با استفاده از فرم محاسبه آنلاین جریمه بیمه تامین اجتماعی می توانید جریمه بیمه نکردن کارگر برای بازه زمانی دلخواه را محاسبه کنید. همچنین در اینجا نحوه محاسبه جریمه بیمه نکردن کارکر در صورت شکایت از کارفرما، جریمه عدم ارسال لیست بیمه و جریمه تاخیر یا عدم پرداخت حق بیمه به همراه نحوه بخشودگی جرایم تامین اجتماعی تشریح شده است.
بیمه نکردن کارگر و یا سهل انگاری در ارسال و پرداخت حق بیمه در مهلت قانونی، می تواند زیان سنگینی را به کارفرما تحمیل کند. بنابراین در این مقاله بیدبرگ به جرایم بیمه تامین اجتماعی در نتیجه:
- شکایت کارگر از کارفرما در اداره کار
- تکمیل فرم ادعای سابقه بیمه توسط کارگر در سازمان تامین اجتماعی
- بیمه نکردن کارگر در اثر بازرسی بیمه یا حسابرسی بیمه در تامین اجتماعی پرداخته ایم.
فهرست
- محاسبه آنلاین جریمه بیمه تامین اجتماعی ۱۴۰۳
- جدول جریمه بیمه تامین اجتماعی ۱۴۰۳
- انواع جریمه بیمه تامین اجتماعی برای بیمه نکردن کارگر
- جریمه بیمه نکردن کارگر از طریق شکایت از کارفرما در اداره کار
- جریمه بیمه نکردن کارگر از طریق فرم ادعای سابقه
- جریمه بیمه نکردن کارگر از طریق بازرسی یا حسابرسی تامین اجتماعی
- جریمه تاخیر در پرداخت حق بیمه برای لیست بیمه ارسال شده
- بخشودگی جرایم تامین اجتماعی ۱۴۰۳
- مشاهده و پرداخت جریمه بیمه تامین اجتماعی

محاسبه آنلاین جریمه بیمه تامین اجتماعی ۱۴۰۳
محاسبه جریمه بیمه تامین اجتماعی
با استفاده از فرم محاسبه آنلاین جریمه بیمه تامین اجتماعی بیدبرگ، به راحتی می توانید جریمه بیمه نکردن کارگر و یا تاخیر در پرداخت حق بیمه را برای بازه زمانی دلخواه محاسبه کنید. برای این منظور لازم است تاریخ شروع بیمه نکردن و تاریخ پایان بیمه نکردن را وارد کنید، سپس مشخص کنید که جریمه بیمه تامین اجتماعی از چه طریقی اعمال می شود.
نحوه محاسبه جریمه بیمه نکردن کارگر با توجه به اینکه بیمه نکردن کارگر از چه طریقی برای تامین اجتماعی اثبات شود، متفاوت است. روش هایی که تامین اجتماعی از طریق آن ها متوجه بیمه نکردن کارگر در زمان اشتغال می شود عبارتند از:
- شکایت از کارفرما بابت بیمه در اداره کار توسط کارگر
- تکمیل فرم ادعای سابقه بیمه توسط کارگر در سازمان تامین اجتماعی
- بازرسی تامین اجتماعی و حسابرسی بیمه
- همچنین در صورتی که لیست بیمه ارسال شده باشد اما پرداخت حق بیمه انجام نشده باشد گزینه « جریمه تاخیر در پرداخت حق بیمه برای لیست بیمه ارسال شده» را در فرم محاسبه آنلاین جریمه بیمه تامین اجتماعی انتخاب کنید.
در صورتی که برای بهبود فرم محاسبه جریمه بیمه تامین اجتماعی بیدبرگ نظری دارید، در قسمت دیدگاه ثبت کنید.
