در این مقاله بیدبرگ، علاوه بر نحوه محاسبه و جدول پایه سنوات تجمیعی سال ۱۴۰۳، فرم محاسبه آنلاین نیز برای محاسبه پایه سنوات کارگران با سابقه قرار گرفته است. همچنین با ذکر مثال های کاربردی شرایط تعلق گرفتن پایه سنوات به حقوق کارگران بررسی شده است.
پایه سنوات مبلغی است که هر سال به عنوان جبران حقوق کارگران با سابقه بیش از یک سال، توسط شورای عالی کار تعیین می شود. برای سال 1403 مبلغ پایه سنوات، روزانه ۷۰۰۰ تومان تعیین شده است. برای پرداخت حقوق اداره کار، کارفرمایان مکلف هستند که در محاسبه حقوق کارگران با سابقه مبلغی به عنوان پایه سنوات به حقوق اضافه کنند. پایه سنوات به کسانی تعلق می گیرد که حداقل یک سال در یک کارگاه مشغول به کار بوده است و از سال دوم اشتغال در کارگاه، پایه سنوات به کارمند یا کارگر پرداخت خواهد شد.
فهرست
- محاسبه آنلاین پایه سنوات سال 1403
- پایه سنوات چیست ؟
- تفاوت پایه سنوات و سنوات
- پایه سنوات به چه کسانی تعلق می گیرد؟
- محاسبه پایه سنوات ۱۴۰۳
- جدول پایه سنوات 1403
- محاسبه پایه سنوات با مثال
- جدول تصاعدی مزد ۱۴۰۳
- پایه سنوات در لیست بیمه
- پایه سنوات تجمیعی
- تاثیر پایه سنوات در محاسبه اضافه کاری، شب کاری و نوبت کاری
- پایه سنوات تجمیعی در صورت تغییر کارگاه
- جایگاه پایه سنوات در لیست بیمه
پایه سنوات جزء مزد ثابت کارگران محسوب می شود و به حداقل دستمزد اضافه و پرداخت میگردد. بنابراین در محاسبه مزایای تبعی مانند سنوات، عیدی، اضافه کاری و … تاثیر دارد. از آنجاییکه عدم محاسبه پایه سنوات در حقوق کارگران، باعث می شود همه این موارد کمتر از مقدار قانونی پرداخت شود، آشنایی با مفهوم پایه سنوات و نحوه محاسبه و اعمال آن در حقوق امری ضروری می باشد.
محاسبه آنلاین پایه سنوات سال 1403
از طریق فرم آنلاین محاسبه پایه سنوات بیدبرگ می توانید پایه سنوات را برای کارگران با سابقه محاسبه کنید. در این فرم، تاریخ استخدام به منظور محاسبات مربوط به پایه سنوات تجمیعی قرار داده شده است. بنابراین با وارد کردن تاریخ دقیق استخدام کارگر، در بخش حقوق و مزایای قرارداد، پایه سنوات نیز برای کارگران با سابقه بیش از یک سال در نظر گرفته می شود. برای کارگرانی که کمتر از یک سال از تاریخ استخدام آنها در کارگاه میگذرد، پایه سنوات صفر می باشد. بعد از گذشت یک سال از استخدام، به ازای هر سال سابقه مبلغی به پایه سنوات اضافه خواهد شد.
محاسبه آنلاین پایه سنوات
پایه سنوات چیست ؟
پایه سنوات مبلغی است که هر سال به عنوان جبران حقوق کارگرانی که بیش از یک سال سابقه دارند، توسط شورای عالی کار تعیین می شود. در واقع کارگری که یک سال سابقه کار دارد پایه سنوات امسال را دریافت میکند ولی کارگری که کمتر از یکسال سابقه دارد پایه سنوات دریافت نمیکند.
پایه سنواتی مفهومی متفاوت از پاداش پایان کار است و معمولا کارگران آن را با معنای عرفی «سنوات» یا «حق سنوات» اشتباه می گیرند. پایه سنواتی را می توان بخش حمایتی مزد ثابت دانست. این مبلغ از دو نظر دارای اهمیت است. یکی اینکه جبران کمبود حقوق کارگران می باشد و دیگر اینکه با ایجاد تمایز در میان کارگران با سابقه و تازهکار، تاثیر سابقه و تجربه افراد را در حقوق در نظر می گیرد.
