تلفن پشتیبانی: ۰۲۱۹۱۰۲۳۷۸۴ ثبت نام / ورود

مالیات حقوق: محاسبه آنلاین، جدول 1404 و 1403

در اینجا علاوه بر ارائه فرم محاسبه آنلاین مالیات حقوق و جدول مالیات حقوق ۱۴۰۳،‌ به تشریح موارد مشمول و معافیت های مالیات حقوق در سال ۱۴۰۳ پرداخته شده است. همچنین جدول مالیات حقوق سال ۱۴۰۴، بر اساس لایحه قانون بودجه سال ۱۴۰۴ آورده شده است.

مالیات حقوق

محاسبه آنلاین مالیات حقوق

محاسبه آنلاین مالیات حقوق ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴


محاسبه برای چه ماهی صادر شود؟




به صورت پیش فرض، حق بیمه سهم کارگر از مالیات حقوق معاف است و برای محاسبه مالیات حقوق از جمع حقوق و مزایا‌(حق السعی) کسر می گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد به صفحه معافیت حق بیمه سهم کارگر از مالیات بیدبرگ مراجعه کنید.



با تکمیل فرم محاسبه آنلاین مالیات حقوق بیدبرگ و کلیک بر روی دکمه محاسبه حقوق،‌ علاوه بر محاسبه مبلغ مالیات حقوق، پس از کسر بیمه و مالیات از حقوق ناخالص، مبلغ حقوق خالص نیز محاسبه و نمایش داده می شود. در تکمیل فرم محاسبه آنلاین مالیات حقوق ۱۴۰۳ موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • منظور از حقوق ناخالص در این فرم، جمع حقوق و مزایای اعلامی توسط کارفرما قبل از کسر بیمه و مالیات می باشد.
  • تعداد روز کارکرد در ماه را می توانید تعیین کنید،‌ تا محاسبه مالیات حقوق متناسب با روزهای کارکرد انجام شود.
  • در تبدیل حقوق ناخالص به خالص بیمه، مالیات، پایه سنوات، حق تاهل، حق اولاد، بن کارگری، حق مسکن، در نظر گرفته می شوند. اگر می خواهید موردی در نظر گرفته نشود، تیک آن را بردارید.
  • دقت کنید که برای محاسبه مالیات حقوق تیک «مالیات» را حتما انتخاب کنید.
  • به دلیل معافیت حق بیمه سهم کارگر از مالیات حقوق، حق بیمه سهم کارگر در محاسبات از حقوق ناخالص کسر می گردد. در صورتی که می خواهید مالیات حقوق بدون در نظر گرفتن حق بیمه در نظر گرفته شود، تیک «بیمه» را بردارید.

در صورتی که برای بهبود فرم مالیات حقوق بیدبرگ نظری دارید، در قسمت دیدگاه ثبت کنید.

مالیات حقوق چیست؟

در قانون مالیات‌های مستقیم مالیات حقوق با نام مالیات بر درآمد حقوق شناخته می‌شود. بر اساس ماده ۸۲ قانون مالیات‌های مستقیم، به درآمدی که یک شخص حقیقی در ازای کار و خدمات به شخص حقیقی یا حقوقی دیگر به صورت نقدی یا غیرنقدی دریافت می‌کند، مالیات حقوق تعلق می گیرد. این نوع مالیات به‌عنوان یک مالیات تکلیفی در نظر گرفته می‌شود. تکلیفی به این معنا است که وظیفه محاسبه مالیات و پرداخت آن به سازمان امور مالیاتی تکلیف کارفرما است و کارکنان وظیفه ای در این مورد ندارند. بنابر بند ۴ ماده ۲۷۴ قانون مالیات های مستقیم، در صورتی که کارفرما از این امر تخطی کند، مرتکب جرم مالیاتی شده، و مانند فرار مالیاتی قابل مجازات خواهد بود. از آنجایی که این مالیات مستقیما از درآمد اشخاص بدست می آید، از نوع مالیات های مستقیم می باشد.

