تلفن پشتیبانی: ۰۲۱۹۱۰۲۳۷۸۴ ثبت نام / ورود

پایه سنوات در لیست بیمه: جایگاه و نحوه اعمال

در این مقاله به نحوه اعمال و جایگاه پایه سنوات در لیست بیمه آنلاین و نرم افزار لیست دیسک پرداخته ایم. همچنین نحوه رفع خطای مغایرت اظهارات کارفرما با نتیجه پردازش به دلیل پایه سنوات در هنگام ارسال لیست بیمه را توضیح داده ایم.

پایه سنوات در لیست بیمه

الزام درج پایه سنوات در لیست بیمه - بخشنامه ۱۴۰۳

از آنجا که پایه سنوات جزو مزد و حقوق ثابت و مستمر کارگران است، مشمول پرداخت حق بیمه می باشد. تامین اجتماعی در دستورالعمل شماره ۵۸۰۶/۱۴۰۳/۵۰۲۰ مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۱۷، که به عنوان بخشنامه پایه سنوات ۱۴۰۳ در لیست بیمه، شناخته می شود، بر الزام درج پایه سنوات و حق تاهل در لیست بیمه تاکید کرده است.

در این دستورالعمل آمده است، با توجه به اینکه شرایط درج پایه سنوات و حق تاهل در لیست ارسالی فراهم گردیده است، کارفرمایان مکلف هستند از ابتدای دی‌ماه سال ۱۴۰۳ به جهت جلوگیری از تعلق جرائم ناشی از عدم پرداخت حق بیمه متعلقه، پایه سنوات و حق تاهل را در لیست بیمه به صورت جداگانه درج نمایند.

اگرچه در بخشنامه اجرای طرح الزام پایه سنوات در لیست بیمه را از لیست بیمه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام کرده است که موعد ارسال آن آخر بهمن ۱۴۰۳، ولی در عمل از طریق سامانه از لیست بیمه آذر ماه ۱۴۰۳ مغایرت پایه سنوات در لیست بیمه را نشان می دهد، اگرچه توجه داشته باشید که امکان تایید پردازش و ارسال لیست بیمه با وجود مغایرت پایه سنوات در لیست بیمه وجود دارد.

احتمالا این مغایرت برای لیست بیمه آذر ۱۴۰۳ منجر به جریمه نشود، ولی از لیست بیمه دی ۱۴۰۳ منجر به محاسبات فنی و جریمه شود. ولی برای حصول اطمینان پیشنهاد می کنیم تفکیک پایه سنوات از دستمزد روزانه را از لیست بیمه آذر ۱۴۰۳ انجام دهید. ولی اگر در آپدیت لیست دیسک به مشکل برخورد کردید و تا آخر دی نتوانستید لیست دیسک را آپدیت کنید، می توانید با وجود مغایرت پایه سنوات، لیست بیمه آذر را ارسال کنید.

همچنین برای ارسال لیست بیمه در سایت تامین اجتماعی نیز پیام زیر رویت می شود:

کارفرمای گرامی: با عنایت به لزوم درج مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل در دستمزد و مزایای کارگران مشمول قانون کار در لیستهای ارسالی از ابتدای دی ماه سال 1403 (بخشنامه شماره 276716 مورخ 1402/12/29 وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی)،مقتضی است نسبت به درج موارد مزبور به جهت جلوگیری از تعلق جرائم ناشی از عدم پرداخت حق بیمه متعلقه اقدام نمایید. ضمنا اطلاعات تکمیلی در سایت رسمی سازمان به نشانی: tamin.ir قابل مشاهده می باشد.

تفکیک جایگاه پایه سنوات در لیست بیمه

تا قبل از سال ۱۴۰۳ آیتم پایه سنوات در لیست بیمه به صورت جداگانه نبود. اما از فروردین ۱۴۰۳ ردیف پایه سنواتی در لیست بیمه آنلاین اضافه شده است و لازم است برای کارگرانی که بیش از یک سال سابقه دارند مبلغ پایه سنوات تجمیعی در این ردیف آورده شود. همچنین سازمان تامین اجتماعی در دی ۱۴۰۳، ورژن 6 نرم افزار لیست دیسک را ارائه کرده است که برای دانلود و آپدیت نرم افزار لیست بیمه می توانید به آموزش بروزرسانی نرم افزار لیست دیسک بیمه ۱۴۰۳ بیدبرگ مراجعه کنید.

در سال های قبل مبلغ پایه سنوات در لیست بیمه با دستمزد روزانه جمع میشد، اما با توجه به الزام تامین اجتماعی برای درج مبلغ پایه سنوات در لیست های ارسالی لازم است از این پس پایه سنوات به صورت مجزا از دستمزد روزانه، در لیست بیمه ثبت شود.

تفکیک پایه سنوات و حق تاهل از دستمزد روزانه مشمول جریمه نمی شود. مهم این است که دستمزد ماهانه مشمول نباید کمتر از ماه قبل شود.

نحوه اعمال پایه سنوات در لیست بیمه

با توجه به تفکیک جایگاه پایه سنوات در لیست بیمه آنلاین و نرم افزار لیست دیسک، می بایست مبلغ پایه سنوات تجمیعی روزانه را در کادر مربوطه وارد نمایید. برای این منظور لازم است تا مبلغ پایه سنوات را به درستی وارد کنید. تعیین میزان سابقه برای محاسبه پایه سنوات، براساس میزان سابقه در کارگاه فعلی می‌باشد.

نکته ای که در اینجا باید به آن توجه داشته باشید این است که کل سابقه در کارگاه فعلی باید در نظر گرفته شود. به عنوان مثال اگر کارگری قبلا ۲ سال در یک کارگاه مشغول به کار بوده و به مدت ۱ سال در گارگاه دیگر فعالیت داشته، ۱ سال حضور در کارگاه دیگر جزو سابقه برای پایه سنوات محسوب نمی شود. اما ۲ سال سابقه قبلی در همین کارگاه جزو سابقه برای محاسبه پایه سنوات درنظر گرفته می شود.

بعد از محاسبه تعداد سال سابقه بیمه با توجه به جدول پایه سنوات در لیست بیمه که در زیر آمده است، می توانید پایه سنوات را بدست آورید. به عنوان مثال مبلغ پایه سنوات تجمیعی برای کارگری که ۳ سال سابقه کار دارد، مبلغ 258.734 ریال می باشد.