جدول جریمه بیمه تامین اجتماعی ۱۴۰۳
همانطور که مطرح شد با استفاده از فرم محاسبه آنلاین جریمه بیمه تامین اجتماعی می توانید مبلغ جریمه بیمه نکردن کارگر را برای بازه زمانی دلخواه محاسبه کنید. علاوه بر آن، در اینجا جدول جریمه بیمه تامین اجتماعی برای بیمه نکردن کارگر در سال ۱۴۰۳ از یک ماه تا ۱۰ سال آورده شده است. مبالغ در این جدول معادل مجموع اصل حق بیمه به علاوه جریمه بیمه می باشد که به عنوان بدهی بیمه تامین اجتماعی شناخته می شود.
مدت بیمه نکردن | شکایت از کارفرما در اداره کار (میلیون تومان) | فرم ادعای سابقه بیمه در تامین اجتماعی (میلیون تومان) |
---|---|---|
جریمه یک ماه بیمه نکردن کارگر | ۶.۵ | ۲.۵ |
جریمه یک سال بیمه نکردن کارگر | ۷۸ | ۲۷ |
جریمه دو سال بیمه نکردن کارگر | ۱۵۶ | ۵۳ |
جریمه سه سال بیمه نکردن کارگر | ۲۳۵ | ۷۵ |
جریمه چهار سال بیمه نکردن کارگر | ۳۱۴ | ۹۱ |
جریمه پنج سال بیمه نکردن کارگر | ۳۹۳ | ۱۰۰ |
جریمه ۱۰ سال بیمه نکردن کارگر | ۷۸۵ | ۱۵۳ |
انواع جریمه بیمه تامین اجتماعی برای بیمه نکردن کارگر
در صورتی که کارفرما طبق ماده ۱۴۸ قانون کار و ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی از پرداخت حق بیمه کارگران در موعد مقرر خودداری نماید، از چند جنبه ممکن است متحمل جریمه شود:
- جریمه تاخیر یا عدم ارسال لیست بیمه: این جریمه ۱۰ درصد می باشد و فقط برای یک بار به نسبت جمع کل حق بیمه پرداخت نشده محاسبه می شود.
- جریمه تاخیر یا عدم پرداخت حقبیمه: در صورت تاخیر یا عدم پرداخت حقبیمه مربوط به هرماه در مهلت تعیین شده، جریمه تاخیر تادیه پرداخت حقبیمه، به میزان ۲ درصد حقبیمه ماهیانه برای هر ماه تاخیر محاسبه می شود.
- جریمه موضوع ماده ۱۸۳ قانون کار: در صورتی که کارگر به علت بیمه نکردن از کارفرما در اداره کار شکایت کند و رای اداره کار مبنی بر الزام به پرداخت حق بیمه سنوات گذشته کارگر توسط کارفرما صادر شود، کارفرما محکوم به پرداخت جریمه نقدی معادل دو تا ده برابر حق بیمه مربوطه خواهند شد.
جریمه بیمه نکردن کارگر از طریق شکایت از کارفرما در اداره کار
در صورت بیمه نکردن کارگر توسط کارفرما، کارگر می تواند با ارائه مدارک مربوطه در مراجع حل اختلاف اداره کار، با موضوع الزام کارفرما به واریز حق بیمه ایام اشتغال از کارفرما شکایت کند. در این صورت کارفرما با رای اداره کار مکلف خواهد شد اصل حق بیمه ایام کارکرد به همراه جرایم را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نماید.
بر اساس ماده ۱۸۳ قانون کار، کارفرمایانی که بر خلاف مفاد ماده ۱۴۸ قانون کار از بیمه کردن کارگران خود خودداری نمایند، علاوه بر تادیه کلیه حق بیمه پرداخت نشده (حق بیمه سهم کارگر و حق بیمه کارفرما) با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به جریمه نقدی معادل دو تا ده برابر حق بیمه مربوطه محکوم خواهند شد.
بعد از رای قطعی اداره کار برای پرداخت حق بیمه، این موضوع طبق ابلاغیه تامین اجتماعی به کارفرما اعلام می شود. در صورتی که کارفرما از پرداخت حق بیمه استنکاف کند، کارفرمای خاطی همراه با مستندات و رای قطعی صادر شده به مراجع قضایی معرفی می گردد تا ماده ۱۸۳ قانون کار اعمال گردد.
