تلفن پشتیبانی: ۰۲۱۹۱۰۲۳۷۸۴ ثبت نام / ورود

شکایت از کارفرما بابت حقوق و اضافه کاری + نمونه متن

دانستن مهلت، نحوه و مراحل شکایت و مدارک لازم برای اثبات ادعا، در رسیدن به نتیجه برای شکایت از کارفرما بابت حقوق و اضافه کاری اهمیت دارد. همچنین نمونه متن دادخواست شکایت از کارفرما بابت حقوق و اضافه کاری در این مقاله آورده شده است.

شکایت از کارفرما بابت حقوق و اضافه کاری

حقوق و مزایای قانون کار شامل چه مواردی می شود

بر اساس ماده 7 قانون کار، کارگر در قبال دریافت حق‌ السعی، کاری را برای کارفرما انجام می‌ دهد. در این ماده قانونی بر حق السعی کارگر و پرداخت آن از جانب کارفرما، تاکید شده است. در واقع در صورتی که بابت انجام کاری، حتی ۱ ریال از شخصی دریافت کرده باشید، رابطه شما کارگر و کارفرمایی می شود و می توانید از آن شخص برای دریافت حق و حقوق خود در اداره کار شکایت کنید. امکان شکایت از کارفرما حتی در صورتی که کارفرما نقدی یا از حساب اشخاصی دیگر به حساب شما واریز حقوق می کرده است نیز وجود دارد. برای محاسبه حقوق خود مطابق اداره کار که کارفرما می بایست حداقل حقوق اداره کار را پرداخت کند، می توانید به صفحه حقوق اداره کار بیدبرگ مراجعه کنید.

طبق ماده ۳۴ قانون کار، کلیه دریافتهای قانونی کارگر به اعتبار قرارداد کار، اعم از مزد یا حقوق، حق اولاد، حق مسکن، حق مسکن، ایاب و ذهاب، مزایای غیر نقدی و... را حق السعی می نامد. بنابراین کارفرما مکلف است علاوه بر حقوق، مزایایی از قبیل:‌ حق اولاد،‌ حق تاهل،‌ بن کارگری، حق مسکن و ... را نیز در پایان هر ماه به کارگر پرداخت کند. علاوه بر این، کارفرما مکلف است سایر مزایای قانون کار از قبیل: اضافه کاری، شب کاری، جمعه کاری، نوبت کاری، حق ماموریت و ... را نیز به کارگر پرداخت کند. جهت محاسبه آنلاین و کسب اطلاعات بیشتر در مورد اضافه کاری، به صفحه اضافه کاری بیدبرگ مراجعه کنید.

گاه پیش می آید که کارفرما، به دلایل مختلف از پرداخت حقوق و مزایای کارگران خود امتناع می کند. در این زمان، کارگر می تواند با طی کردن مراحل و نحوه شکایت از کارفرما بابت حقوق معوقه، اقدام به شکایت نمایند. مرجع صالح رسیدگی به اختلافات کارفرما و کارگر، هیات تشخیص و حل اختلاف اداره کار می باشد. برای شکایت از کارفرما بابت حقوق در اداره کار می بایست از طریق سامانه جامع روابط کار اقدام کرد.

مهلت شکایت از کارفرما بابت حقوق و اضافه کاری

نحوه خروج از شرکت چه استعفا باشد و چه اخراج، در مهلت شکایت از کارفرما بابت عدم پرداخت حقوق و اضافه کاری تاثیری ندارد. حقوق کارگر جزو دیون ممتاز می باشد و مشمول مرور زمان نمی شود. بنابراین حتی بعد از چند سال بعد از قطع همکاری با کارفرما هم امکان طرح شکایت از کارفرما بابت حقوق و اضافه کاری وجود دارد.