جدول مالیات حقوق ۱۴۰۴

وزارت امور اقتصادی و دارایی، سقف معافیت مالیاتی حقوق سال ۱۴۰۴ را به میزان ۲۴ میلیون تومان پیشنهاد داده است. با توجه به قانون بودجه سال ۱۴۰۴،‌ سقف معافیت مالیاتی و نرخ مالیات حقوق بتعیین شده است. بر این اساس جدول مالیات حقوق ۱۴۰۴ در زیر آمده است:

جدول مالیات حقوق سال ۱۴۰۴

سالانه - تومان ماهانه - تومان نرخ مالیات حقوق
از ۰ تا ۲۸۸,۰۰۰,۰۰۰ از ۰ تا ۲۴,۰۰۰,۰۰۰ معاف
از ۲۸۸,۰۰۰,۰۰۱ تا ۳۶۰,۰۰۰,۰۰۰ از ۲۴,۰۰۰,۰۰۱ تا ۳۰,۰۰۰,۰۰۰ ۱۰٪
از ۳۶۰,۰۰۰,۰۰۱ تا ۴۵۶,۰۰۰,۰۰۰ از ۳۰,۰۰۰,۰۰۱ تا ۳۸,۰۰۰,۰۰۰ ۱۵٪
از ۴۵۶,۰۰۰,۰۰۱ تا ۶۰۰,۰۰۰,۰۰۰ از ۳۸,۰۰۰,۰۰۱ تا ۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ۲۰٪
از ۶۰۰,۰۰۰,۰۰۱ تا ۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰ از ۵۰,۰۰۰,۰۰۱ تا ۶۶,۶۶۶,۶۶۷ ۲۵٪
از ۸۰۰,۰۰۰,۰۰۱ نسبت به مازاد از ۶۶,۶۶۶,۶۶۸ نسبت به مازاد ۳۰٪

جدول مالیات حقوق 1403

بر اساس قانون بودجه، سقف معافیت مالیات حقوق سال ۱۴۰۳ سالیانه ۱۴۴ میلیون تومان معادل ماهیانه ۱۲ میلیون تومان تعیین شده است. بنابراین درآمد مشمول مالیات ماهانه تا رقم ۱۲ میلیون تومان معاف از مالیات حقوق سال ۱۴۰۳ خواهد بود و درآمد مازاد بر آن به صورت پلکانی و به نسبت درآمد مشمول مالیات می‌شود. جدول مالیات حقوق ۱۴۰۳ بر طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در زیر آمده است:

جدول مالیات حقوق سال ۱۴۰۳

سالانه - تومان ماهانه - تومان نرخ مالیات حقوق
از ۰ تا ۱۴۴,۰۰۰,۰۰۰ از ۰ تا ۱۲,۰۰۰,۰۰۰ معاف
از ۱۴۴,۰۰۰,۰۰۱ تا ۱۹۸,۰۰۰,۰۰۰ از ۱۲,۰۰۰,۰۰۱ تا ۱۶,۵۰۰,۰۰۰ ۱۰٪
از ۱۹۸,۰۰۰,۰۰۱ تا ۳۲۴,۰۰۰,۰۰۰ از ۱۶,۵۰۰,۰۰۱ تا ۲۷,۰۰۰,۰۰۰ ۱۵٪
از ۳۲۴,۰۰۰,۰۰۱ تا ۴۸۰,۰۰۰,۰۰۰ از ۲۷,۰۰۰,۰۰۱ تا ۴۰,۰۰۰,۰۰۰ ۲۰٪
از ۴۸۰,۰۰۰,۰۰۱ نسبت به مازاد از ۴۰,۰۰۰,۰۰۱ نسبت به مازاد ۳۰٪

محاسبه مالیات حقوق 1403

برای محاسبه مالیات حقوق لازم است ابتدا حقوق مشمول مالیات را محاسبه کنیم. سپس سقف معافیت مالیاتی سال ۱۴۰۳ (۱۲ میلیون تومان ماهانه) را از این مبلغ کسر می کنیم. در نهایت با استفاده از جدول مالیات حقوق ۱۴۰۳ می توان مبلغ مالیات حقوق را به صورتی پلکانی محاسبه کرد. با توجه به این موارد فرمول محاسبه حقوق مشمول مالیات به این صورت می باشد:

حقوق مشمول مالیات = موارد معاف از مالیات – حقوق ناخالص

در اینجا منظور از حقوق ناخالص جمع حقوق ماهانه و مزایای نقدی و غیر نقدی می باشد. با استفاده از فرم محاسبه آنلاین مالیات حقوق بیدبرگ به سادگی می توانید مالیات حقوق هر ماه را محاسبه کنید.