با توجه به متن ماده ۱۸۳ قانون کار، از آنجایی که بیمه نکردن کارگر به عنوان جرم در نظر گرفته شده است، مرجع اعمال و دریافت این جریمه مراجع قضایی می باشد. همچنین طبق ماده ۱۸۵ قانون کار، رسیدگی به این جرم در صلاحیت دادگاههای کیفری دادگستری است و این رسیدگی در دادسرا و دادگاه خارج از نوبت انجام خواهد شد.
در مورد محاسبه مبلغ حق بیمه که مبنای محاسبه این جریمه قرار می گیرد می توان به ماده ۴۰ قانون تامین اجتماعی اشاره کرد. به استناد این ماده در صورتی که کارفرما از ارسال لیست بیمه در مهلت مقرر خودداری کند، تامین اجتماعی می تواند حق بیمه را راسا تعیین و از کارفرما مطالبه نماید.
همچنین، تامین اجتماعی در مواردی که حکم اداره کار مبنی بر الزام به پرداخت حق بیمه سنوات گذشته وجود دارد، نسبت به مطالبه جریمه بیمه بر اساس ماده ۱۸۳ قانون کار اقدام می کند. همچنین معمولا در اینگونه موارد حداقل جریمه، یعنی دو برابر حق بیمه را محاسبه می کند.
میزان دستمزد مبنای محاسبه حق بیمه می تواند از حداقل تا حداکثر دستمزد در زمان محاسبه باشد. بنابراین محاسبه جرایم مربوط به عدم پرداخت حق بیمه سنوات گذشته ناشی از رای اداره کار، بر اساس نرخ روز و با نرخ جریمه ۲ تا ۱۰ برابری محاسبه خواهد شد.
همانطور که مطرح شد، تامین اجتماعی معمولا ضریب جریمه بیمه را ۲ در نظر میگیرد و با احتساب نرخ حق بیمه، در مجموع بدهی را با ضریب ۳ محاسبه و از کارفرما مطالبه می کند.
مبنای محاسبه جریمه، کل مبلغ حق بیمه با احتساب حق بیمه سهم کارگر و بیمه بیکاری می باشد. بنابراین می توان گفت خسارت دیگری که بابت تاخیر یا عدم واریز بیمه به کارفرما تحمیل می شود، این است که اگر کارفرما در مهلت تعیین شده لیست بیمه را ارائه کند، ۷ درصد حق بیمه سهم کارگر را از حقوق خود کارگر کسر می نماید. اما اگر کارفرما با رای اداره کار ملزم به پرداخت حق بیمه سنوات گذشته کارگر شود، علاوه بر جرائم تامین اجتماعی، ۷ درصد حق بیمه سهم کارگر نیز از جانب کارفرما باید واریز گردد. علاوه بر آن در این شرایط، ۷ درصد حق بیمه، علاوه بر آنکه در محاسبه حق بیمه و جرایم مربوط به آن لحاظ می شود، جزء مزد کارگر محسوب می شود، و در صورت کسر از حقوق کارگر باید به وی عودت داده شود.
از آنجایی که در این حالت جریمه بیمه بر اساس ضریبی از اصل حق بیمه محاسبه می شود، ابتدا لازم است نحوه محاسبه اصل حق بیمه را توضیح دهیم. با توجه به ماده ۴۰ قانون تامین اجتماعی، تعیین حق بیمه در این شرایط به عهده تامین اجتماعی می باشد. تامین اجتماعی معمولا حداقل دستمزد روز را مبنای محاسبه حق بیمه در نظر می گیرد. بنابراین نحوه محاسبه جریمه بیمه نکردن کارگر در سال ۱۴۰۳ به این صورت می باشد:
- ابتدا حقوق امسال کارگری که شکایت کرده است طبق آخرین لیست بیمه ارسال به تامین اجتماعی مشخص می شود. (توجه داشته باشید که برایی کارگری که چند سال از کارکردن وی برای کارفرما گذشته است و اکنون با حقوق بالاتری در کارگاهی دیگر مشغول به فعالیت است، حقوق فعلی وی در کارگاه جدید به عنوان حقوق وی در نظر گرفته می شود. )
- سپس اصل مبلغ حق بیمه معادل ۳۰ درصد حقوق اکنون کارگر محاسبه می شود.