مراحل شکایت از کارفرما بابت حقوق و اضافه کاری

در اینجا مراحل شکایت از کارفرما بابت حقوق و اضافه کاری را به طور خلاصه آورده ایم تا با مسیر پیش رو در این راه آشنا شوید: برای شکایت از کارفرما تا حصول نتیجه باید مراحل زیر را طی کنید:

  1. ثبت نام، احراز هویت و ورود به سامانه جامع روابط کار
  2. تکمیل فرم دادخواست و ثبت شکایت از کارفرما
  3. ارسال ابلاغیه اداره کار برای کارفرما توسط سامانه اداره کار
  4. حضور در جلسه اداره کار برای رسیدگی به شکایت و ارائه دفاعیات
  5. صدور رای توسط هیات تشخیص اداره کار
  6. ابلاغ رای به کارگر و کارفرما
  7. اعتراض به رای اداره کار (در صورتی که رای اداره کار مورد قبول کارگر یا کارفرما نباشد)
  8. اجرای حکم اداره کار: اگر کارفرما پس از صدور حکم اداره کار، مطالبات کارگر را پرداخت نکرد، می بایست ابتدا تیک اجرای حکم را در سامانه جامع روابط کار بزنید، و سپس با مراجعه به اداره کار، برگ اجراییه را بگیرید و با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی نسبت به ثبت آن اقدام کنید.

زمان دقیق و مشخصی در خصوص رسیدگی به پرونده های شکایت در سامانه جامع اداره کار وجود ندارد. اما حداکثر ظرف یک ماه پس از ثبت دادخواست شکایت، جلسه رسیدگی به شکایت برگزار می شود. سپس بر اساس ماده ۱۰۱ آیین دادرسی کار پس از خاتمه رسیدگی، هیات اداره کار، در همان جلسه یا حداکثر ظرف یک هفته مبادرت به صدور دادنامه خواهد کرد. منظور از دادنامه همان نتیجه رای هیات تشخیص (بدوی) و هیات حل اختلاف اداره کار (تجدید نظر) می باشد که به امضای اعضای مرجع رسیدگی کننده می رسد.

مدارک لازم برای شکایت از کارفرما در اداره کار

در صورتی که می خواهید از کارفرما شکایت کنید، با توجه به نوع خواسته خود، باید مدارک لازم برای اثبات ادعای خود را داشته باشید. در حقیقت شکایت از کارفرما بدون قرارداد و بیمه، نیز امکان پذیر است. کارگر حتی بدون داشتن هیچ مدرک کتبی، می‌تواند از کارفرما شکایت کرده و حق و حقوق قانونی خود را طلب کند. با اینکه داشتن یک قرارداد کتبی می‌تواند پروسه ثبت شکایت را به‌راحتی امکان‌پذیر کند، اما در صورت نداشتن قرارداد کتبی نیز می‌توانید وجود رابطه کاری میان خود و کارفرما را اثبات کنید. مدارکی که با داشتن هر کدام از آن‌ها، رابطه میان شما و کارفرما اثبات خواهد شد عبارتند از:

  • تصویر قرارداد کار: داشتن قرارداد کار در صورت وجود اثبات رابطه کاری و حقوق و مزایای مورد توافق را ساده می کند، ولی بدون قرارداد کار نیز می توان علیه کارفرما شکایت کرد.
  • تصویر فیش حقوقی: در صورت وجود برای مشخص شدن میزان حقوق و مزایا تعیین کننده است.
  • سابقه پرداخت حق بیمه: در صورت بیمه شدن توسط کارفرما
  • پرینت حساب بانکی: در صورت وجود، برای اثبات رابطه کاری از طریق واریز حقوق اهمیت دارد.
  • تایم شیت و مدارک حضور و غیاب
  • گزارش بازرسی بیمه تامین اجتماعی
  • هرگونه مدرک دال بر احراز کارکرد و میزان سابقه کار

بدیهی است که هر چه مدارک بیشتری برای اثبات رابطه کاری و ساعات کارکرد خود داشته باشید، مسیر ساده تری برای احقاق حق خود پیش رو دارید. اما نگران نباشید. هر یک از مدارک فوق می تواند برای اثبات رابطه کاری شما و کارفرما کافی باشد. حتی در صورتی که هیچ کدام از مدارک بالا وجود نداشته باشد، می‌توانید در جریان رسیدگی به شکایت در اداره کار درخواست تحقیق و بازرسی کنید که می‌تواند در اثبات ادعا کمک‌کننده باشد.