تفاوت پایه سنوات و سنوات
پایه سنواتی مفهومی متفاوت از حق سنوات یا مزایای پایان کار است، و معمولا با سنوات اشتباه گرفته می شود. پایه سنوات را میتوان بخش حمایتی پایه حقوق نامید که معمولا برای جبران حداقل دستمزد، توسط شورای عالی کار، تصویب و ابلاغ میشود. این بخش از مزد، در واقع قسمتی از مزد پایه است که معمولاً با حداقل دستمزد جمع و به کارگر پرداخت میشود.
اما حق سنوات یا پاداش پایانکار مبلغی است که طبق ماده ۲۴ قانون کار در اتمام قرارداد کار یکجا به کارگر پرداخت می شود. مبلغ سنوات به ازای هر سال کار معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر می باشد.
پایه سنوات به کارگرانی که بیش از یکسال سابقه کار دارند تعلق می گیرد اما حق سنوات به همه کارگران به نسبت روزهای کارکرد تعلق می گیرد.
پایه سنوات به چه کسانی تعلق می گیرد؟
طبق بند ۲ بخشنامه شورای عالی کار به کارگرانی که در سال ۱۴۰۳ دارای یک سال سابقه کار شده یا یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنها گذشته باشد، روزانه مبلغ ۷۰,۰۰۰ ریال نیز به عنوان پایه سنوات پرداخت خواهد شد.
در تبصره های بند ۲ بخشنامه مذکور در مورد پایه سنوات آمده است که پایه سنوات در سال ۱۴۰۳ به همه کارگران دارای قرارداد دائم و موقت که دارای یکسال سابقه کار شده و یا یکسال از دریافت آخرین پایه سنوات آنان در همان کارگاه گذشته باشد، فارغ از اینکه حق سنوات (مزایای پایان کار) خود را تسویه حساب کرده باشند یا خیر تعلق می گیرد.
بنابراین تمام افراد از سال دوم همکاری خود را با یک کارگاه، مشمول دریافت پایه سنوات هستند. پایه سنوات به تمامی افراد تعلق می گیرد و تفاوتی ندارد که قرارداد رسمی داشته باشند یا خیر. یکی از دغدغه های کارگران تفاوت بین قراردادهای رسمی و غیررسمی در پرداخت سنوات بود. بر اساس بخشنامه ای که از سوی وزارت کار در سال 92 ابلاغ شد دیگر تفاوتی بین سنوات کارگران قراردادی و رسمی نیست. همچنین به کارگران فصلی نیز با توجه به میزان کارکرد آنها سنوات تعلق میگیرد.
کارگران چه تسویه حساب کرده باشند و چه تسویه حساب نکرده باشند، مشمول دریافت پایه سنوات می باشند. حتی اگر فاصلهای بین کارکرد آن کارگران در کارگاه وجود داشته باشد، یا قرارداد کار آن ها پاره وقت یا تمام وقت باشد.
محاسبه پایه سنوات ۱۴۰۳
همانطور که عنوان شد، مبلغ پایه سنوات هر سال توسط شورای عالی کار تعیین می شود. بنابراین در اینجا منظور محاسبه پایه سنوات تجمیعی می باشد. این کار به دو روش قابل انجام است. یکی با استفاده از فرمول محاسبه پایه سنوات و دیگری به کمک جدول پایه سنوات تجمیعی.
فرمول محاسبه پایه سنوات به این صورت است که در هر سال پایه سنوات دریافتی سال قبل در ضریب افزایش حقوق سالانه ضرب می شود، سپس با پایه سنوات اعلامی سال جدید جمع می شود.