- اصل حق بیمه از حاصل ضرب حقوق امسال کارگری که شکایت کرده است ضربدر
- سپس جریمه بیمه نکردن کارگر معادل ۲ تا ۱۰ برابر اصل حق بیمه محاسبه می شود. (معمولا تامین اجتماعی، کمترین میزان جریمه فوق یعنی ۲ برابر اصل حق بیمه را به عنوان جریمه در نظر می گیرد.)
- در نهایت جمع کل بدهی از مجموع اصل حق بیمه به علاوه جریمه بیمه نکردن کارگر بدست می آید.
به عنوان مثال برای کارگری که ۸ سال پیش با حقوق ۳ میلیون تومان کار می کرده و الان بابت بیمه ۱ سال شکایت کرده، مبنای محاسبه حقوق برای جریمه بیمه، حقوق ۸ سال پیش وی نمی باشد، بلکه حقوق امسال وی می باشد.
اگر برای این کارگر، اکنون حقوق ۲۰ میلیون تومانی رد می شود، ۳۰٪ حقوق وی می شود ۶ میلیون تومان که اصل حق بیمه می باشد. برای جریمه، ۶ میلیون تومان ضربدر ۲ می شود یعنی جریمه می شود ۱۲ میلیون تومان. در کل برای هر ماه، اصل حق بیمه و جریمه مبلغ ۱۸ میلیون تومان می باشد که برای یکسال که دوازده ماه است مبلغ کل اصل حق بیمه و جریمه، مبلغ ۲۱۶ میلیون تومان می باشد.
جریمه بیمه نکردن کارگر از طریق فرم ادعای سابقه
کارفرما مکلف است با کسر حق بیمه سهم کارگر و افزودن سهم کارفرما، حق بیمه کارگر را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند.
در صورت بیمه نکردن کارگر، کارگر می تواند به جای شکایت از کارفرما در اداره کار، به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کند و نسبت به تکمیل فرم ادعای سابقه بیمه اقدام کند.
در چنین شرایطی در صورت احراز اشتغال کارگر در کارگاه توسط تامین اجتماعی، سابقه بیمه کارگر ایجاد خواهد شد. همچنین کارفرما می بایست اصل حق بیمه سنوات گذشته را به همراه جرایم مربوطه به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند.
تفاوتی که در این حالت وجود دارد، این است که با توجه به اینکه رای اداره کار وجود ندارد، تامین اجتماعی برای تعیین جریمه نمی تواند به ماده ۱۸۳ قانون کار (۲ تا ۱۰ برابر حق بیمه پرداخت نشده) استناد کند. بنابراین نحوه محاسبه جریمه بیمه نکردن کارگر در این حالت براساس قانون جرائم مصوب ۱۳۷۳/۰۵/۰۹ مجلس شورای اسلامی تعیین خواهد شد. این قانون مربوط به دریافت جرائم نقدی از کارفرمایان کارگاه های مشمول قانون تامین اجتماعی می باشد، که ظرف مهلت مقرر نسبت به ارسال صورت مزد و حقوق بیمه شدگان و پرداخت حق بیمه مربوطه اقدام نکرده اند.
براساس این قانون، کارفرما مشمول ۱۰ درصد جریمه عدم ارسال لیست بیمه و همچنین جریمه تاخیر در پرداخت حق بیمه، به میزان ۲ درصد حقبیمه ماهیانه برای هر ماه تاخیر می شود. که این جریمه به مراتب کمتر از جریمه بیمه نکردن کارگر بعد از شکایت کارگر در اداره کار می باشد.