همچنین مدارک زیر در هنگام ثبت دادخواست اداره کار لازم است:

  • شناسنامه و کارت ملی: برای احراز هویت
  • متن دادخواست و پیوست های آن (مدارک مرتبط با کارکرد )
  • ارائه اصل مدارک مورد استناد و اصل مدرک احراز هویت به مرجع رسیدگی کننده در جلسه دادرسی الزامی می باشد.
  • در صورت تسلیم دادخواست توسط نماینده(وکیل)، پیوست مدرک دال بر نمایندگی (از قبیل وکالتنامه) و ثبت آن در دبیرخانه، الزامی می باشد.
  • در صورت تسلیم دادخواست توسط احدی از ورثه متوفی، ارائه اصل و تصویر برگ انحصار وراثت و نمایندگی از سایر ورثه الزامی می باشد.
  • آدرس و شماره تماس کارفرما: برای ارسال ابلاغیه ضروری است.

متن شکایت از کارفرما بابت حقوق و اضافه کاری

زمانی که کارفرما به تعهدات خود در قبال کارگر عمل نمی کند و حقوق و مزایایی نظیر اضافه کاری را مطابق با قرارداد کار پرداخت نمی کند، کارگر می تواند با ارائه دادخواست مطالبه حقوق و اضافه کاری، مطالبات خود از کارفرما را پیگیری نماید. در اینجا یک نمونه متن دادخواست شکایت از کارفرما در اداره کار بابت مطالبه حقوق و اضافه کاری، آورده شده است:

ریاست محترم هیات تشخیص/حل اختلاف دعاوی کارگر و کارفرما
با سلام
احتراماً به استحضار می رساند، اینجانب علی اکبری از تاریخ ۱۴۰۱/۰۲/۰۱ تا ۱۴۰۳/۱۱/۱۸ در شرکت ... مشغول به کار بوده ام. با توجه به اینکه کارفرما نسبت به ایفای تعهدات توافق شده با اینجانب عمل ننموده است، لذا درخواست رسیدگی و صدور رای مبنی بر مطالبات قانونی خود به شرح زیر را دارم:

  1. پرداخت حقوق معوق
  2. پرداخت نوبت کاری تسویه نشده
  3. پرداخت اضافه کاری تسویه نشده به استناد ماده ۵۹ قانون کار
  4. پرداخت شب کاری تسویه نشده به استناد ماده ۵۸ قانون کار
  5. پرداخت جمعه کاری تسویه نشده به استناد ماده ۶۲ قانون کار
  6. پرداخت حق تاهل تسویه نشده
  7. پرداخت حق اولاد تسویه نشده
  8. پرداخت حق مسکن تسویه نشده

همجنین در صورتی که علاوه بر حقوق و اضافه کاری،‌ برای عدم پرداخت عیدی و سنوات نیز شکایت دارید، برای کسب اطلاعات کامل در این زمینه بر روی دکمه زیر کلیک کنید:

متن شکایت از کارفرما بابت حقوق و بیمه

امکان اینکه همزمان کلیه خواسته های خود را در دادخواست شکایت از کارفرما مطرح کنید وجود دارد. در زیر یک نمونه متن شکایت از کارفرما بابت حقوق و بیمه آورده شده است:

ریاست محترم هیات تشخیص

با سلام

احتراماً به استحضار می رساند، اینجانب علی اکبری از تاریخ ۱۴۰۱/۰۸/۲۰ تا ۱۴۰۳/۰۸/۳۰ در شرکت ... مشغول به کار بوده ام. با توجه به اینکه کارفرما نسبت به پرداخت حق بیمه اینجانب در طول مدت همکاری عمل ننموده است، لذا درخواست رسیدگی و صدور رای مبنی بر الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه ایام کارکرد به سازمان تامین اجتماعی، به استناد ماده ۱۴۸ قانون کار و ماده ۳۶ قانون بیمه تامین اجتماعی را دارم. همچنین درخواست مطالبه حقوق و مزایای پرداخت نشده اینجانب به شرح زیر را دارم:

  1. پرداخت حقوق تسویه نشده
  2. پرداخت عیدی تسویه نشده به استناد ماده واحده قانون تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار
  3. پرداخت سنوات تسویه نشده به استناد ماده ۲۴ قانون کار
  4. پرداخت بازخرید مانده مرخصی تسویه نشده
  5. پرداخت نوبت کاری تسویه نشده
  6. پرداخت اضافه کاری تسویه نشده به استناد ماده ۵۹ قانون کار
  7. پرداخت شب کاری تسویه نشده به استناد ماده ۵۸ قانون کار
  8. پرداخت جمعه کاری تسویه نشده به استناد ماده ۶۲ قانون کار
  9. پرداخت حق تاهل تسویه نشده
  10. پرداخت حق اولاد تسویه نشده
  11. پرداخت حق مسکن تسویه نشده

شکایت از کارفرما بابت حقوق کم

گاهی اوقات کارفرما حقوق کارگر را کمتر از مبلغ توافق شده با کارگر پرداخت می کند. همانطور که در بخش های قبل مطرح شد، کارفرما مکلف است حق السعی کارگر شامل: مزد یا حقوق، حق اولاد، حق مسکن، حق تاهل، بن کارگری، اضافه کاری، شب کاری، نوبت کاری، حق ماموریت و ... را به نسبت ایام کارکرد پرداخت نماید. این مبلغ نمی تواند کمتر از حداقل حقوق اداره کار باشد.

اگر این مبلغ کمتر از حداقل حقوق اداره کار باشد، این کار غیر قانونی می باشد و می توانید بابت حقوق کم از کارفرما شکایت کنید. البته توجه داشته باشید در صورتی که طی قرارداد کار کتبی یا شفاهی، برای حقوق بیشتر از حداقل حقوق اداره کار توافق کرده اید، کارفرما مکلف است طبق قرارداد حقوق و مزایای توافق شده را پرداخت کند.

یکی از مواردی که در حقوق کارگر تاثیر گذار است پایه سنوات می باشد. پایه سنوات ۱۴۰۳ طبق بند ۲ بخشنامه حقوق و دستمزد ۱۴۰۳ به تمامی کارگران که بیش از یکسال سابقه کار دارند تعلق می گیرد. لذا در صورتی که کارگر درخواست پایه سنوات سال های گذشته را دارد، ابتدا می بایست با دریافت مشاوره اداره کار از متخصص روابط کار، دقیقا مشخص کند که چه مقدار پایه سنوات برای سال های گذشته به وی تعلق می گیرد. سپس این موضوع را طی نامه ای مستند و مشخص و با اعلام مبالغ مشخص پایه سنوات دریافت نشده سنوات گذشته به اطلاع کارفرما برساند. سپس در صورتی که سازش بین کارگر و کارفرما صورت نگرفت، می تواند بابت عدم دریافت ایه سنوات و حقوق کم از کارفرما شکایت کند.

اولین قدم در شکایت از کارفرما بابت پرداخت حقوق کم، جمع آوری مدارک برای اثبات این موضوع می باشد. سپس با تنظیم متن دادخواست شکایت از کارفرما بابت حقوق و ضمیمه کردن مدارک خود می توانید شکایت خود از کارفرما را در سامانه جامع روابط کار ثبت کنید.

شکایت از کارفرما بابت عدم پرداخت اضافه کاری

مطابق ماده ۵۱ قانون کار، ساعت کاری کارگران در طول شبانه روز حداکثر ۸ ساعت و در طی یک هفته حداکثر ۴۴ ساعت در نظر گرفته شده است. بنابراین هر ساعتی اضافه بر این میزان، اضافه کاری محسوب خواهد شد. همچنین بر اساس ماده 59 قانون کار به ازای هر ساعت اضافه کاری ۴۰% فوق العاده به مزد یک ساعت کار عادی اضافه خواهد شد. . جهت محاسبه آنلاین و کسب اطلاعات بیشتر در مورد اضافه کاری، به صفحه اضافه کاری بیدبرگ مراجعه کنید.

در قانون کار مبنای محاسبه ساعات اضافه کاری هفتگی می باشد. اما در اکثر کارگاه ها عرف است که اضافه کاری را به صورت ماهانه محاسبه می کنند. بر این اساس اگر تعداد ساعت های کاری شما در یک ماه بیشتر از ساعات کار موظفی آن ماه بود، به شما اضافه کاری تعلق می گیرد. اگر کارفرما از پرداخت فوق العاده اضافه کاری خودداری می کند، می توانید در ابتدا با ارائه درخواست پرداخت اضافه کاری، آن را از کارفرما مطالبه کنید. اگر کارفرما باز هم مبلغ اضافه کاری را در حقوق و مزایای شما در نظر نگرفت، می توانید با ارائه دادخواست شکایت از کارفرما بابت عدم پرداخت اضافه کاری، از وی شکایت کنید.

شکایت از اضافه کار اجباری

پاسخ به این سوال که آیا اضافه کاری اجباری است، در ماده ۵۹ قانون کار آمده است. طبق این ماده از قانون کار، اضافه کاری باید با توافق کارگر و کارفرما صورت بگیرد و نباید هیچ اجباری در آن باشد. همچنین شرایط اضافه کاری کارگران عبارتند از:

  • ساعت کاری کارگر نباید بین ۲۲ تا ۶ صبح باشد، به عبارتی کارگر نباید شب کار باشد ( ماده 61 قانون کار ).
  • شغل کارگر نباید جزء مشاغل سخت و زیان آور باشد ( ماده 61 قانون کار ).
  • همچنین سن کارگر نباید کمتر از ۱۸ سال باشد.

با توجه به موارد مطرح شده در صورتی که با اضافه کاری موافق نیستید، این موضوع را با کارفرما مطرح نمایید. سعی کنید در این زمینه با کارفرما توافق کنید. اگر کارفرما در این زمینه حاضر به همکاری نبود، و انجام کار اضافه نیز برای مقدور نبود بهتر است برای اتمام همکاری و تسویه حساب اقدام کنید. در صورتی که کارفرما باز هم همکاری نکرد می توانید با شکایت از کارفرما بابت نقض قانون کار و شرایط همکاری شکایت نمایید.

اثبات اضافه کاری در اداره کار

همانطور که مطرح شد یکی از مهمترین مراحل شکایت از کارفرما در اداره کار، حضور در جلسه اداره کار و اثبات ادعا با ارائه مدارک و لوایح می باشد. برای طرح شکایت از کارفرما در صورت ساعت کاری (اضافه کاری) بیش از ساعات کار عادی، باید تمامی مدارک و اسناد اثبات کننده ساعت کاری خود در کارگاه را به پرونده خود پیوست و ضمیمه کنید. مهمترین مدرک برای اثبات اضافه کاری عبارتند از:

  • تایم شیت
  • اسناد ورود و خروج
  • فیش حقوقی
  • قرارداد کار

اگر هیچ کدام از مدارک بالا وجود نداشته باشد، می‌توانید در جریان رسیدگی به شکایت در اداره کار درخواست تحقیق و بازرسی کنید که می‌تواند در اثبات ادعا کمک‌کننده باشد.

سوالات دیگر در مورد شکایت از کارفرما بابت حقوق و اضافه کاری

چنانچه در رابطه با شکایت از کارفرما بابت حقوق و اضافه کاری یا قوانین آن سوال دیگری دارید، می‌توانید با دریافت مشاوره تلفنی از متخصصین بیدبرگ اقدام کنید. متخصصین بیدبرگ با سال ها تجربه، مورد شما را با حوصله کامل به صورت دقیق بررسی می کنند و مواردی که در مورد شکایت از کارفرما بابت حقوق و اضافه کاری ممکن است برای شما مشکل ایجاد کند را به شما گوشزد می کنند و راهکارهای تخصصی ارائه می کنند.

نوشته شده توسط:

حسین حسینی تبار

مدیر اجرایی بیدبرگ

آخرین بروزرسانی: 04-12-1403

دیدگاه ها

مصطفی در 1403/12/28 گفت:

حکم برای من از هیات تشخیص اداره کار به محکومیت کارفرما صادر شده ولی مبلغ محاسبه شده بر اساس حقوق 8 سال پیش هست و ضمنا خیلی از موارد درخواستی هم محاسبه نکردن. حال سوالم اینه آیا تاخیر تادیه رو اجرای احکام اداره کار خودبخود محاسبه می‌کنه یا باید دادخواست مجدد ثبت کنم و اگر تاخیر و تادیه محاسبه میشه ملاک محاسبه چه زمانی هست؟ و در مورد مواردی که محاسبه نشده آیا باید دادخواست مجدد ثبت کنم؟ ممنونم از راهنمایی تون

حمید نوباغی در 1403/12/28 گفت:

ملاک زمانی تاخیر تادیه،‌ زمان قطعی شدن رای اداره کار هست. یعنی تاخیر تادیه به حقوق ۸ سال پیش تعلق نمی گیره ولی اگه کارفرما از تاریخ رای قطعی اداره کار، پرداخت نکنه، از اون تاریخ تاخیر تادیه تعلق می گیره. برای مواردی از خواسته هاتون که در نظر گرفته نشده، می تونید به رای هیات تشخیص اداره کار اعتراض بزنید تا در هیات حل اختلاف اداره کار (تجدید نظر) بررسی بشه.

بی نام در 1403/12/19 گفت:

قرارداد کار طبق وزارت کار بستن، ولی پرداخت حقوق دو مرحله ای بوده. الان که بدون دلیل اخراج کردن، میخوان طبق وزارت کار بهم حقوق بدن. ایا امکان شکایت دارم؟

یوسف در 1403/12/07 گفت:

اینجانب نیروی شرکتی در شهرداری مشغول هستم، حدود 5 ماه اضافه کاری نگرفتم و یک ماه حقوق طلب دارم و حدود 4 ماه به عنوان راننده آتش نشانی 24 ساعت شیفت میدم، بعد اینکه شیفتم تمام میشه مرا مجبور می‌کنند تا با ماشین حمل زباله هم تا ظهر رانندگی کنم. دو روز با ماشین حمل زباله کار میکنم یه 24 ساعت دوباره شیفت آتش نشانی یعنی اصلا استراحت ندارم. من فکر میکنم از من دارن سو استفاده میکنن به کجا باید شکایت کنم

حمید نوباغی در 1403/12/07 گفت:

اولا اضافه کاری می بایست با توافق کارگر باشد. دوما با کارفرمای خودتون این موضوع رو مطرح کنید و ابتدا بهشون بگید که هم حقوق و اضافه کاری تون رو می خواهید و اینکه زمانی هم برای استراحت می خواید داشته باشید. در نهایت، می تونید از طریق سامانه جامع روابط کار شکایت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه نحوه شکایت از کارفرما در سایت اداره کار بیدبرگ مراجعه کنید.

صدیقه در 1403/12/03 گفت:

همسر من مدت ۱۱ سال در مرکز توانبخشی ذهنی کار میکند. از ابتدا حقوق رو به صورت دستی به مبلغ ۲۲۰ هزار تومان پرداخت می کند و در حال حاضر در تاریخ ۱،۱۲،۱۴۰۳ مبلغ حقوق را ۴ میلیون پرداخت می‌کند. گاها نقدی و گاها کارت به کارت. اما در سابقه بیمه ما مبلغ حقوق ۱۲میلیون است. هر سال و هر ماه از همسر بنده امضا گرفته که تمام مزایا و حقوق پرداخت شده است. بدون اینکه مبلغ حقوق ذکر شود. من چگونه می توانم حق و حقوق خودمان را از کارفرما بگیرم؟ لطفا راهنمایی کنید؟

حمید نوباغی در 1403/12/03 گفت:

صرف امضا گرفتن از کارگر و اقرار کارگر به دریافت کلیه حقوق خود، نشونه دریافت حقوق و مزایا توسط کارگر نیست و هیات های حل اختلاف اداره کار این امضاها رو حتی اگر در دفتر به صورت محضری هم باشه قبول نمی کنن. می بایست کارفرما مستندات پرداخت رو هم ضمیمه فرم تسویه حساب کنه. که این کارفرما مطمئنا مستندات پرداخت رو ندارن. می توانید برای دریافت حقوق، عیدی و سنوات از کارفرما شکایت کنید. برای ثبت شکایت در اداره کار به صفحه نحوه شکایت از کارفرما در سایت اداره کار بیدبرگ مراجعه کنید.

سارا در 1403/11/23 گفت:

از سال ۹۴ تا الان توی یه شرکت کار میکنم که فقط امسال حقوقم حداقل اداره کار بوده و کل سال های قبل نصف و یک سوم حقوق اداره کار رو می گرفتم. همچنین ۱ سال بدون بیمه کار کردم و عیدی و سنوات هم هیچوقت نگرفتم. میخواستم بدونم اگه شکایت کنم مبلغ حقوق و عیدی و سنوات به قیمت اون سال ها محاسبه میشه یا به قیمت روز ممنون میشم راهنماییم کنین

حمید نوباغی در 1403/11/23 گفت:

می تونید بابت عیدی و سنوات از کارفرما شکایت کنید. مبلغ عیدی بر مبنای سالی که پرداخت نشده محاسبه می شود. برای سنوات هم بر مبنای آخرین حقوق دریافتی محاسبه میشه. در صورتی که نسبت به این موضوع اعتراض دارید، میتوانید تقاضای پرداخت خسارت تأخیر تأدیه بابت مطالبات عیدی و سنوات خود داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه شکایت از کارفرما بابت عیدی و سنوات بیدبرگ مراجعه کنید.

بابت ۱ سال بیمه نکردن کارفرما هم می تونید تو همون متن شکایت از کارفرما بابت عیدی و سنوات، خواسته بیمه شدن هم مطرح کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه شکایت از کارفرما بابت بیمه بیدبرگ مراجعه کنید.

بابت اینکه حقوق تون کمتر از حقوق اداره کار هم بوده می تونید در دادخواست اداره کار مطرح کنید و درخواست حقوق پرداخت نشده مطابق حقوق اداره کار داشته باشید.

مصطفی در 1403/11/21 گفت:

کارفرما بخشی از حقوق من رو به بهانه اینکه خسارت وارد کردم پرداخت نکرده. هر ماه به بهانه های مختلف کارگران رو جریمه میکنه و حقوق کمتر واریز میکنه. آیا این کارش قانونیه؟

علیرضا موحدی نیا در 1403/11/21 گفت:

پرداخت حقوق کمتر از مبلغ توافق شده در قرارداد کار قانونی نیست. در صورتی که کارفرما ادعادی وارد آمدن خسارت ناشی از قصور کارگر را دارد می بایست ابتدا در مراجع دادگستری نسبت به این موضوع طرح شکایت کند. بعد از رای قطعی دادگاه می تواند خسارت را از کارگر مطالبه کند. در غیر اینصورت پرداخت حقوق کم به بهانه خسارت به هیچ عنوان قانونی نیست و کارگر می تواند از کارفرما شکایت کند.

دیدگاه خود را ثبت کنید


برای دریافت مشاوره تلفنی بر روی دکمه زیر کلیک کنید:

دریافت مشاوره تلفنی