پایه سنواتی تجمیعی - ریال تعداد سال سابقه
0 0
70000 1
155400 2
258734 3
353801 4
439362 5
508237 6
564941 7
627545 8
668787 9
715803 10
743309 11
761794 12
778738 13
793243 14
808616 15
818897 16
829692 17
841027 18
853496 19
864686 20
874562 21
882352 22
889031 23
894697 24
899490 25
902421 26
904900 27
907403 28
910430 29
913032 30
جدول پایه سنوات در لیست بیمه

توجه داشته باشید اگر کارگر از یک کارگاه قطع همکاری نموده و در کارگاه دیگری شروع به کار نماید، سوابق کارگاه قبلی در درج پایه سنوات مدنظر قرار نمی گیرد.

برای محاسبه پایه سنوات در لیست بیمه بر روی لینک زیر کلیک کنید:

در اینجا فیلم آموزش نحوه اعمال پایه سنوات و حق تاهل در لیست بیمه را قرار داده ایم:



پایه سنوات در لیست بیمه آنلاین

برای درج پایه سنوات در لیست بیمه آنلاین مراحل زیر را دنبال کنید:

گام اول: ابتدا لیست بیمه را با کپی لیست ماه های قبل ایجاد کنید.

گام دوم: در لیست بیمه شدگان، برای هر بیمه شده از ستون عملیات گزینه "مشاهده ریز اطلاعات " را انتخاب کنید.

لیست بیمه شدگان در لیست بیمه

گام سوم: سپس در بخش مشخصات کارکرد، مبلغ پایه سنوات را در کادر "پایه سنواتی روزانه" وارد کنید.

ریز اطلاعات بیمه شدگان در لیست بیمه

گام چهارم: بر روی دکمه "محاسبه مقادیر محاسباتی" کلیک کنید.
گام پنجم: در صورتی که مقادیر حقوق و دستمزد محاسبه شده مورد تایید شماست، بر روی دکمه "ذخیره بیمه شده" را کلیک کنید.

پایه سنوات در نرم افزار لیست دیسک

تا پیش از دی ماه ۱۴۰۳ امکان درج پایه سنوات در لیست بیمه به صورت جداگانه نبود. اما سازمان تامین اجتماعی در دی ۱۴۰۳ جدیدترین ورژن نرم افزار لیست دیسک را ارائه کرد. در این ورژن کادر پایه سنواتی اضافه شده است. بنابراین برای اعمال پایه سنوات در نرم افزار لیست دیسک، لازم است ورژن نرم افزار را به ورژن ۶ آپدیت کنید تا فیلد پایه سنواتی اضافه شود.

برای دانلود و آپدیت نرم افزار لیست بیمه می توانید به صفحه دانلود آخرین ورژن لیست دیسک 1403 بیدبرگ مراجعه کنید.

محاسبه پایه سنوات در لیست بیمه در سامانه تامین اجتماعی

مبنای محاسبه سازمان تامین اجتماعی برای پایه سنوات تعداد روزهایی است که بیمه شده در همان کارگاه شما کار کرده است. لذا سابقه ای که کارگر در قدیم در کارگاه کار کرده است و ترک کار در لیست بیمه ثبت شده است و بعد از چند سال برگشته است نیز در محاسبه پایه سنوات در لیست بیمه در نظر گرفته می شود (اگرچه طبق قانون کار این سابقه نمی بایست در نظر گرفته شود)

همچنین برای محاسبه پایه سنوات کارکرد کمتر از یک ماه نیز، خود سامانه تامین اجتماعی تعداد روزهای کارکرد کمتر از یکماه را تجمیع می کند و پایه سنوات را محاسبه می کند.

لذا از آنجا که در صورت مغایرت پایه سنوات تشخیص داده شده ما، با پایه سنوات تشخیص داده شده توسط سامانه تامین اجتماعی، ملاک سامانه تامین اجتماعی است، به روشی که در قسمت خطای مغایرت اظهارات کارفرما با نتیجه پردازش به دلیل پایه سنوات همین صفحه از سایت بیدبرگ گفته شده است، پایه سنوات بیمه شده را مشخص کنید.

خطای مغایرت اظهارات کارفرما با نتیجه پردازش به دلیل پایه سنوات

در صورتی که محاسبه پایه سنوات با نتیجه پردازش تامین اجتماعی مغایرت داشته باشد، در مرحله تایید نتایج پردازش با خطا مواجه می شوید. همانطور که در تصویر زیر ملاحظه می کنید، عدد مربوط به "جمع پایه سنواتی" در ستون "نتایج پردازش" و ستون "اظهارات کارفرما" با هم متفاوت است. برای رفع این مشکل به صورت زیر عمل کنید:

خطای جمع پایه سنواتی در نتایج پردازش لیست بیمه

گام اول: تب "کارکنان / بیمه شدگان" را انتخاب کنید.

گام دوم: در اینجا لیست کارکنان را مشاهده می کنید. با کلیک بر روی نام هر یک از کارکنان جزئیات مربوط به دستمزد و پایه سنواتی را می توانید ببینید.

ویرایش پایه سنواتی در لیست بیمه

گام سوم: در صورتی که پایه سنواتی برای آن فرد با نتایج پردازش اختلاف داشته باشد، ردیف مربوطه با رنگ قرمز مشخص می شود. ابتدا عدد مربوط به نتیجه پردازش را کپی کنید.

گام چهارم: در لیست بیمه شدگان، از ستون عملیات گزینه "مشاهده ریز اطلاعات" را انتخاب کنید.

لیست بیمه شدگان در لیست بیمه

گام پنجم: در کادر مربوط به پایه سنواتی عدد آن را مطابق با نتیجه پردازش که در گام قبلی کپی کردید، وارد کنید.

ریز اطلاعات بیمه شدگان در لیست بیمه

گاهی ممکن است کارگر در کارگاه شما در قدیم کار می کرده است و مجدد بعد از چند سال در کارگاه شما مشغول به فعالیت شده. در این حالت برای جلوگیری از ضایع شدن حقوق کارفرما، با وجود مغایرت، عدد مدنظر خود را به عنوان پایه سنوات رد کنید. سپس در صورتی که جریمه بدهی تامین اجتماعی شدید، با مستندات که کارگر در کارگاه شما حضور نداشته، نسبت به بدهی برآوردی اعتراض کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی بیدبرگ مراجعه کنید.