پایه سنوات = پایه سنوات سال جدید + ( ضریب افزایش حقوق سالانه * آخرین پایه سنوات دریافتی )
به عنوان مثال محاسبه پایه سنوات در سال ۱۴۰۳ به این صورت است:
برای کارگری با یک سال سابقه، پایه سنوات روزانه ۷۰۰۰ نومان است که این مبلغ از سال دوم به مزد روزانه کارگر اضافه می شود.
در محاسبه پایه سنوات برای سال سوم ( کارگری با دو سال سابقه ) مبلغ ۷۰۰۰ تومان پایه سنوات دریافتی در سال قبل در 0.22 افزایش حقوق ضرب می شود. سپس عدد حاصل با ۷۰۰۰ تومان پایه سنوات ۱۴۰۳ جمع می شود. بنابراین پایه سنوات روزانه کارگری با دو سال سابقه کار در سال ۱۴۰۳ برابر با ۱۵,۵۴۰ تومان می باشد.
به همین روش پایه سنوات برای سال چهارم به بعد قابل محاسبه خواهد بود. این روش محاسبه برای پایه سنواتی کارگران با سابقه بیشتر کمی پیچیده می باشد.
روش دیگر محاسبه پایه سنوات، استفاده از جدول پایه سنوات تجمیعی می باشد که با استفاده از آن می توان بر اساس سال استخدام و میزان سابقه کارگران، پایه سنوات تجمیعی هر سال را محاسبه کرد. در ادامه جدول پایه سنوات تجمیعی ۱۴۰۳ آورده شده است.
جدول پایه سنوات 1403
جدول پایه سنوات به منظور اندازهگیری مبلغ پایه سنوات تجمیعی تهیه میشود. به این ترتیب میتوان با استفاده از جدول پایه سنوات مجموع حداقل دستمزد سال و پایه سنوات تجمیعی را محاسبه کرد. برای تهیه جدول محاسبه سنوات، حداقل دستمزد سال از حداقل دستمزد ثابت جدا میشود و تنها مبلغ پایه سنوات تجمیعی درون جدول وارد میشود. با استفاده از این جدول میتوان مبلغ پایه سنوات را به صورت مجزا محاسبه کرد.
شورای عالی کار هر سال مبلغ پایه سنوات را همزمان با تعیین مزد و حداقل دستمزد سال جدید تعیین میکند. بنابراین هر سال پایه سنوات سال قبل بر روی مزد کنونی اضافه خواهد شد، یعنی پایه سنوات سال پیش با پایه سنوات سال جدید جمع میگردند. در ادامه جدول پایه سنوات ۱۴۰۳ به صورت pdf قزار داده شده است:
همچنین جدول پایه سنوات ۱۴۰۳ بر اساس گروه شغلی برای کارگاه های مشمول طرح طبقه بندی مشاغل به صورت زیر می باشد:
محاسبه پایه سنوات با مثال
در اینجا نحوه محاسبه پایه سنوات تجمیعی با استفاده از جدول پایه سنوات تجمیعی سال ۱۴۰۳ را با ذکر مثال آموزش می دهیم.
مثال اول: پایه سنوات تجمیعی ۱۴۰۳ برای کارگری با ۱۰ سال سابقه ( تاریخ استخدام ۱۳۹۳/۰۱/۱) را محاسبه می کنیم. برای محاسبه پایه سنوات تجمیعی، با توجه به سال استخدام این فرد که سال ۱۳۹۳ می باشد، از ردیف اول جدول عدد مربوط به سال ۱۳۹۳ را پیدا کنید. با توجه به جدول پایه سنوات تجمیعی سال ۱۴۰۳، این عدد برابر ۷۱۵,۷۹۷ ریال است. بنابراین پایه سنوات تجمیعی روزانه وی در سال ۱۴۰۳ معادل ۷۱۵,۷۹۷ ریال می باشد. پایه سنوات تجمیعی روزانه برابر ۷۱۵,۷۹۷ ریال می باشد. نحوه اعمال پایه سنوات در حقوق به این صورت است که این مبلغ به مزد روزانه کارگر اضافه می شود. مثلا برای یک ماه ۳۰ روزه مبلغ ۲,۱۴۷,۳۹۱ تومان به عنوان پایه سنوات به حقوق وی اضافه می شود.