اگرچه در این روش ممکن است، تامین اجتماعی درخواست کارگر برای اضافه کردن سابقه بیمه را قبول نکند، که در این صورت کارگر می بایست در اداره کار نسبت به شکایت از کارفرما اقدام کند.
بر اساس قانون دریافت جرائم نقدی از کارفرمایان کارگاه های مشمول قانون تامین اجتماعی نحوه محاسبه جریمه عدم ارسال لیست بیمه ۱۰ درصد می باشد و فقط برای یک بار به نسبت جمع کل حق بیمه محاسبه می شود. همچنین جریمه تاخیر در پرداخت حق بیمه، به میزان ۲ درصد حقبیمه ماهیانه برای هر ماه تاخیر محاسبه می شود.
در صورتی که برای احیای سابقه بیمه مربوط به زمان اشتغال نیاز به فرم ادعای سابقه بیمه دارید بر روی دکمه زیر کلیک کنید:
جریمه بیمه نکردن کارگر از طریق بازرسی یا حسابرسی تامین اجتماعی
حالت دیگری که ممکن است به جریمه کارفرما به علت بیمه نکردن کارگر منجر شود، بازرسی بیمه تامین اجتماعی یا حسابرسی بیمه می باشد. در صورتی که در بازرسی مشخص شود که فردی در کارگاه مشغول به کار می باشد که نام وی در لیست بیمه ارسالی به تامین اجتماعی وجود ندارد، از آن تاریخ به بعد برای کارگر سابقه بیمه برقرار می شود. بنابراین کارفرما مکلف است هر ماه کارکرد کارگر را در لیست بیمه به تامین اجتماعی ارسال کند. در صورتی که کارفرما بعد از بازرسی بیمه و احراز اشتغال کارگر، همچنان از پرداخت حق بیمه کارگر خودداری کند، مشمول ۱۰ درصد جریمه عدم ارسال لیست بیمه و همچنین جریمه تاخیر در پرداخت حق بیمه، به میزان ۲ درصد حقبیمه ماهیانه برای هر ماه تاخیر می شود.
در صورتی که بعد از بازرسی بیمه، نام کارگر در لیست بیمه اضافه شد و کارفرما نمی خواهد اسم کارگر در لیست بیمه قرار داده شود، کارفرما می تواند اقدام به ثبت ترک کار کارگر در لیست بیمه کند.
علاوه بر این در مواردی که کارفرما ترک کار کارگر را اعلام نکند، مشمول جریمه بیمه می شود. جریمه عدم اعلام ترک کار همان جریمه عدم ارسال لیست بیمه و تاخیر در پرداخت حق بیمه می باشد.
همچنین در صورتی که در حسابرسی بیمه مشخص شود که کارفرما حقوق کارگر را پرداخته است ولی حق بیمه آن را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است، مشمول ۱۰ درصد جریمه عدم ارسال لیست بیمه و همچنین جریمه تاخیر در پرداخت حق بیمه، به میزان ۲ درصد حقبیمه ماهیانه برای هر ماه تاخیر می شود.
جریمه تاخیر در پرداخت حق بیمه برای لیست بیمه ارسال شده
بر اساس ماده ۳۹ قانون تامین اجتماعی، مهلت ارسال لیست بیمه هر ماه و پرداخت حقبیمه هر ماه، حداکثر تا پایان آخرین روز ماه بعد است. برای کارفرمایان کارگاههای مشمول معافیت سهم کارفرما تا میزان 5 نفر، این مهلت تا آخرین روز دو ماه بعد خواهد بود. در صورتی که کارفرما نسبت به ارسال لیست بیمه کارگران و پرداخت حق بیمه در مهلت مقرر اقدام نکند مشمول جرایم بیمه تامین اجتماعی می شود.