نحوه محاسبه مالیات حقوق با مثال

برای درک بهتر، نحوه محاسبه مالیات حقوق را با یک مثال تشریح می کنیم. فرض کنیم حقوق و مزایای یک کارگر در فیش حقوقی به صورت زیر می باشد:

مثال محاسبه مالیات حقوق

برای محاسبه مالیات حقوق این کارگر مراحل زیر را انجام می دهیم:

  • مرحله اول: با جمع حقوق ماهانه و مزایا، مبلغ حقوق ناخالص را محاسبه می کنیم. برای این کارگر مبلغ حقوق ناخالص برابر با ۱۶۱,۸۶۸,۲۲۸ ریال می باشد.
  • مرحله دوم: موارد غیر مشمول و معاف از مالیات حقوق را از حقوق ناخالص کسر می کنیم.
    از آنجاییکه حق ماموریت و حق بیمه سهم کارگر معاف از مالیات حقوق می باشد،‌ باید این مبالغ از حقوق ناخالص کسر شود تا حقوق مشمول مالیات محاسبه شود. حق بیمه سهم کارگر برای این فرد ۹,۶۹۰,۲۶۰ ریال و حق ماموریت ۹,۱۰۳,۵۷۵ ریال می باشد. بنابراین حقوق مشمول مالیات این فرد ۱۴۳,۰۷۴,۳۹۳ ریال می باشد.
  • مرحله سوم: سقف معافیت مالیات حقوق ماهانه را از حقوق مشمول مالیات کسر می کنیم. با توجه به اینکه این مبلغ در سال ۱۴۰۳ برابر ۱۲ میلیون تومان در ماه است، مبلغ باقیمانده ۲۳,۰۷۴,۳۹۳ ریال می شود.
  • مرحله چهارم: با توجه به جدول مالیات حقوق ۱۴۰۳ حقوق مشمول مالیات این فرد (۱۴۳,۰۷۴,۳۹۳ ریال) در پله ۱۲ تا ۱۶ میلیون و پانصد هزار تومان می باشد. از این مبلغ تا سقف ۱۲ میلیون تومان با ضریب صفر محاسبه می شود و باقیمانده (۲۳,۰۷۴,۳۹۳ ریال) با ضریب ۱۰ درصد محاسبه می شود. بنابراین مالیات حقوق این فرد ۲,۳۰۷,۴۳۹ ریال می باشد. (البته توجه داشته باشید، محاسبه مالیات حقوق توسط خود سامانه مالیات حقوق اداره مالیات انجام می شود. سامانه مالیات حقوق درآمد کل سال و معافیت کل سال را برای حقوق بگیر در نظر می گیرد، و ممکن است میزان مالیای که سامانه مالیات حقوق نشان می دهد با محاسبه ای که اینجا آورده شده است متفاوت باشد که دلیل آن همانطور که گفته شد، در نظر گرفتن کل درآمد سال و معافیت سال که تاکنون برای حقوق بگیر ثبت شده است می باشد)

موارد مشمول مالیات حقوق

مطابق بند ث تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۳، کلیه حقوق و مزایا اعم از حقوق و مزایا، مقرری یا مزد، حق شغل، حق شاغل (حق مسکن، بن کارگری، حق اولاد، حق تاهل و... )، فوق ­العاده ها (به جز فوق العاده ماموریت)، اضافه کار، حق الزحمه، حق مشاوره، حق حضور در جلسات، پاداش، حق التدریس، حق التحقیق، حق پژوهش و کارانه اعم از مستمر یا غیرمستمر که به صورت نقدی و غیرنقدی‏، از یک یا چند منبع، در بخش دولتی و یا غیر دولتی تحصیل می شود،‌ مشمول مالیات حقوق است. مشمولیت مالیات حقوق این موارد در قانون بودجه ۱۴۰۴ نیز ادامه پیدا کرده است.

مزایای رفاهی و انگیزشی به تبع شاغل (حق مسکن، بن کارگری، حق اولاد، حق تاهل و...) تا قبل از سال ۱۴۰۳ به استناد ماده ۸۳ قانون مالیات های مستقیم مشمول مالیات نبود، ولی از ابتدای سال ۱۴۰۳ طبق بند ث تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۳، مشمول مالیات شد. همچنین طبق قانون بودجه ۱۴۰۴ نیز، مزایای رفاهی و انگیزشی در سال ۱۴۰۴ مشمول مالیات است.

