در صورتی که از پرداخت حق و حقوق کارگر از تاریخ رای قطعی اداره کار، خودداری کند، از تاریخ رای قطعی اداره کار امکان دریافت خسارت تاخیر تادیه وجود دارد. برای دریافت خسارت تاخیر تادیه از تاریخ رای قطعی اداره کار، می بایست مجدد در دادگاه از کارفرما برای دریافت خسارت تاخیر تادیه دیرکرد پرداخت شکایت کرد.
سوالات دیگر در مورد هیات اداره کار
چنانچه در رابطه با هیات اداره کار یا قوانین آن سوال دیگری دارید، میتوانید با دریافت مشاوره تلفنی از متخصصین بیدبرگ اقدام کنید. متخصصین بیدبرگ با سال ها تجربه، مورد شما را با حوصله کامل به صورت دقیق بررسی می کنند و مواردی که در مورد هیات اداره کار ممکن است برای شما مشکل ایجاد کند را به شما گوشزد می کنند و راهکارهای تخصصی ارائه می کنند.
دیدگاه ها
حسن در 1403/12/03 گفت:
ایا بعد از اولین رای اداره کار میشه مستقیم به رای اداره کار در دیوان عدالت شکایت کرد؟ یا اول باید به رای هیئت تشخیص بدوی اداره کار اعتراض کرد و بعد از قطعی شدن حکم در هیات حل اختلاف تجدید نظر اداره کار، در دیوان عدالت اداری شکایت کرد؟
طاهر نورآذر در 1403/11/29 گفت:
ما به رای هیات تشخیص اعتراض دادیم. الان نزدیک دو ماه است جواب و تعیین جلسه نمیشه. دوستامون که قبل ما و عین ما شکایت کردن هر کدام بخاطر یک موضوع متفاوت رای عدم لی حقی گرفتن، در صورتی که همه ما از یک شرکت و با یک موضوع شکایت کردیم .
متین در 1403/11/28 گفت:
از کارفرما که شرکت بوده شکایت کردم و رای گرفتم و در تجدید نظر هم رای به نفع من صادر شده و حکم قطعی و لازم الاجرا صادر شد و در مرحله صدور اجراییه میباشد که بهم گفتن به دیوان اعتراض زده ، میشه لطفا بگین چی میشه ؟ مدارک و مستندات بنده کامل بوده
حمید نوباغی در 1403/12/22 گفت:
کارفرما می تواند به رای هیات اداره کار در دیوان عدالت اداری اعتراض بزند، ولی اعتراض ایشان علیه رای اداره کار می باشد، نه خواسته های کارگر. همچنین با توجه به قطعی بودن رای اداره کار، امکان اجرای رای قطعی اداره کار وجود دارد (مگر اینکه کارفرما دستور موقت اجرا را از دیوان تا صدور رای دیوان بگیرد)
همچنین در صورتی که کارفرما نتواند رای در دیوان بگیرد، خسارت تاخیر تادیه از تاریخ رای قطعی اداره کار بر عهده کارفرما خواهد بود.
حسین پیروند در 1403/11/15 گفت:
در سال ۴۰۱ از پیمانکار بابت مطالبات و بیمه شکایت کردم. بعد از اعتراض به رای توسط کارفرما تا تجدید نظر به سود من بود و رفت اجرای احکام، که پیمانکار به دیوان اعتراض نمود. ابلاغ بصورت فیزیکی در دو مرحله انجام گرفت و حالا دادنامه جدید به ضرر من کارگر شده. تکلیف چیست؟ اعتراض کنم به دادنامه اداره کار در دیوان عدالت اداری؟ دو سال و خورده ایی تا اینجای کار طول کشیده.
MARI در 1403/11/06 گفت:
بعد از تشکیل جلسه تجدیدنظر، رای قطعی جلسه چند روزه صادر میشود ؟؟
مصطفی علیخانی در 1403/11/08 گفت:
بستگی به اداره کار و حجم پرونده ها دارد. بین یک ماه الی ۳ ماه زمان میبرد
S در 1403/11/03 گفت:
آیا کارفرما میتونه بعد از آنکه کارگر از طریق مراجع قضایی حق و حقوق را وصول کرد و تامین اجتماعی هم حساب را مسدود کرد، آیا میتونه بعد از یه سال از کارگر شاکی باشه که ترک کار کرده و حاضر به انجام کار نشده
مصطفی علیخانی در 1403/11/25 گفت:
می تواند شکایت کند ولی به نفع کارفرما اصولا در این حالت رای صادر نخواهد شد
جواد در 1403/10/17 گفت:
وقت بخیر ، کارفرما به رای دادنامه اعتراض کرده بود ، ولی در جلسه تجدید نظر خواهی شرکت نکرده بود ، اگر حکم جدیدی صادر بشه باز امکان اعتراض داره؟
مصطفی علیخانی در 1403/11/11 گفت:
رای قطعی است و قابل اجرا می باشد. صرفا ظرف ۳ ماه کارفرما می تواند در دیوان عدالت اداری طرح دعوا نماید
علی حسینی در 1403/10/09 گفت:
سلام طریقه اعتراض به رای قطعی هیات تشخیص اداره کار در دیوان عدالت اداری رو توضیح بدید لطفا
مصطفی علیخانی در 1403/10/17 گفت:
بدوا می بایست دادخواست را تنظیم و در دفتر خدمات قضایی ثبت نمایید تا در دیوان عدالت رسیدگی شود. همچنین می توانید به دیوان مراجعه نموده و در آنجا نسبت به ثبت دادخواست توسط کارشناسان دیوان اقدام نمایید
نیره در 1403/09/23 گفت:
اگر کارفرما و کارگر به رای اعتراض کنند و درجلسه هیئت تشخیص اداره کار، کارفرما شرکت نکنه و فقط کارگر حضور داشته باشه، آیا بعد ازصدور رای اداره کار، باز کارفرما میتونه به رای اعتراض نماید؟
مصطفی علیخانی در 1403/10/06 گفت:
در صورت اعتراض به دادنامه هیات تشخیص، پرونده در هیات تجدیدنظر رسیدگی خواهد شد و پس از صدور رای هیات حل اختلاف، رای صادره قطعی خواهد بود
م در 1403/09/15 گفت:
سلام در جلسه اول رأی صادر شد بنفع ما و بعد از ده روز کارفرما اعتراض زد و جلسه بعدی تعیین شد که من نتوانستم در اون روز مراجعه کنم سوالم اینه اقدام بعدی چه خواهد شد؟
مصطفی علیخانی در 1403/09/16 گفت:
در این خصوص چند حالت مختلف بسته به نوع پرونده بوجود می اید:
عباس قاسمی در 1403/09/05 گفت:
آیا برای اجرای رای اداره کار حتما باید ۱۵ روز بگذرد؟
مصطفی علیخانی در 1403/10/08 گفت:
در صورتی که رای توسط هیات تشخیص صادر شده باشد لزوما باید ۱۵ روز سپری شود ولی در زمان صدور رای از سوی هیات حل اختلاف نیازی نیست و به محض صدور رای امکان ثبت اجراییه وجود دارد
دیدگاه خود را ثبت کنید