ملاک محاسبه پایه سنوات در لیست بیمه مبلغی است که تامین اجتماعی در سامانه خود محاسبه می کند و این مقدار ممکن است با محاسبات نرم افزارهای حسابداری و داخلی متفاوت باشد و باعث ایجاد مغایرت در میزان حقوق کارگران شود. همچنین بهترین روش محاسبه مالیات حقوق نیز توسط خود سامانه اداره مالیات می باشد. لذا پیشنهاد می کنیم برای جلوگیری از مغایرت سند حسابداری با پرداخت حقوق و لیست بیمه، فرآیند زیر را در پرداخت حقوق کارگران در نظر بگیرید:

  1. تنظیم لیست بیمه
  2. ارسال اولیه لیست بیمه
  3. مغایرت گیری پایه سنوات در لیست بیمه
  4. تنظیم لیست مالیات حقوق
  5. ارسال لیست مالیات حقوق
  6. ثبت نهایی لیست بیمه
  7. ثبت یا ویرایش سند حسابداری حقوق و دستمزد
  8. پرداخت حقوق

توجه داشته باشید که طی این فرآیند، پرداخت حقوق کارگر بعد از ارسال لیست بیمه و لیست حقوق انجام می شود تا مشکلات ناشی از مغایرت لیست بیمه و حقوق با سند حسابداری کاهش یابد. مهلت ارسال لیست بیمه و حقوق هر ماه تا پایان ماه بعد می باشد ولی طی این فرآیند بهتر است در اوایل ماه بعد تنظیم و ارسال گردد تا حقوق کارگران نیز در اسرع وقت نهایت تا ۵ ام ماه بعد واریز گردد.

خطای پایه سنوات در لیست بیمه

ممکن است بعد از ارسال لیست بیمه، خطای 9176 لیست بیمه با توضیح زیر ظاهر شود:

پايه سنواتي رد شده در ليست کمتر از پايه سنواتي محاسبه شده طبق تعداد سال سابقه در کارگاه مي باشد.

این هشدار یک خطای غیرمغایرت است. یعنی با وجود این خطا امکان ارسال لیست بیمه وجود دارد. در تب خطاها و هشدارها، در ردیف خطا از ستون عملیات، گزینه مشاهده ریز اطلاعات را انتخاب کنید. در صفحه باز شده، از ردیف پایه سنواتی، چک کنید که اظهارات کارفرما با نتیجه پردازش یکسان است. اگر این عدد برای ردیف پایه سنواتی یکسان باشد، مشکلی وجود ندارد.

اگر عدد اظهارات کارفرما از عدد ستون نتیجه پردازش کمتر بود، در این صورت طبق روشی که در بخش خطای مغایرت اظهارات کارفرما با نتیجه پردازش به دلیل پایه سنوات همین صفحه از سایت بیدبرگ گفته شده است نسبت به مغایرت گیری و ثبت پایه سنوات با توجه به عدد سامانه تامین اجتماعی اقدام کنید.

اگر عدد اظهارات کارفرما از عدد ستون نتیجه پردازش کمتر بود، در بررسی های سیستمی شش ماهه تامین اجتماعی برای شما صورتحساب بدهی کارگاه خواهد و طی حکم مطالباتی تامین اجتماعی، مبلغ بدهی و جریمه به کارفرما اعلام می شود.

در نظر داشته باشید که اگر می خواهید پایه سنوات کمتر از عدد محاسبه شده سایت تامین اجتماعی ثبت کنید، می توانید خطای فوق را نادیده بگیرید و ارسال نهایی لیست بیمه را انجام دهید، ولی تامین اجتماعی در محاسبات شش ماه یکبار، ممکن است برای شما صورتحساب بدهی دوره ای صادر کند و شما را مشمول بدهی بیمه تامین اجتماعی کند. در این حالت، می بایست برای حذف بدهی بیمه تامین اجتماعی، در هیات تشخیص مطالبات تامین اجتماعی با مدرک و مستندات مراجعه کنید و ادعای خود را که چرا پایه سنوات کمتر رد کرده اید به اثبات هیات تشخیص مطالبات تامین اجتماعی برسانید.

آیا به مدیر عامل پایه سنوات و حق تاهل تعلق می گیرد ؟

مدیرعامل و اعضای هیات مدیره به دو صورت ممکن است همکاری داشته باشد:

  1. موظف باشد، یعنی شغلی علاوه بر مدیرعاملی و عضویت در هیات مدیره نیز داشته باشد. مثلا مدیر بازرگانی نیز باشد. در این حالت مشمول مدیرعامل مشمول قانون کار می باشد و مشمول دریافت پایه سنوات، حق تاهل، بن کارگری،‌حق مسکن و دیگر مزایای قانون کار می باشد.
  2. مدیر عامل وکیل هیات مدیره است و مشمول قانون کار نیست و لذا مشمول دریافت مزایای قانون کار نیست و پایه سنوات نیز به وی تعلق نمی گیرد. گاها برای مدیرعامل قرارداد بیمه کارفرمایی در شعبه منعقد می شود که در این موارد نیز می بایست به متن قرارداد بیمه کارفرمایی مدیرعامل مراجعه کنید. در سایر شرایط بهتر است پایه سنوات را صفر یا موردی که مدنظر خودتون هست رد کنید، پس از ارسال لیست بیمه برای پردازش در صورتی که به خطا برخورد کردید، مطابق آموزش خطای مغایرت اظهارات کارفرما با نتیجه پردازش به دلیل پایه سنوات همین صفحه از سایت بیدبرگ، چک کنید که خود سامانه تامین اجتماعی چه مبلغی رو برای پایه سنوات در نظر می گیره و لیست بیمه را مجدد اصلاح و ارسال کنید.

سوالات دیگر در مورد پایه سنوات در لیست بیمه

چنانچه در رابطه با پایه سنوات در لیست بیمه یا قوانین آن سوال دیگری دارید، می‌توانید با دریافت مشاوره تلفنی از متخصصین بیدبرگ اقدام کنید. متخصصین بیدبرگ با سال ها تجربه، مورد شما را با حوصله کامل به صورت دقیق بررسی می کنند و مواردی که در مورد پایه سنوات در لیست بیمه ممکن است برای شما مشکل ایجاد کند را به شما گوشزد می کنند و راهکارهای تخصصی ارائه می کنند.