از آنجاکه تا پایان سال ۱۴۰۲، مزایای رفاهای و انگیزشی مشمول مالیات نبود، کارگران می توانند درخواست استرداد مالیات اضافه پرداختی حقوق خود را مطابق بخشنامه نحوه استرداد اضافه پرداختی مالیات حقوق کارگران به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند.

شرح توضیح بالا در پاسخ مورخ ۱۴/ ۱۲/ ۱۴۰۳ معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی مطابق تصویر زیر آمده است:

مصادیق مشمولیت مالیات حقوق سال ۱۴۰۳

موارد معاف از مالیات حقوق

ماده ۹۱ قانون مالیات های مستقیم، معافیت ها و موارد غیر مشمول مالیات حقوق را به شرح زیر اعلام کرده است:

  • روسا و اعضای مأموریت‌های سیاسی خارجی در ایران و روسا و اعضای هیأت‌های نمایندگی فوق‌العاده دول خارجی نسبت به درآمد حقوق دریافتی از دولت متبوع خود به شرط معامله متقابل و همچنین روسا و اعضای هیأت‌های نمایندگی سازمان ملل متحد و موسسات تخصصی آن در‌ایران نسبت به درآمد حقوق دریافتی از سازمان و موسسات مزبور در صورتی که تابع دولت جمهوری اسلامی ایران نباشند.
  • روسا و اعضای مأموریت‌های کنسولی خارجی در ایران و همچنین کارمندان موسسات فرهنگی دول خارجی نسبت درآمد حقوق دریافتی از دول متبوع خود به شرط معامله متقابل.
  • کارشناس خارجی که با موافقت دولت جمهوری اسلامی ایران از محل کمک‌های بلاعوض فنی و اقتصادی و علمی و فرهنگی دول خارجی و‌یا موسسات بین‌المللی به ایران اعزام می‌شوند نسبت به حقوق دریافتی آنان از دول متبوع یا موسسات بین‌المللی مذکور.
  • کارمندان محلی سفارتخانه‌ها و کنسولگریها و نمایندگی‌های دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج نسبت به درآمد حقوق دریافتی از دولت‌ جمهوری اسلامی ایران در صورتی که دارای تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران نباشند به شرط معامله متقابل.
  • حقوق بازنشستگی و وظیفه و مستمری و پایان خدمت و خسارت اخراج و بازخرید خدمت و وظیفه یا مستمری پرداختی به وراث و حق سنوات و حقوق ایام مرخصی استفاده نشده.
  • هزینه سفر و فوق‌العاده مسافرت مربوط به شغل.
  • مسکن واگذاری در محل کارگاه یا کارخانه جهت استفاده کارگران و خانه‌های ارزان قیمت سازمانی در خارج از محل کارگاه یا کارخانه که مورد ‌استفاده کارگران قرار می گیرد
  • وجوه حاصل از بیمه بابت جبران خسارت بدنی و معالجه و امثال آن.
  • عیدی سالانه یا پاداش آخر سال جمعا معادل یک دوازدهم میزان معافیت مالیاتی موضوع ماده (84) این قانون.
  • خانه‌های سازمانی که با اجازه قانونی یا به موجب آیین‌نامه‌های خاص در اختیار ماموران کشوری گذارده می‌شود.
  • وجوهی که کارفرما بابت هزینه معالجه کارکنان خود یا افراد تحت تکفل آنها مستقیما یا به وسیله حقوق‌بگیر به پزشک یا بیمارستان به استناد‌ اسناد و مدارک مثبته پرداخت کند.
  • مزایای غیرنقدی پرداختی به کارکنان حداکثر معادل دو دوازدهم معافیت موضوع ماده (84) این قانون.
  • درآمد حقوق پرسنل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعم از نظامی و انتظامی، مشمولان قانون استخدامی وزارت اطلاعات و جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و آزادگان.

بر اساس این ماده قانونی،‌ عیدی سالانه یا پاداش آخر سال مجموعاً تا میزان یک دوازدهم معافیت مالیات‌های موضوع ماده 84 قانون مالیات های مستقیم، بدون در نظر گرفتن مدت کارکرد در طول سال، از پرداخت مالیات معاف است. بنابراین میزان معافیت مالیات عیدی سال ۱۴۰۳ برابر ۱۲ میلیون تومان می باشد.