مثال دوم: فرض کنید کارگر در تاریخ ۱۳۹۳/۰۸/۲۰ استخدام شده است. تا قبل از ۱۴۰۳/۰۸/۲۰ که سالروز استخدام فرد است، پایه سنوات تجمیعی مربوط به سال ۱۴۰۳ به وی تعلق نمی گیرد. اما بعد از سالروز استخدام، یک سال دیگر از سابقه کارگر تکمیل شده و بنابراین پایه سنوات سال ۱۴۰۳ نیز به وی تعلق خواهد گرفت.
برای محاسبه پایه سنوات تجمیعی، با توجه به سال استخدام این فرد که سال ۱۳۹۳ می باشد، از ردیف اول جدول عدد مربوط به سال ۱۳۹۳ را پیدا کنید. با توجه به جدول پایه سنوات تجمیعی سال ۱۴۰۳، این عدد برابر ۷۱۵,۷۹۷ ریال است.
با توجه به اینکه تاریخ استخدام فرد ۱۳۹۳/۰۸/۲۰ می باشد، تا قبل از ۱۴۰۳/۰۸/۲۰، پایه سنوات سال ۱۴۰۳ به وی تعلق نمی گیرد. بنابراین با کسر مبلغ ۷۰,۰۰۰ ریال از عدد فوق، پایه سنوات تجمیعی روزانه این فرد در سال ۱۴۰۳ معادل ۶۴۵,۷۹۷ ریال می باشد. اما بعد از ۱۴۰۳/۰۸/۲۰ پایه سنوات سال ۱۴۰۳ نیز به وی تعلق می گیرد. بنابراین بعد از آن مبلغ پایه سنوات برابر برابر ۷۱۵,۷۹۷ ریال محاسبه خواهد شد.
پایه سنوات هر سال در سالروز استخدام کارگر اعمال شده و پرداخت می شود. اگر تاریخ استخدام کارگری در ابتدای سال نباشد پایه سنوات وی قبل و بعد از از تاریخ استخدام متفاوت خواهد بود. برای محاسبه پایه سنوات از ابتدای سال تا سالروز استخدام از عدد درج شده در جدول پایه سنوات مبلغ ۷۰,۰۰۰ ریال کسر می شود.
مثال سوم: فرض کنید فردی در تاریخ ۱۳۸۵/۰۱/۰۱ استخدام شده است. با توجه به اینکه سال استخدام این فرد ۱۳۸۵ می باشد، در محاسبه پایه سنوات، دو حالت رخ می دهد:
- حالت اول این است که اگر این فرد تا سال ۱۳۹۱، به صورت قرارداد کار مدت موقت مشغول به کار بوده است، در پایان هر قرارداد کار سنوات خود را تسویه نکرده است. بنابراین در محاسبه پایه سنوات از جدول پایه سنوات، تاریخ استخدام همان تاریخ استخدام واقعی یعنی سال ۱۳۸۵ در نظر گرفته می شود. برای محاسبه پایه سنوات تجمیعی، با توجه به سال استخدام که سال ۱۳۸۵ می باشد، از ردیف اول جدول عدد مربوط به سال ۱۳۸۵ را پیدا کنید. با توجه به جدول پایه سنوات تجمیعی سال ۱۴۰۳، این عدد برابر ۸۴۱,۰۱۳ ریال است. بنابراین پایه سنوات تجمیعی روزانه این فرد در سال ۱۴۰۳ معادل ۸۴۱,۰۱۳ ریال می باشد.
- حالت دوم این است که این فرد تا سال ۱۳۹۱ در پایان هر قرارداد کار سنوات خود را تسویه کرده است. بنابراین محاسبه پایه سنوات با این فرض انجام خواهد شد که فرد از ابتدای سال ۱۳۹۱ استخدام شده است. بنابراین پایه سنوات تجمیعی روزانه اش در سال ۱۴۰۳ معادل ۷۶۱,۷۹۱ ریال می باشد.