نوشته شده توسط:

حسین حسینی تبار

مدیر اجرایی بیدبرگ

آخرین بروزرسانی: 24-12-1403

دیدگاه ها

محمد در 1403/12/27 گفت:

سوال در دیماه ۱۴۰۳ پایه سنوات از حقوق پایه کسر شد و جداگانه طبق جدول اعمال شد . حال یک کارمند داریم که تاریخ استخدام آن یک بهمن میباشد. با توجه به اینکه یکسال به سنوات وی اضافه میشود آیا باید مجدد طبق جدول، پایه سنوات جدید محاسبه و در مقابل از حقوق پایه کسر شود. یا اینکه دیگر حقوق پایه ثابت مانده و فقط پایه سنوات طبق جدول افزایش می یابد. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

حمید نوباغی در 1403/12/27 گفت:

اینکه قبلا پایه سنوات در حقوق پایه بود و شما جدا کردید، دیگه نمی تونید مجدد از حقوق پایه کسر کنید. پایه سنوات سال قبل مانند افزایش سایر سطوح مزدی برای سال ۱۴۰۴، افزایش ۳۲ درصدی به علاوه مبلغ پایه سنوات امسال که ۹۴،۰۰۰ ریال است میشه. این محاسبه در جدول پایه سنوات ۱۴۰۴ براساس سابقه که در بالای همین صفحه قرار داده شده، نشان داده شده است و می تونید پایه سنوات سال جدید رو بر مبنای سابقه بیمه مشخص کنید.

الناز در 1403/12/24 گفت:

بعد از ارسال لیست بیمه این خطا رو میاره:

پايه سنواتي رد شده در ليست کمتر از پايه سنواتي محاسبه شده طبق تعداد سال سابقه در کارگاه مي باشد.

درحالیکه من انلاین وارد میکنم لیست حقوق رو و از پایه سنواتی های ماه قبل نگاه کردم. خطا هم زرد رنگه .برای همه افراد هم همین خطا زده. چرا؟

حمید نوباغی در 1403/12/24 گفت:

ممکن است بعد از ارسال لیست بیمه، خطای 9176 لیست بیمه با توضیح زیر ظاهر شود:

پايه سنواتي رد شده در ليست کمتر از پايه سنواتي محاسبه شده طبق تعداد سال سابقه در کارگاه مي باشد.

این هشدار یک خطای غیرمغایرت است. یعنی با وجود این خطا امکان ارسال لیست بیمه وجود دارد. در تب خطاها و هشدارها، در ردیف خطا از ستون عملیات، گزینه مشاهده ریز اطلاعات را انتخاب کنید. در صفحه باز شده، از ردیف پایه سنواتی، چک کنید که اظهارات کارفرما با نتیجه پردازش یکسان است. اگر این عدد برای ردیف پایه سنواتی یکسان باشد، مشکلی وجود ندارد.

اگر عدد اظهارات کارفرما از عدد ستون نتیجه پردازش کمتر بود، در این صورت طبق روشی که در بخش خطای مغایرت اظهارات کارفرما با نتیجه پردازش به دلیل پایه سنوات همین صفحه از سایت بیدبرگ گفته شده است نسبت به مغایرت گیری و ثبت پایه سنوات با توجه به عدد سامانه تامین اجتماعی اقدام کنید.

اگر عدد اظهارات کارفرما از عدد ستون نتیجه پردازش کمتر بود، در بررسی های سیستمی شش ماهه تامین اجتماعی برای شما صورتحساب بدهی کارگاه خواهد و طی حکم مطالباتی تامین اجتماعی، مبلغ بدهی و جریمه به کارفرما اعلام می شود.

در نظر داشته باشید که اگر می خواهید پایه سنوات کمتر از عدد محاسبه شده سایت تامین اجتماعی ثبت کنید، می توانید خطای فوق را نادیده بگیرید و ارسال نهایی لیست بیمه را انجام دهید، ولی تامین اجتماعی در محاسبات شش ماه یکبار، ممکن است برای شما صورتحساب بدهی دوره ای صادر کند و شما را مشمول بدهی بیمه تامین اجتماعی کند. در این حالت، می بایست برای حذف بدهی بیمه تامین اجتماعی، در هیات تشخیص مطالبات تامین اجتماعی با مدرک و مستندات مراجعه کنید و ادعای خود را که چرا پایه سنوات کمتر رد کرده اید به اثبات هیات تشخیص مطالبات تامین اجتماعی برسانید.

بی نام در 1403/12/17 گفت:

این قانون جدا سازی سنوات از پایه حقوق به ضرر کسی هست که توی یک شرکت، چند تا کد کارگاهی داره. به عنوان مثال یک نیروی خیلی خوب بوده و بیش از دوازده سال کار کرده. پایه حقوقش شده 10میلیون. بعد جداسازی سنوات شده حقوق پایش شده 7700 ت و یک نیروی بی کیفیت 5 سال با کد این شرکت کار کرده بعد جابجا شده 5 سال دیگه با کد شرکت دیگه داخل مجموعه. الان پایه حقوقش 8.5 از من که صادقانه کار کردم بیشتر شده؟ خواهشن این قانون را طوری لحاظ کنید که از این به بعد اجرا بشه. نه شرکت‌هایی که دادن سنوات رو هر سال اعمال میکردن.

حمید نوباغی در 1403/12/17 گفت:

بله دوست عزیز، متاسفانه این مشکلات در محاسبه پایه سنوات توسط سامانه تامین اجتماعی برای برخی کارگران با سابقه ایجاد میشه. بهتون پیشنهاد می کنم با کارفرما صحبت کنیم و مبلغ پایه سنواتی که حق تون هست رو تحت عنوان دیگری مانند: حق سرپرستی بهتون بدن که در حق تون اجحاف نشه.

م.س در 1403/12/04 گفت:

پس از تفکیک پایه سنوات و حقوق روزانه، با وجود اینکه بابت پایه سنوات حق بیمه پرداخت می گردد ولی در ریز حقوق و دستمزد کارکنان در سایت تامین اجتماعی پایه سنوات رو به عنوان حقوق در نظر نگرفته و فقط دستمزد روزانه رو به عنوان حقوق درج کرده. آیا این داستان یک باگ نرم افزاری هستش یا کلاهبرداری جدید تامین اجتماعی؟!!!