در شکل زیر معافیت های مالیات حقوق به همراه میزان معافیت و مستند قانونی آن آورده شده است.

معافیت های مالیات حقوق ۱۴۰۳

بخشنامه مالیات حقوق ۱۴۰۳

هر سال بر اساس قانون بودجه کل کشور میزان معافیت مالیات حقوق موضوع ماده 84 قانون مالیات های مستقیم تعیین و تصویب می شود. در تبصره ۱۵ بخشنامه موضوع احکام مالیاتی قانون بودجه سال ۱۴۰۳، سقف معافیت مالیاتی و نرخ مالیات بر آمد حقوق کارکنان دولتی و غیر دولتی آورده شده است.

پیرو تصویب این بخشنامه، جدول مالیات حقوق سال ۱۴۰۳ تهیه شده است که در این مقاله آورده شده است. برای دانلود بخشنامه مالیات حقوق ۱۴۰۳ بر روی لینک زیر کلیک کنید:

معافیت حق بیمه سهم کارگر از مالیات

در سال ۱۳۸۳ سازمان امور مالیاتی طی بخشنامه ای، فقط دو هفتم حق بیمه سهم کارگر را قابل کسر از درآمد مشمول مالیات دانست. این بخشنامه، به عنوان بخشنامه معافیت 2/7 بیمه از مالیات شناخته می شود. اما پیرو شکایت آقای بهمن زبردست در تاریخ ۱۱ تیرماه ۱۳۹۸ این بخشنامه توسط دیوان عدالت اداری ابطال شد. در این رای دیوان به ماده ۱۳۷ قانون مالیات های مستقیم استناد شده است.
طبق موضوع ماده ۱۳۷ قانون مالیاتهای مستقیم، مودی می‌تواند هزینه‌های درمانی خود، پدر، مادر، همسر، اولاد، خواهر و برادر تحت تکفل خود را از میزان مالیات یک سال خود، کسر کند. شرط لازم برای کسر مالیات، این است که هزینه‌های درمانی که مودی پرداخت کرده است، به تاییدیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رسیده باشد.

این ماده قانونی هیچ محدودیت یا شرطی برای میزان معافیت حق بیمه درمانی قید نکرده است. پس از این رای دیوان، سازمان امور مالیاتی مجددا با ابلاغ بخشنامه ای معافیت دو هفتم حق بیمه از مالیات حقوق را مطرح کرد. مجدد دیوان عدالت اداری در رای شماره ۱۴۱۵ مورخ ۱۴۰۰/۶/۲ هیات عمومی دیوان عدالت اداری،‌ بخشنامه فوق باطل شد و کل ۷ درصد حق بیمه سهم کارگر معاف از مالیات حقوق در نظر گرفته شد.

توجه داشته باشید که حق بیمه سهم کارگر با توجه به اینکه هزینه درمان تلقی می شود،‌ از مالیات حقوق معاف است ولی حق بیمه سهم کارفرما از آنجا که مربوط به درمان نیست و مربوط به بازنشستگی است، از مالیات حقوق معاف نیست.

برای استفاده از معافیت حق بیمه سهم کارگر از مالیات، در سامانه مالیات می بایست مبلغ حق بیمه تامین اجتماعی سهم کارگر را در قسمت حق بیمه های درمان موضوع ماده 137 ق.م.م. از سامانه مالیات حقوق ثبت شود تا معافیت فوق در سامانه مالیات حقوق در نظر گرفته شود.

ثبت حق بیمه سهم کارگر در سامانه مالیات حقوق

استعلام صحت پرداخت مالیات حقوق

پرسنل می توانند از اینکه کارفرما چه مبلغی بابت مالیات حقوق به اداره مالیات پرداخت کرده اند مطلع شوند. برای استعلام صحت پرداخت مالیات حقوق به روش زیر اقدام کنید:

  1. به سایت my tax gov ir اداره مالیات وارد شوید.
  2. از منو،‌ گزینه اظهارنامه ها و منابع مالیاتی را انتخاب کنید
  3. سپس گزینه مالیات بر حقوق را انتخاب کنید.

در صفحه باز شده لیست مالیات های حقوق پرداخت شده به تفکیک ماه قابل مشاهده است.