در صورتی که لیست بیمه در مهلت قانونی ارسال شود، اما پرداخت حق بیمه در مهلت مقرر انجام نشود، کارفرما مشمول جریمه تاخیر یا عدم پرداخت حقبیمه می شود. براساس ماده ۱۱ قانون نوسازی صنایع مصوب ۱۳۸۲/۰۵/۲۶، جریمه تاخیر در پرداخت حقبیمه، به میزان ۲ درصد حقبیمه ماهیانه برای هر ماه تاخیر پرداخت، محاسبه و مطالبه خواهد شد.
بخشودگی جرایم تامین اجتماعی ۱۴۰۳
اگر کارفرما به دلیل تاخیر یا عدم ارسال لیست بیمه، همچنین تاخیر در پرداخت حقبیمه یا عدم پرداخت آن مشمول جریمه شود، در صورتی که اصل حقبیمه و بیمه بیکاری را قبل از صدور صدور اجراییه به صورت کامل پرداخت نماید، مشمول ۳۰ درصد بخشش جریمه بیمه تامین اجتماعی خواهد بود.
بعد از صدور اجراییه، بخشودگی جرایم بیمه تامین اجتماعی لغو و علاوه بر آن یک بیستم بدهی به عنوان نیمعشر اجرایی به کارفرما تعلق خواهد گرفت.
همچنین در سال های گذشته تامین اجتماعی بخشنامه بخشودگی جرایم تامین اجتماعی را با موضوع مشوق های حمایت از تولید، حفظ و ایجاد اشتغال ارائه کرده است. تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ بخشنامه ای در این خصوص ارائه نکرده است. جدیدترین بخشنامه بخشودگی جرایم تامین اجتماعی مربوط به سال ۱۴۰۲ می باشد. مدت اجرای این بخشنامه ۳ ماه و از تاریخ اول خرداد لغایت پایان مرداد ۱۴۰۲ بوده است.
مشمولین این بخشودگی شامل کارفرمایان کارگاههای تولیدی، صنعتی، معدنی، کشاورزی، خدماتی و اصناف و شرکتهای دانش بنیان دارای تعداد کارکنان کمتر از (۵۰) نفر و بنگاههای اقتصادی دارای تعداد کارکنان (۵۰) تا (۱۰۰) نفر میباشد.
برای برخورداری از این بخشودگی، کارفرما باید دارای دو شرط زیر باشد:
- حداقل به مدت یک سال پس از زمان تقسیط بدهی نسبت نیروی انسانی کارگاه خود را کاهش ندهد یا به عبارتی دیگر نیروی انسانی را حفظ نماید یا افزایش دهد.
- کارفرما نباید از تاریخ یک اسفند ۱۴۰۰ تا تاریخ یک اسفند ۱۴۰۱ کاهش نیروی انسانی داشته باشد و بایستی اشتغال را حفظ نموده باشد
در مواردی که تعداد کارکنان شاغل در کارگاه فعال نسبت به لیست اسفند ماه ۱۴۰۱ به واسطه بازنشستگی از کارافتادگی و یا فوت بیمه شده تقلیل یافته باشد مانع از بهره مندی کارگاههای مشمول از تسهیلات بخشودگی جرائم نمیگردد.
کارگاههایی که در اسفند ماه ۱۴۰۱ فاقد لیست ارسالی میباشند، تعداد بیمه شدگان آخرین لیست ماه منتهی به اسفند ماه در سال ۱۴۰۱ مبنای تعیین نیروی انسانی کارگاه قرار میگیرد.
برای ثبت درخواست بخشودگی جرایم تامین اجتماعی ۱۴۰۳ می توانید در سامانه eservices.tamin.ir تامین اجتماعی از منوی «کارفرمایان» گزینه «خدمات کارفرمایان » و سپس «درخواست بخشودگی جرایم» را انتخاب کنید. در صورتی که بخشنامه جدید برای سال ۱۴۰۳ ارائه شود، از این طریق می توانید درخواست بخشودگی جرایم را ثبت کنید.