بی نام در 1403/11/28 گفت:

پایه سنوات کارکنان دستگاههای اجرایی که مشمول قانون کار هستن و طبقه بندی مشاغل نشدن به چه صورت هست؟ همان مبلغ اعلامی که هر سال میاد هست یا بر اساس جدول و سابقه؟مثلا ما برای کارمندمون که 12 سال سابقه داره مبلغ 70000 ریال روزانه زدیم ولی سامانه تامین روزانه 761794 میاره

حمید نوباغی در 1403/11/28 گفت:

نحوه محاسبه پایه سنوات شما اشتباه است. 70000 ریال برای شخصی هست که یک سال سابقه کار داشته باشه نه ۱۲ سال! از اونجا که مشمول طرح طبقه بندی مشاغل نیز نیستند، پایه سنوات همین جدول پایه سنوات که در همین صفحه از سایت بیدبرگ قرار داده شده محاسبه میشه.

بی نام در 1403/11/28 گفت:

توضیحات بسیار کامل و گویا بود. خیلی ممنون 🙏

رازقی در 1403/11/28 گفت:

به هنگام ثبت پایه سنوات و حق تاهل برای یکی از همکاران که سهامدار و عضو هیئت مدیره میباشد با اینکه از ابتدا باعنوان شغلی کارشناس تعمیرات در شرکت مشغول میباشند خطای 9171 (پایه سنوات فقط برای بیمه شدگان مشمول قانون کار میباشد. ) میدهد و پایه سنوات و حق تاهل را صفر در نظر میگیرد. برای حل مشکل , راهکار پیشنهادی جنابعالی چیست ؟

حمید نوباغی در 1403/11/28 گفت:

خطای 9171 لیست بیمه یعنی پایه سنوات فقط برای بیمه شدگان مشمول قانون کار میباشد. توجه داشته باشید که مدیرعامل، اعضای هیات مدیره و اشخاصی که بیمه بیکاری در لیست بیمه برای آنها رد نمی شود و بیمه کارفرمایی دارند، مشمول قانون کار نمی باشند و پایه سنوات نیز نمی بایست در نظر گرفت.

حسینی در 1403/11/28 گفت:

پس از تفکیک پایه سنوات از حقوق پایه و ارسال دیسکت بیمه، در سایت تامین اجتماعی حق بیمه برای پایه سنوات لحاظ نشده است، علت چیست ؟

بی نام در 1403/12/04 گفت:

دقیقا ما هم همین مشکل رو داریم و الان با همکارانمون دچار چالش شدیم.

شایان در 1403/11/27 گفت:

سلام، ارسال بیمه از طریق لیست دیسک انجام میدم و بعد از پردازش مغایرت میزنه، جمع مزایای ماهانه مشمول مستمر و غیر مستمر در سایت جمع میشه ولی در برنامه نه و تمام اطلاعات درست است. چیکار باید بکنم برای این مغایرت؟

عزیزی در 1403/11/27 گفت:

سلام. ضمن تشکر از مطلب مفید و کاربردی، سوالی که پیش میاد اینه که چرا برای کارگری که مثلا سال 95 درشرکت استخدام شده و یک سال بعد ترک کار کرده و حالا در سال 1403 مجددا در شرکت استخدام شده باید پایه سنوات از سال 95 محاسبه و پرداخت بشه؟؟ خوب این فرد از سال 96 تا 1403 در کارگاه ما نبوده و این روش محاسبه سایت تامین اجتماعی اصلا منصفانه و درست نیست.

حمید نوباغی در 1403/11/27 گفت:

توجه داشته باشید که پایه سنوات برای مدت زمانی که کارگر در کارگاه کار نمی کرده در نظر گرفته نمیشه. ولی سابقه قبلی کار در همان کارگاه در محاسبه پایه سنوات در نظر گرفته میشه. برای ایشان مدت ۹۶ تا ۱۴۰۳ نباید توسط سامانه برای پایه سنوات در نظر گرفته بشه. شما پایه سنوات رو طبق عددی که مدنظرتون هست ثبت کند تا ببینید سامانه چه عددی رو پیشنهاد میده.

عزیزی در 1403/11/27 گفت:

با تشکر. یکی از پرسنل در این فاصله در کارگاه دیگه ای بیمه نشدن و براشون از همون ابتدای 95 محاسبه میکنه. یکی دیگه از پرسنل در این فاصله سربازی هم رفتن و تغییر کارگاه هم داشتن که بازهم از همون سال اول استخدام در شرکت ما رو براشون محاسبه میکنه. حقوق کارفرما اصلا در این محاسبات درنظر گرفته نمیشه واقعا اجحاف هست.

حمید نوباغی در 1403/11/27 گفت:

خلا سوابق بیمه رو نیازی نیست در پایه سنوات در نظر بگیرید. با وجود مغایرت سیستمی، عددی که مدنظر خودتون هست رو وارد کنید، بعدا در صورتی که جریمه شدید، با مستندات که کارگر در کارگاه شما حضور نداشته، نسبت به بدهی برآوردی اعتراض کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه اعتراض به بدهی تامین اجتماعی بیدبرگ مراجعه کنید.

مهدی عمارلو در 1403/11/27 گفت:

در نرم افزار لیست دیسک بیمه، حق تاهل و پایه سنوات جمع نمی شود با حقوق کل ؟ دلیل دارد نرم افزار ایراد دارد؟

حمید نوباغی در 1403/11/27 گفت:

در لیست دیسک، حق تاهل با پایه سنوات جمع نباید بشه. بلکه حق تاهل به صورت جداگانه در فیلد حق تاهل ثبت میشه. برای کسب اطلاعات بیشتر به آموزش لیست دیسک بیدبرگ مراجعه کنید.

میلاد در 1403/11/26 گفت:

آیا حق تاهل هم به نسبت کارکرد در ماه است؟

حمید نوباغی در 1403/11/27 گفت:

بله، حق تاهل،‌ حق اولاد، بن کارگری، حق مسکن و دستمزد روزانه به نسبت کارکرد ماه تعلق می گیره. برای کسی که ماه رو کامل کار کرده، کامل تعلق می گیره، برای کسی که کمتر از روزهای ماه کارکرد داشته، کمتر تعلق می گیره.

بی نام در 1403/11/25 گفت:

کارگری که برای اولین بار در کارگاه مشغوله و قبلا هیچ سابقه ای نداشته و زیر یکسال هست، مثلا دو ماه ، سنوات رو نمیشه صفر رد کرد، جوابتون چیه ؟

حمید نوباغی در 1403/11/26 گفت:

احتمالا در قدیم در همین کارگاه سابقه داشته و شما اطلاع ندارید.

مهدی در 1403/11/24 گفت:

بر اساس قانون جدید، در لیست دی ماه (که تا پایان بهمن باید رد شود) برای افرادی که بیشتر از یک سال حضور در شرکت داشتند مبلغ 70.000 ریال به دستمزد روزانه اضافه کردیم و دستمزد روزانه از 2.388.728 ریال به 2.458.728 ریال افزایش یافته است. حالا که خروجی نرم افزار را آپلود می کنیم در سامانه اشکال می گیرد که 70.000 ریال اضافه درنظر گرفته ایم و قرمز می کند!؟ یعنی خود سایت میگه 70.000 ریال رو اضافه داری درنظر میگیری؟! پس باید چیکار می کردیم؟!

حمید نوباغی در 1403/11/25 گفت:

ملاک سامانه تامین اجتماعی است. مبلغ پایه سنوات در سامانه تامین اجتماعی با توجه به تعداد روز کارکرد در همین کارگاه فعلی محاسبه میشه، شاید تعداد روز کارکرد بیمه کمتر از یکسال رد شده با وجود اینکه بیشتر از یکسال سابقه کار دارند. به هر حال، پایه سنوات رو مطابق عددی که سامانه تامین اجتماعی میگه رد کنید.

مرتضی در 1403/11/24 گفت:

من دقیقا متوجه نمی‌شم که چرا این قانون الزام پایه سنوات در لیست بیمه را گذاشتند. قانون منقضی شده چه اشکالی داشت و قانون جدید چه فایده‌ای دارد ؟

محمد در 1403/11/24 گفت:

طبق روال جدید حق بیمه بیشتری از ملت می گیرن. دنبال گرفتن پول بیشتر هستن!

H.N در 1403/11/15 گفت:

آیا برای محاسبه پایه سنوات باید کارکرد ماه یعنی سی روز کامل برای یکسال باشد؟ اگر در ماه فردی کارکرد ۱۵ روز داشته باشد یکسال وی در محاسبه پایه سنوات به چه صورت است؟

حمید نوباغی در 1403/11/15 گفت:

در حال حاضر، ملاک محاسبه پایه سنوات، سامانه تامین اجتماعی است و عددی غیر از آن را به هر صورتی که محاسبه کنید به عنوان عدم مغایرت می شناسد. لذا بهتر است پایه سنوات صفر (یا عدد مد نظرتان) را در لیست بیمه رد کنید و به روشی که در همین صفحه گفته شده است. مغایرت گیری کنید.

سامانه تامین اجتماعی تعداد روز کارکرد پرسنل در کارگاه را برای محاسبه پایه سنوات در نظر می گیرد و خودش به شما مبلغ پایه سنوات را پیشنهاد می دهد.

آم در 1403/11/14 گفت:

وقتی لیست بیمه اماده شد، برای ثبت در سامانه مالیات حقوق، ستون پایه سنوات ماهانه در لیست مالیات حقوق در کدام قسمت باید ثبت شود ؟!

حمید نوباغی در 1403/11/14 گفت:

در قسمت

1- مبلغ جمع ناخالص حقوق و مزایای مستمر نقدی ماه جاری

وارد کنید. پایه سنوات مزایای مستمر نقدی است.

بی نام در 1403/11/08 گفت:

ایا برای مدیرعامل و رییس هیئت مدیره که قرارداد کارفرمایی دارند، پایه سنوات محاسبه می شود یا مشمول پایه سنوات نیستند . با سپاس فراوان ؟

بیدبرگ در 1403/11/10 گفت:

برای افرادیکه قرارداد بیمه کارفرمایی دارند ثبت پایه سنوات و حق تاهل نیازی نیست

حاجی در 1403/11/05 گفت:

اگر کارکرد بیمه شده در ماه کمتر از روزهای کارکرد کامل باشد، حق تاهل 5.000.000 ریالی به تعداد روزهای کارکرد محاسبه میشه ؟

حمید نوباغی در 1403/11/06 گفت:

بله، به عنوان مثال اگر نصف ماه را کارکرد داشته باشد، نصف حق تاهل به وی تعلق می گیرید. توجه داشته باشید که بن کارگری و حق مسکن نیز به نسبت کارکرد تعلق می گیرد.

بیدبرگ در 1403/11/10 گفت:

حق تاهل به تناسب روزهای کارکرد محاسبه میشود

چاجی در 1403/11/01 گفت:

درمورد کارگاهی که جابجا شده و کدکارگاه تغییر کرده است، پایه سنوات برای کارگری که در هر دو آدرس مشغول بکار بوده فقط برای کد کارگاه جدید باید محاسبه بشه یا سنوات آدرس قبلی هم مشمول میشه ؟

حمید نوباغی در 1403/11/03 گفت:

از اونجا که پایه سنوات توسط خود سامانه تامین اجتماعی محاسبه میشه، به صورت پیش فرض صفر رد کنید. سامانه مغایرت داد، از طریق روشی که در همین صفحه از سایت بیدبرگ گفته شده مغایرت گیری کنید و مبلغ پایه سنوات رو در بیارید.

بیدبرگ در 1403/11/10 گفت:

مدت اشتغال درآخرین کارگاه ملاک محاسبه می باشد

عبدالعزیز در 1403/11/01 گفت:

اگر کارکرد بیمه شده به یکسال نرسیده باشد، آیا پایه سنوات صفر را سامانه قبول می کند ؟

حمید نوباغی در 1403/11/01 گفت:

می تونید پایه سنوات رو صفر رد کنید، بعد اگه سامانه خطا گرفت، به روشی که تو همین صفحه از سایت بیدبرگ گفته شده مغایرت گیری کنید و تصیحح و ارسال لیست بیمه مجدد انجام بدید.

بهمن در 1403/10/29 گفت:

با سلام و تشکر راه حل خلاقانه رفع مغایرت پایه سنوات خیلی به کارم اومد و دردسر گشتن توی دیتاها رو رفع کرد برام خیلی ممنون از کمکتون

بی نام در 1403/10/27 گفت:

سلام ایا پایه سنوات برای ردیف پیمان های متفاوت هم شامل میشه؟؟ چون کار ما پیمانکاری هستش!!!

حمید نوباغی در 1403/10/29 گفت:

در تبصره ۳ بند ۲ بخشنامه حقوق و دستمزد هر سال آمده است که:

از ابتدای سال ... کلیه کارکنان قرارداد موقت که دارای یک سال سابقه کار درهمان کارگاه شده اند اعم از انکه با کارفرمای خود تسویه حساب نموده اند و مطالبات قانونی خودرا دریافت نموده و یا دریافت ننموده باشند درصورت تمدید قراردادشان و اشتغال مجدد در همان کارگاه مشمول دریافت پایه سنوات میباشند.

این یعنی حتی اگر پیمانکار و کارفرما نیز عوض شوند،‌ ولی کارگاه که محل فعالیت کارکنان است ثابت بماند، پیمانکار جدید و کارفرمای جدید موظف به پرداخت پایه سنوات تجمیعی سال های گذشته نیز است.

علی در 1403/10/27 گفت:

در پیامی که در سامانه در شروع میاد پرداخت حق تاهل و سنوات از اول دی ماه ذکر شده برای ماهای قبل و اذر هم باید پرداخت بشه؟

حمید نوباغی در 1403/10/28 گفت:

اگرچه در بخشنامه اجرای طرح الزام پایه سنوات در لیست بیمه را از لیست بیمه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام کرده است که موعد ارسال آن آخر بهمن ۱۴۰۳، ولی در عمل از طریق سامانه از لیست بیمه آذر ماه ۱۴۰۳ مغایرت پایه سنوات در لیست بیمه را نشان می دهد، اگرچه توجه داشته باشید که امکان تایید پردازش و ارسال لیست بیمه با وجود مغایرت پایه سنوات در لیست بیمه وجود دارد. احتمالا این مغایرت برای لیست بیمه آذر ۱۴۰۳ منجر به جریمه نشود، ولی از لیست بیمه دی ۱۴۰۳ منجر به محاسبات فنی و جریمه شود. ولی برای حصول اطمینان پیشنهاد می کنیم تفکیک پایه سنوات از دستمزد روزانه را از لیست بیمه آذر ۱۴۰۳ انجام دهید. ولی اگر در آپدیت لیست دیسک به مشکل برخورد کردید و تا آخر دی نتوانستید لیست دیسک را آپدیت کنید، می توانید با وجود مغایرت پایه سنوات، لیست بیمه آذر را ارسال کنید.

بی نام در 1403/10/27 گفت:

باسلام من پرسنلی داشتم که مثلا سال 90 استخدام شده سال 95 تصویه کرده و رفته یعنی شش سال سابقه داشته که پنج سالش مشمول پایه سنواتی میشه. بعد مجدد در سال 1400 اومده استخدام شده و تا الان حضور داره. حالا سوال اینه که چند سال باید براش پایه سنواتی تو لیست بیمه درج کنم : سیزده سال یا نه سال یا سه سال

حمید نوباغی در 1403/10/27 گفت:

سابقه گذشته که تصویه کردن و رفتن در سامانه تامین اجتماعی برای پایه سنوات در نظر گرفته میشه. بهترین کار اینه که پایه سنواتی که مدنظرتون هست رو رد کنید و در سامانه چک کنید که خود تامین اجتماعی چه عددی رو در نظر می گیره و با روشی که در قسمت خطای مغایرت اظهارات کارفرما با نتیجه پردازش به دلیل پایه سنوات اومده مبلغ پایه سنواتی که برای ایشون در سامانه تامین اجتماعی در نظر گرفته میشه رو پیدا کنید

بی نام در 1403/10/27 گفت:

آیا به مدیر عامل پایه سنوات و حق تاهل تعلق می گیرد ؟

حمید نوباغی در 1403/10/27 گفت:

مدیرعامل به دو صورت ممکن است همکاری داشته باشد:

  1. موظف باشد، یعنی شغلی علاوه بر مدیرعاملی نیز داشته باشد. مثلا مدیر بازرگانی نیز باشد. در این حالت مشمول دریافت پایه سنوات، حق تاهل و دیگر مزایای قانون کار می باشد.
  2. مدیر عامل وکیل هیات مدیره است و مشمول قانون کار نیست و لذا مشمول دریافت مزایای قانون کار نیست. گاها برای مدیرعامل قرارداد بیمه کارفرمایی در شعبه منعقد میشه که در این موارد نیز می بایست به متن قرارداد بیمه کارفرمایی مدیرعامل مراجعه کنید. در سایر شرایط بهتر است پایه سنوات را صفر یا موردی که مدنظر خودتون هست رد کنید، پس از ارسال لیست بیمه برای پردازش در صورتی که به خطا برخورد کردید، مطابق آموزش خطای مغایرت اظهارات کارفرما با نتیجه پردازش به دلیل پایه سنوات همین صفحه از سایت بیدبرگ، چک کنید که خود سامانه تامین اجتماعی چه مبلغی رو برای پایه سنوات در نظر می گیره و لیست بیمه را مجدد اصلاح و ارسال کنید.

Ma در 1403/10/26 گفت:

با سلام و احترام من از نرم افراز لیست دیسکت استفاده میکنم زمانی که مقدار دستمزد روزانه ۲۳۸ هزار محاسبه میکنم و پایه سنواتی رو هم جدا میزنم خود سیستم تامین اجتماعی مبلغی بیشتر برای دستمزد روزانه نشان می دهد مثلا ۳۳۴. لطفا اگر کسی اطلاع داره راهنمایی کنه. ممکن مشکل از سیستم باشه؟

كاظم مرادي در 1403/10/26 گفت:

سلام از مطلب خوب وسودمند شما و زحمتي كه بابت تهيه اون كشيديد تشكر مي كنم

رضا رهنما در 1403/10/26 گفت:

برای کارگاه های زیر 50 نفر که شامل طبقه بندی نیستن هم باید طبق جدول محاسبه بشه یا همون 7000 تومن لحاظ بشه درسته؟

حمید نوباغی در 1403/10/26 گفت:

در نظر گرفتن ۷۰۰۰ تومن برای پایه سنوات برای همه سال های سابقه اشتباه است و با توجه به تعداد سال سابقه، پایه سنوات به صورت تجمیعی محاسبه می شود. جدول پایه سنوات که در این صفحه اومده برای کارگاه هایی است که طرح طبقه بندی مشاغل نیستند. در کارگاه های طرح طبقه بندی مشاغل پایه سنوات براساس جدول پایه سنوات ۱۴۰۳ بر اساس گروه شغلی محاسبه می شود.

علی در 1403/10/25 گفت:

با سلام " منظور از تفکیک پایه سنوات و حق تاهل در لیست آذر هستش که در دی ماه ارسال میشود ؟ یا اینکه در لیست دی ماه که در بهمن ماه ارسال میشود ؟چون توی بخشنامه ها اینکه در دی ماه شروع میشود درج شده و این ابهام وجود داره برای کاربران جهت مهلت زمانی تفکیک این دو مورد در لیست ارسالی؟

حمید نوباغی در 1403/10/25 گفت:

اگرچه در بخشنامه اجرای طرح الزام پایه سنوات در لیست بیمه را از لیست بیمه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام کرده است که موعد ارسال آن آخر بهمن ۱۴۰۳، ولی در عمل از طریق سامانه از لیست بیمه آذر ماه ۱۴۰۳ مغایرت پایه سنوات در لیست بیمه را نشان می دهد، اگرچه توجه داشته باشید که امکان تایید پردازش و ارسال لیست بیمه با وجود مغایرت پایه سنوات در لیست بیمه وجود دارد. احتمالا این مغایرت برای لیست بیمه آذر ۱۴۰۳ منجر به جریمه نشود، ولی از لیست بیمه دی ۱۴۰۳ منجر به محاسبات فنی و جریمه شود.

ولی برای حصول اطمینان پیشنهاد می کنیم تفکیک پایه سنوات از دستمزد روزانه را از لیست بیمه آذر ۱۴۰۳ انجام دهید. ولی اگر در آپدیت لیست دیسک به مشکل برخورد کردید و تا آخر دی نتوانستید لیست دیسک را آپدیت کنید، می توانید با وجود مغایرت پایه سنوات، لیست بیمه آذر را ارسال کنید.

محسن در 1403/10/24 گفت:

ما تا الان پایه سنوات رو داخل حقوق پایه پرداخت میکردیم اگر تفکیکش کنیم حقوق پایه کاهش پیدا میکنه جریمه میشیم درسته؟

حمید نوباغی در 1403/10/25 گفت:

تفکیک پایه سنوات و حق تاهل از دستمزد روزانه مشمول جریمه نمی شود. مهم این است که دستمزد ماهانه مشمول نباید کمتر از ماه قبل شود.

بی نام در 1403/10/24 گفت:

سلام آیا کارگاه های دستمزد مقطوع هم باید در لیست بیمه پایه سنوات را وارد کنند؟ درصورت وارد نکردن مشمول جریمه میشنود؟

معصومه در 1403/10/24 گفت:

با سلام و احترام من از نرم افراز لیست دیسکت استفاده میکنم زمانی که دستمزد روزانه رو ۲۳۸ هزار ثبت میکنم و پایه سنواتی رو هم جدا قرار میدم نتیجه پردازش سیستمی برای دستمزد روزانه جمع دستمزد روزانه و پایه سنواتی رو میاره مثلا به جای ۲۳۸ هزار تومن مبلغ ۳۳۴ هزار رو نشون میده لطفا راهنمایی بفرمایید

بیدبرگ در 1403/11/10 گفت:

پایه سنوات با دستمزد روزانه جمع میگردد و درست می باشد.

بهروز در 1403/10/24 گفت:

سابقه سربازی هم در پایه سنوات حساب میشه؟

حمید نوباغی در 1403/10/24 گفت:

خیر، کارگاه متفاوت با کارگاه فعلی می باشد و سابقه بیمه در کارگاه متفاوت برای محاسبه پایه سنوات در نظر گرفته نمیشه

امین در 1403/10/24 گفت:

در نرم افزار جدید امکان ثبت پایه سنوات ۰ وجود ندارد و نمی توان افرادی که کمتر از یک سال سابقه کار دارند را بدون پایه سنوات در لیست بیمه درج کرد

حمید نوباغی در 1403/10/24 گفت:

توجه داشته باشید که سابقه قبلی همان کارگر در کارگاه نیز برای محاسبه پایه سنوات در نظر گرفته می شود. شاید تاریخ استخدام جدید رو در نظر می گیرید در حالی که کارگر قبلا در کارگاه کار می کرده و ترک کار کرده و مجددا استخدام شده است.

رحمانی در 1403/10/24 گفت:

با سلام و عرض ادب. آیا باید مبلغ سنوات را از دستمزد روزانه کسر کنم و در قسمت پایه سنوات بیاورم و در واقع تغییری در دستمزدها ایجاد نمیشود و فقط به 2 قسمت تقسیم میشود ؟

حمید نوباغی در 1403/10/24 گفت:

بله. نکته مهم فقط این است که دستمزد ماهانه مشمول نباید کمتر از ماه قبل شود.

سید رضا در 1403/10/23 گفت:

سلام و خسته نباشید واقعا خیلی خوب و به‌درد بخور بود برای من خیلی مفید و راهگشا بود و استفاده کردم خدا خیرتان دهد

مرتضوی در 1403/10/23 گفت:

اگر کارکرد بیمه شده در ماه کمتر از روزهای کارکرد کامل باشد، پایه سنوات را به چه صورت در لیست بیمه ثبت کنیم؟

علیرضا موحدی در 1403/10/23 گفت:

پایه سنواتی در لیست بیمه به صورت روزانه وارد می شود. سپس با وارد کردن تعداد روزهای کارکرد، در بخش مقادیر محاسباتی،‌ پایه سنوات ماهانه به نسبت تعداد روزهای کارکرد محاسبه خواهد شد.

بی نام در 1403/10/16 گفت:

با سلام برای کارگاه های که دستمزد مقطوع دارند آیا نیاز به ثبت پایه سنوات در لیست بیمه است

دیدگاه خود را ثبت کنید


برای دریافت مشاوره تلفنی بر روی دکمه زیر کلیک کنید:

دریافت مشاوره تلفنی