سامانه مالیات حقوق salary.tax.gov.ir

سازمان امور مالیاتی با راه اندازی سامانه الکترونیکی مالیات حقوق، این امکان را فراهم کرده تا کارفرمایان به صورت غیر حضوری لیست گزارشات حقوق کارکنان خود را در این سامانه بارگذاری کنند. علاوه بر ارسال لیست مالیات حقوق، در این سامانه امکان پرداخت مالیات حقوق و مشاهده سوابق مالیات حقوق پرسنل نیز در این سامانه وجود دارد.

برای ورود به سامانه مالیات حقوق بر روی دکمه زیر کلیک کنید:

ارسال لیست مالیات حقوق

مهلت ارسال لیست مالیات حقوق برای هر ماه تا پایان ماه بعد می باشد. مثلا مهلت ارسال لیست مالیات حقوق آبان تا پایان آذر می باشد. بنابراین شما تا پایان هر ماه فرصت دارید لیست مالیات حقوق ماه قبل را ارسال و پرداخت نمایید. در صورت عدم ارسال لیست مالیات حقوق و یا پرداخت آن در موعد مقرر جرایم زیر تعلق می گیرد:

  • جریمه عدم ارسال لیست حقوق به میزان ۲ درصد حقوق
  • جریمه عدم پرداخت مالیات حقوق در موعد مقرر به میزان ۱۰ درصد مالیات پرداخت نشده
  • جریمه تاخیر در پرداخت به ازای هر ماه ۲.۵ درصد مالیات پرداخت نشده

با توجه به اینکه بهترین روش محاسبه مالیات حقوق توسط خود سامانه اداره مالیات است و همچنین ممکن است در هنگام ارسال لیست بیمه نیز مغایرت هایی در زمینه لیست بیمه وجود داشته باشد، بهتر است برای جلوگیری از مغایرت سند حسابداری و پرداخت حقوق کارگران، فرآیند زیر برای تنظییم و ارسال لیست مالیات حقوق و بیمه در نظر گرفته شود.

  1. ثبت سند حسابداری حقوق و دستمزد
  2. تنظیم لیست بیمه
  3. ارسال اولیه لیست بیمه
  4. مغایرت گیری پایه سنوات در لیست بیمه
  5. تنظیم لیست مالیات حقوق
  6. ارسال لیست مالیات حقوق
  7. ثبت نهایی لیست بیمه
  8. ویرایش سند حسابداری حقوق و دستمزد با توجه به محاسبات سامانه بیمه و مالیات
  9. پرداخت حقوق

توجه داشته باشید که طی این فرآیند، پرداخت حقوق کارگر بعد از ارسال لیست بیمه و لیست حقوق انجام می شود تا مشکلات ناشی از مغایرت لیست بیمه و حقوق با سند حسابداری کاهش یابد. مهلت ارسال لیست بیمه و حقوق هر ماه تا پایان ماه بعد می باشد ولی طی این فرآیند بهتر است در اوایل ماه بعد تنظیم و ارسال گردد تا حقوق کارگران نیز در اسرع وقت نهایت تا ۵ ام ماه بعد واریز گردد.

تغییرات اخیر قانون مالیات حقوق

مطابق رای دیوان عدالت اداری شماره 140331390001065411 مورخ 1403/5/9، مزایای به تبع شاغل (حق مسکن، بن کارگری، حق اولاد، حق تاهل) معاف از مالیات حقوق شده اند. سازمان امور مالیاتی نیز طی بخشنامه رفع ابهام از مصادیق عدم شمول مالیات حقوق مواد (82) و (83) قانون مالیات های مستقيم، مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۲۰ مزایای رفاهی و انگیزشی را در صورتی که متعارف باشد، معاف از مالیات حقوق دانسته است. بنابراین می توان گفت که مزایای رفاهی انگیزشی در حد عرف جزو موارد مشمول مالیات حقوق نمی باشد. ولی از آنجا که سازمان امور مالیاتی هنوز تا بهمن 1403 ترتیب معافیت مزایای رفاهی را در سامانه مالیات حقوق فراهم نکرده است، می بایست بدون در نظر گرفتن معافیت مالیاتی مزایای رفاهی، نسبت به ارسال لیست حقوق اقدام کرد. کارگران می توانند مطابق بخشنامه نحوه استرداد اضافه پرداختی مالیات حقوق کارگران، درخواست استرداد مالیات حقوق خود را ثبت کنند.

همچنین بخشنامه معافیت 2/7 بیمه از مالیات که در سال ۱۳۸۳ توسط سازمان امور مالیاتی ابلاغ شده بود، توسط رای شماره ۱۴۱۵ مورخ ۱۴۰۰/۶/۲ هیات عمومی دیوان عدالت اداری ابطال گردید. باتوجه به رای دیوان مبنی بر کسر کل 7% حق بیمه از درآمد مشمول مالیات حقوق، حق بیمه سهم کارگر معاف از مالیات حقوق می باشد.

سوالات دیگر در مورد مالیات حقوق

چنانچه در رابطه با مالیات حقوق یا قوانین آن سوال دیگری دارید، می‌توانید با دریافت مشاوره تلفنی از متخصصین بیدبرگ اقدام کنید. متخصصین بیدبرگ با سال ها تجربه، مورد شما را با حوصله کامل به صورت دقیق بررسی می کنند و مواردی که در مورد مالیات حقوق ممکن است برای شما مشکل ایجاد کند را به شما گوشزد می کنند و راهکارهای تخصصی ارائه می کنند.

نوشته شده توسط:

حسین حسینی تبار

مدیر اجرایی بیدبرگ

آخرین بروزرسانی: 27-12-1403

دیدگاه ها

ناشناس در 1403/12/25 گفت:

مغایرتی که توی محاسبه مالیات حقوق بین محاسبات فایل حقوق و دستمزد و سایت دارایی به وجود میاد را باید چیکارش کرد؟ من بعضی پرسنل دارم که محاسبه مالیات شده براش ولی توی سایت دارایی مالیات برای پرسنل صفر محاسبه شده ممنون میشم یه توضیح کاملی بفرمائید؟

حمید نوباغی در 1403/12/25 گفت:

بله، این مشکل هم تو محاسبه مالیات حقوق ایجاد میشه و هم تو محاسبه پایه سنوات. چون محاسبه مالیات حقوق توسط سامانه مالیات انجام میشه و محاسبه پایه سنوات در لیست بیمه هم توسط سامانه تامین اجتماعی، بنابراین بهتر است فرآیند پرداخت حقوق پرسنل به شرح زیر باشد:

  1. ثبت سند حسابداری حقوق و دستمزد
  2. تنظیم لیست بیمه
  3. ارسال اولیه لیست بیمه
  4. مغایرت گیری پایه سنوات در لیست بیمه
  5. تنظیم لیست مالیات حقوق
  6. ارسال لیست مالیات حقوق
  7. ثبت نهایی لیست بیمه
  8. ویرایش سند حسابداری حقوق و دستمزد با توجه به محاسبات سامانه بیمه و مالیات
  9. پرداخت حقوق

امید در 1403/12/21 گفت:

آیا مزایا غیر نقدی که به صورت ماهانه پرداخت میشه معاف از مالیات هست یا خیر؟ تقریبا ماهانه 9 میلیون تومن مزایا غیرنقدی است

حمید نوباغی در 1403/12/21 گفت:

کلیه مزایا چه نقدی و چه غیرنقدی، مشمول مالیات است.

مطابق بند ث تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۳، کلیه حقوق و مزایا اعم از حقوق و مزایا، مقرری یا مزد، حق شغل، حق شاغل (حق مسکن، بن کارگری، حق اولاد، حق تاهل و... )، فوق ­العاده ها (به جز فوق العاده ماموریت)، اضافه کار، حق الزحمه، حق مشاوره، حق حضور در جلسات، پاداش، حق التدریس، حق التحقیق، حق پژوهش و کارانه اعم از مستمر یا غیرمستمر که به صورت نقدی و غیرنقدی‏، از یک یا چند منبع، در بخش دولتی و یا غیر دولتی تحصیل می شود،‌ مشمول مالیات حقوق است. مشمولیت مالیات حقوق این موارد در قانون بودجه ۱۴۰۴ نیز ادامه پیدا کرده است.

بی نام در 1403/12/04 گفت:

لیست مالیات عیدی را فروردین 1404 رد می کنیم و این در حالی است که با تعداد زیادی از پرسنل چند ماهی همکاری داشتیم و در انتهای امسال با همگی آنها تسویه حساب خواهیم کرد. بنابراین در اسفند ماه نیاز داریم تا تکلیف مالیات عیدی همه ی افراد مشخص شود. راهنمایی بفرمایید

حمید نوباغی در 1403/12/04 گفت:

به ترتیب اولویت یکی از استراتژی های زیر رو برای محاسبه مالیات عیدی در نظر بگیرید.