اگر تاریخ استخدام کارگر بعد از ۱۳۹۱/۰۱/۰۱ باشد، در جدول پایه سنوات بدون توجه به نوع قرارداد کار و تسویه یا عدم تسویه سنوات اتمام قرارداد کار، سال استخدام واقعی باید در نظر گرفته شود.
جدول تصاعدی مزد ۱۴۰۳
یک روش محاسبه پایه سنوات تجمیعی استفاده از جدول تصاعدی مزد می باشد. به عنوان مثال محاسبه پایه سنوات تجمیعی ۱۴۰۳ برای کارگری که در سال ۹۵ استخدام شده است به این صورت می باشد:
در جدول تصاعدی مزد محل تلاقی سطر مربوط به 1403 و ستون مربوط به سال ۱۳۹۵ مبلغ 3,016,268 ریال است. حداقل مزد سال 1403 روزانه مبلغ ۲,۳۸۸,۷۲۸ ریال (آخرین رقم سطر 1403) است. اختلاف این دو رقم 627,540 ریال میشود. پس پایه سنوات تجمیعی کارگر مزبور در سال 1403 روزانه 627,540 ریال خواهد بود.
برای دانلود جدول تصاعدی مزد ۱۴۰۳ به صورت pdf بر روی لینک زیر کلیک کنید:
جدول تصاعدی مزد ۱۴۰۳ در زیر آمده است:
پایه سنوات در لیست بیمه
قبل از بررسی نحوه اعمال پایه سنوات در لیست بیمه، ابتدا به این سوال پاسخ می دهیم که آیا پایه سنوات مشمول بیمه است؟ پایه سنوات (مزد پایه) ماهیت مزدی دارد و جزو مزد و حقوق کارگران به حساب می آید. از آنجا که پایه سنوات جزو مزد و حقوق ثابت کارگران است، مشمول پرداخت حق بیمه می باشد.
در بخشنامه شماره ۱۰۰۰/۱۴۰۳/۱۱۵ مورخ ۱۴۰۳/۰۱/۰۸ سازمان تامین اجتماعی در مورد دستمزد مبنای کسر حق بیمه در سال ۱۴۰۳ نیز به صراحت به اینکه پایه سنواتی مشمول پرداخت حق بیمه می باشد اشاره شده است. بر همین اساس لازم است کارفرمایان در خصوص درج مبلغ پایه سنوات در لیست بیمه ارسالی از ابتدای سال 1403 ( بابت لیست اسفندماه 1402) اقدام نمایند.
تا قبل از سال ۱۴۰۳ آیتم پایه سنوات در لیست بیمه به صورت جداگانه نبود. اما از فروردین ۱۴۰۳ ردیف پایه سنواتی در لیست بیمه اضافه شده است و لازم است برای کارگرانی که بیش از یک سال سابقه دارند مبلغ پایه سنوات تجمیعی در این ردیف آورده شود.
در سال های قبل مبلغ پایه سنوات در لیست بیمه با دستمزد روزانه جمع میشد، اما با توجه به الزام تامین اجتماعی برای درج مبلغ پایه سنوات در لیست های ارسالی لازم است از این پس پایه سنوات به صورت مجزا از دستمزد روزانه، در لیست بیمه ثبت شود.
پایه سنوات تجمیعی
با افزایش سابقه کار کارگر به بیش از دو سال و شروع سال سوم کار، پایه سنوات سال گذشته حفظ شده و پایه سنوات سال جدید نیز اضافه میشود. در نتیجه با افزایش سابقه کار کارگر در کارگاه مبلغ پایه سنوات نیز به صورت تجمیعی زیاد میشود. از آنجایی که پایه سنوات هر سال با سالهای گذشته جمع می شود به آن پایه سنوات تجمیعی گفته می شود.
در واقع برای محاسبه پایه سنوات تجمیعی، عدد پایه سنوات تجمیعی سال گذشته با پایه سنوات سال جدید جمع شوند. در جمع پایه سنوات جدید با پایه سنوات گذشته باید به این نکته توجه داشت که پایه سنوات تجمیعی سال گذشته طبق مصوبه حقوق و دستمزد هر سال، شامل افزایش حقوق نیز میشود.