مشاهده و پرداخت جریمه بیمه تامین اجتماعی
مشاهده جریمه بیمه تامین اجتماعی از طریق سامانه eservices.tamin.ir تامین اجتماعی به صورت اینترنتی و غیر حضوری امکان پذیر می باشد. پس از ورود به سامانه از منوی «کارفرمایان» گزینه «مدیریت بدهی» را انتخاب کنید. در این منو گزینه های زیر قابل دسترس می باشد:
- ثبت درخواست تقسیط بدهی
- پرداخت و پیگیری درخواست تقسیط بدهی
- پرداخت غیر حضوری بدهی های ابلاغ شده
- مشاهده پرداخت غیر حضوری بدهی های ابلاغ شده
- اعتراض به بدهی تامین اجتماعی
- پیگیری وضعیت اعتراض
در این مرحله می توانید:
- نسبت به بدهی فوق اعتراض کنید. برای آموزش نحوه اعتراض به بدهی فوق، به صفحه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی بیدبرگ مراجعه کنید.
- بدهی فوق را پرداخت یا تقسیط کنید. برای آموزش نحوه پرداخت یا تقسیط بدهی فوق، به صفحه تقسیط و پرداخت بدهی تامین اجتماعی بیدبرگ مراجعه کنید.

سوالات دیگر در مورد جریمه بیمه تامین اجتماعی
چنانچه در رابطه با جریمه بیمه تامین اجتماعی یا قوانین آن سوال دیگری دارید، میتوانید با دریافت مشاوره تلفنی از متخصصین بیدبرگ اقدام کنید. متخصصین بیدبرگ با سال ها تجربه، مورد شما را با حوصله کامل به صورت دقیق بررسی می کنند و مواردی که در مورد جریمه بیمه تامین اجتماعی ممکن است برای شما مشکل ایجاد کند را به شما گوشزد می کنند و راهکارهای تخصصی ارائه می کنند.
دیدگاه ها
علی در 1403/12/27 گفت:
آیا کارفرما می تواند مبلغ حق بیمه و جریمه بیمه را اقساطی پرداخت نماید ؟
حمید نوباغی در 1403/12/27 گفت:
بله امکان تقسیط بدهی تامین اجتماعی وجود دارد، برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به صفحه تقسیط بدهی تامین اجتماعی بیدبرگ مراجعه کنید.
ح.د در 1403/12/26 گفت:
کارفرما من رو بیرون کرده و ۲ ماه و ۱۳ روز بیمه رد نکرده. دستمزد من رو نصف اونی که دریافت میکردم رد کرده، برای شکایت راهنمایی میکنید
حمید نوباغی در 1403/12/26 گفت:
امکان شکایت از کارفرما بابت بیمه رو دارید. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه شکایت از کارفرما بابت بیمه بیدبرگ مراجعه کنید.
محمدی در 1403/12/25 گفت:
دو سال برای مجموعه ای کار کردم، پنج ماه در این دو سال لایی کشیدن و بیمه نکردن. آیا جریمه میشوند؟آیا به من هم چیزی باید پرداخت شود؟ مطمئن هستم که هر ماه مبلغ بیمه رو هم کم کردن
حمید نوباغی در 1403/12/26 گفت:
بله، جریمه دیرکرد به اندازه دو برابر اصل حق بیمه رو کارفرما باید به تامین اجتماعی پرداخت کنه. پول حق بیمه به همراه جریمه توسط کارفرما به تامین اجتماعی واریز میشه نه کارگر. فقط اتفاقی که می افته از مبلغ کل حق بیمه سهم کارگر و کارفرما از حقوق که ۳۰ درصد است، ۷٪ سهم کارگر رو هم کارفرما به تامین اجتماعی پرداخت می کنه. دلیلش اینه که پول بیمه، برای تامین اجتماعی هست نه کارگر! کارگر سوابق بیمه اش زیاد میشه که به درد بیمه بیکاری، بازنشستگی و ... می خوره.
محمود قاسمی در 1403/12/06 گفت:
اگر کارگر در پروژه ساختمانی 7 سال کار کند. عیدی ثنوات و بیمه نشود و بیمه رو از حقوق ناچیز خودش خویش فرمایی واریز کند، بعد از شکایت پولی بابت بیمه نشدن به کارگر تعلق میگیرد ؟؟؟
حمید نوباغی در 1403/12/06 گفت:
بعد از دریافت رای اداره کار، بابت عیدی و سنوات مبلغ به کارگر توسط کارفرما پرداخت می شود. ولی بابت بیمه کارفرما، مبلغی به کارگر پرداخت نمی کند و مبلغ بیمه و جریمه آن را به حساب تامین اجتماعی واریز می کند. البته توجه داشته باشید بابت این مدت در صورتی که برای کل دوره ۷ ساله خودتون رو بیمه خویش فرما کرده باشید، سابقه بیمه جدیدی هم به سال های سابقه بیمه شما اضافه نمیشه.
حامد در 1403/12/04 گفت:
اگر فردی ۲۰ سال کار کند و نه عیدی و نه حقوق درست و نه بیمه شده باشد، اگر شکایت کند حرفش به جایی میرسد ؟
حمید نوباغی در 1403/12/04 گفت:
بله، حق و حقوق کارگر مشمول مرور زمان نیست و می تونید از کارفرما شکایت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه شکایت از کارفرما بیدبرگ مراجعه کنید.
ف اکبری در 1403/12/03 گفت:
من حدود ۸ سال کار کردم. هم بیمه نداشتم و هم حقوق کم. الان کارفرما از بابت عدم پرداختی اصل بیمه اصل پول + جریمه، مبلغ ۶۰۰ میلیون بابت جریمه ۸ سال بیمه نکردن کارگر باید پرداخت کند. آیا به من هم پولی تعلق میگیرد؟
حمید نوباغی در 1403/12/03 گفت:
خیر، از این مبلغ چیزی به کارگر نمی رسه و همش رو کارفرما به تامین اجتماعی پرداخت می کنه. اگرچه در صورتی که حقوق کم گرفتید و عیدی و سنوات رو نگرفتید، می تونید از کارفرما شکایت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه شکایت از کارفرما بیدبرگ مراجعه کنید.
کاکاوند در 1403/11/28 گفت:
اگر کارگر ساعتی برای کارفرما کار کرده باشد و کارفرما بیمه او را واریز نکرده باشد و کارگر شکایت کند میزان جریمه چگونه است ؟
حمید نوباغی در 1403/11/28 گفت:
در کارکرد پاره وقت و ساعتی، بیمه هر ماه به نسبت کارکرد همان ماه تعلق می گیرد. ولی تامین اجتماعی معمولا در حکم مطالباتی تامین اجتماعی، بدهی تامین اجتماعی را برای کل ماه در نظر می گیرد. لذا شما می بایست به رای فوق اعتراض کنید و با مستندات (قرارداد کار، فیش حقوقی، مستندات نرم افزار حضور غیاب و...) اثبات کنید که کارگر پاره وقت و ساعتی کار می کرده است و میزان جریمه را کاهش دهید.
بی نام در 1403/11/20 گفت:
در شکایت از کارفرما، آیا تامین اجتماعی مبلغی به کارگر میدهد یا فقط بیمه رد میشود ؟
حمید نوباغی در 1403/11/20 گفت:
بعد از صدور رای به نفع کارگر در شکایت از کارفرما، کارفرما پول جریمه بیمه پرداخت نشده رو به تامین اجتماعی میده و سابق بیمه به سوابق بیمه کارگر اضافه میشه. تامین اجتماعی پولی به کارگر نمیده. ولی مثلا از اونجا که سابقه بیمه بیشتر شده، کارگر می تونه بیمه بیکاری بیشتری دریافت کنه.
سعید در 1403/11/01 گفت:
ممنون از شما
شاه نظری در 1403/08/15 گفت:
آیا طرح بخشودگی جرایم تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ اجرا میشود؟
حمید نوباغی در 1403/08/15 گفت:
تا این لحظه بخشنامه بخشودگی جرایم بیمه ۱۴۰۳ ابلاغ نشده
دیدگاه خود را ثبت کنید