  1. اولا می تونید لیست مالیات عیدی رو در بهمن ماه رد کنید.
  2. دوما لیست اسفند رو می تونید رد کنید و در فروردین لیست حقوق رو اصلاح کنید.
  3. سوما، خودتون می تونید درآمدهای سال جاری و معافیت های استفاده شده سال جاری حقوق بگیر رو در اکسل برای کل ماه های سال از فروردین تا اسفند در بیارید و برای عیدی یک معافیت ۱۲ میلیون تومانی اضافه هم در نظر بگیرید و درآمد مشمول مالیات رو مشخص کنید و باتوجه به جدول مالیات حقوق ۱۴۰۳، مالیات حقوق رو مشخص کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه عیدی بیدبرگ مراجعه کنید.

بی نام در 1403/11/29 گفت:

سلام و عرض ادب و احترام خدمت کادر بیدبرگ. لطفا در مورد روش محاسبه مالیات حقوق توسط سایت دارائی توضیح دهید. من به هر روشی مالیات حقوق را محاسبه می کنم به نتیجه نمی رسم ( با روش محاسه آنلاین شما یکسان است ولی با محاسبه توسط دارائی مغایرت دارد!)

حمید نوباغی در 1403/11/29 گفت:

توجه داشته باشید که ملاک محاسبه مالیات سایت دارایی است و سایت دارایی درست محاسبه می کند. سایت دارایی، کل درآمد سال از ابتدای سال و کل معافیت استفاده شده از ابتدای سال را در نظر می گیرد. ما و شما به صورت ماهانه محاسبه می کنیم که این روش دقیق نیست و می بایست کل درآمد سال و کل معافیت سال در نظر گرفته شود که این موضوع در سامانه مالیات در نظر گرفته شده است.

علی در 1403/11/29 گفت:

توی این چند سال گذشته، اخیر برای اولین بار میشنوم حق بیمه از مالیات معافه. ما هر وقت حقوق میگیریم حق بیمه بهش مالیات تعلق میگیره در واقع از حقوق ناخالص ما بیمه و مالیات کسر میشه

حمید نوباغی در 1403/11/29 گفت:

حق بیمه سهم کارگر مطابق ماده 137 قانون مالیات های مستقیم و رای شماره ۱۴۱۵ مورخ ۱۴۰۰/۶/۲ هیات عمومی دیوان عدالت اداری از مالیات معاف هست و این موضوع در سامانه مالیات حقوق اداره مالیات هم پیاده سازی شده و می توان حق بیمه سهم کارگر را در کادر حق بیمه های درمان موضوع ماده 137 ق.م.م. از سامانه مالیات حقوق وارد کرد تا مشمول مالیات نباشد.

بی نام در 1403/09/24 گفت:

سلام وقت بخیر حقوق مستمر یکی از پرسنل موسسه آموزشی در لیست ۳۰ میلیون تومان هست ولی محاسبه آنلاین مالیاتشون در سایت اداره مالیات صفر میشه. آیا مبنا رو بر درست بودن محاسبه آنلاین قرار بدم یا امکان داره اشتباهی صورت گرفته از جانب سایت ؟

حمید نوباغی در 1403/09/24 گفت:

مالیات حقوق در سال ۱۴۰۳، تا مبلغ ۱۴۴ میلیون تومان در سال معافیت موضوع ماده 84 قانون مالیات‌ های مستقیم دارد. لذا در صورتی که برای ایشان هیچ شرکتی امسال تا الان حقوق رد نکرده باشد، مشمول معافیت می شود و مالیات آن صفر می شود.

کد ملی را مجدد چک کنید و از عدم اعلام حقوق بالاتر از مبلغ معافیت برای ایشان در امسال مطمئن شوید. مشکلی در سامانه مالیات حقوق در این زمینه نداشتیم.

محسن در 1403/08/14 گفت:

معافیت مالیات حقوق ماهانه محاسبه میشه یا به صورت سالانه؟

حمید نوباغی در 1403/08/14 گفت:

به استناد ماده 84 قانون مالیات های مستقیم معافیت مالیاتی باید بر مبنای درآمد سالانه اعمال شود.

دیدگاه خود را ثبت کنید


برای دریافت مشاوره تلفنی بر روی دکمه زیر کلیک کنید:

دریافت مشاوره تلفنی