تاثیر پایه سنوات در محاسبه اضافه کاری، شب کاری و نوبت کاری
طبق ماده ۳۶ قانون کار مزد ثابت. عبارت است از مجموع مزد شغل و مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل. در تبصره ۱ این ماده، منظور از مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل. مزایایی است که برحسب ماهیت شغل یا محیط کار و برای ترمیم مزد در ساعات عادی کار پرداخت میگردد. بنابراین پایه سنوات نیز جزء مزد ثابت می باشد. همچنین از آنجایی که طبق قانون کار مبنای محاسبه مزایای قانون کار مانند محاسبه اضافه کاری و شب کاری و نوبت کاری و … مزد ثابت می باشد، بنابراین پایه سنوات در محاسبه مزایای مذکور در نظر گرفته می شود.
پایه سنوات جزء مزد ثابت کارگران محسوب می شود و به حداقل دستمزد اضافه و پرداخت میگردد. بنابراین در محاسبه مزایای تبعی مانند سنوات، عیدی و پاداش، اضافه کاری و … تاثیر دارد. می توان گفت عدم محاسبه پایه سنوات در حقوق کارگران باعث می شود همه این موارد کمتر از مقدار قانونی به کارگر پرداخت شود.
همچنین به تبع عدم پرداخت پایه سنوات، حق بیمه کارگر نیز کمتر محاسبه و پرداخت می گردد. بنابراین علاوه بر شکایت کارگر بابت مطالبات حقوق و مزایای کمتر پرداخت شده، جریمه تامین اجتماعی بابت حق بیمه کمتر پرداخت شده نیز در انتظار کارفرما خواهد بود.
پایه سنوات تجمیعی در صورت تغییر کارگاه
آیا در صورت تغییر کارگاه پایه سنوات مدت اشتغال در کارگاه قبلی صفر می شود؟ با توجه به متن مصوبه شورای عالی کار در مورد پایه سنوات، ملاک تعلق سنوات سابقه کار در کارگاه است. بنابراین تغییر کارگاه پایه سنوات کارگر را صفر می کند و نه تغییر کارفرما. این موضوع در مورد تغییر کارفرما و پیمانکاران صدق نمی کند.
برای پاسخ به این سوال حالت های مختلف را در نظر می گیریم:
- در صورتیکه کارفرمای اصلی ثابت باشد و محل فعالیت شما تغییر نکند، سابقه پایه سنوات شما به قوت خود باقیست.
مثلا کارفرمای اصلی، شرکت سیمان تهران است و شما تحت استخدام در شرکت (الف) که پیمانکار شرکت سیمان تهران است در قسمت آسیاب سنگ شکن مشغول بکار هستید و بعد از مدتی به هر دلیلی شرکت (الف) از کار برکنار شده و شرکت (ب) جایگزین آن می شود. در این صورت شرکت (ب) موظف است پایه سنوات شما را از ابتدای سابقه بیمه فعالیت در آسیاب سنگ شکن محاسبه نماید. - در صورتیکه فقط محل فعالیت پیمانکار یا شرکت تغییر کند، سابقه پایه سنوات شما به قوت خود باقیست.
مثلا شما تحت استخدام در شرکت (الف) در کارگاه آسیاب سیمان تهران مشغول کار هستید و به دلیل اتمام قرارداد شرکت (الف) با کارفرمای اصلی، با همان شرکت (الف) در یک کارگاه دیگر مثلا لاستیک سازی ایران تایر ادامه فعالیت می دهید، در اینصورت شرکت (الف) موظف است پایه سنوات شما را از ابتدای زمان استخدام محاسبه نماید. - در صورتیکه شرکت و محل فعالیت هر دو با هم تغییر کند، سابقه پایه سنوات شما صفر می شود.
مثلا با شرکت (الف) در کارگاه آسیاب سیمان تهران مشغول به کار هستید و بعدا به هر دلیلی با شرکت (الف) قطع همکاری می کنید و از آن به بعد در شرکت (ب) استخدام شده و در لاستیک سازی مشغول می شوید. در این صورت پس از گذشت یکسال همکاری با شرکت (ب)، پایه سنوات به شما تعلق می گیرد.
جایگاه پایه سنوات در لیست بیمه
برای اعمال پایه سنوات، ابتدا پیشنهاد می شود در صورتی که کارگاه شما زیر ۶۰ نفر است، به صورت آنلاین ارسال کنید.
برعکس سامانه آنلاین لیست بیمه، نرم افزار لیست بیمه برای اعمال جایگاه پایه سنوات هنوز بروز رسانی نشده است.
در صورتی که از نرم افزار لیست بیمه استفاده می کنید ( به صورت اینترنتی لیست بیمه خود را تنظیم نمی کنید و از طریق نرم افزار روی ویندوز لیست بیمه را تنظیم می کنید) در حال حاضر، بروز رسانی مربوط به جدا شدن جایگاه پایه سنوات در نرم افزار لیست بیمه ۱۴۰۳ انجام نشده است. تامین اجتماعی در بخشنامه ای، پایه سنوات را مشمول پرداخت حق بیمه در نظر گرفته است. لذا در قسمت مزایای ماهانه مشمول (مستمر) نسبت به اضافه کردن پایه سنوات اقدام کنید.
توجه مهم: پایه سنوات طبق قانون کار جزیی از دستمزد ماهانه مشمول است، نه حق السعی که مزایای مشمول را پوشش می دهد. احتمالا تامین اجتماعی در آینده بخشنامه ای صادر می کند و می گوید منبعد پایه سنوات جزو دستمزد ماهانه مشمول در نظر گرفته شود، نه مزایای ماهانه مشمول! در صورتی که در قسمت مزایای ماهانه مشمول رد کرده باشید، در صورت عدم تغییر در وضع موجود، در آینده جریمه نمی شوید. در صورتی هم که جریمه شوید، با بخشنامه آینده می توانید درخواست رفع تعرض و صفر شدن جریمه کنید.
در کل، پایه سنوات در نرم افزار لیست بیمه در قسمت مزایای ماهانه مشمول (مستمر) در نظر گرفته شود.
در صورتی که برای کارگران، پایه سنوات را در دستمزد رد می کردید امسال در مزایای ماهانه مشمول رد کنید. در صورت جریمه شدن بابت کاهش حقوق، با ارجاع به بخشنامه تامین اجتماعی در مورد اینکه پایه سنوات مشمول بیمه می باشد، در خواستی برای بازنگری در جریمه داشته باشید!
سوالات دیگر در مورد پایه سنوات
چنانچه در رابطه با پایه سنوات یا قوانین آن سوال دیگری دارید، میتوانید با دریافت مشاوره تلفنی از متخصصین بیدبرگ اقدام کنید. متخصصین بیدبرگ با سال ها تجربه، مورد شما را با حوصله کامل به صورت دقیق بررسی می کنند و مواردی که در مورد پایه سنوات ممکن است برای شما مشکل ایجاد کند را به شما گوشزد می کنند و راهکارهای تخصصی ارائه می کنند.
دیدگاه ها
حسین م. در 1403/07/02 گفت:
آیا پایه سنوات در اضافه کاری محاسبه می شود؟
بیدبرگ در 1403/07/02 گفت:
در محاسبه مبلغ اضافه کاری باید مزد ثابت روزانه یا حداقل مزد توافقی محاسبه شود. در واقع پایه سنوات (مزد پایه) ماهیت مزدی دارد و جزء مزد و حقوق کارگران به حساب می آید. بنابراین در محاسبه مزایای تبعی مزد از جمله در محاسبه مبلغ اضافه کاری نیز تاثیر داشته و محاسبه می شود.
علی در 1403/06/26 گفت:
آیا پایه سنوات مشمول بیمه است ؟
بیدبرگ در 1403/06/26 گفت:
پایه سنوات (مزد پایه) ماهیت مزدی دارد و جزو مزد و حقوق کارگران به حساب می آید. از آنجا که پایه سنوات جزو مزد و حقوق ثابت کارگران است مشمول پرداخت حق بیمه می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
موبایل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *